Flyers Tijgers Final Four goal Wurm 02 2017

25 februari 201722:44

Flyers vol overtuiging naar de finale

Heerenveen haalde zaterdagavond zonder al te veel problemen de finale om het landskampioenschap. In eigen huis was Flyers tegenstander Amstel Tijgers met 7-1 ruimschoots de baas.

De ontmoeting tussen Heerenveen en Amsterdam was maar heel even een wedstrijd. Heerenveen kwam via Valentijn Bouten al vroeg op voorsprong, maar Tijgers slaagde erin na negen minuten spelen langszij te komen via een prima goal van Donny van Musscher. In de twee minuten daarna kreeg de ploeg uit de hoofdstad enkele dotten van kansen om zelfs de leiding te pakken tegen de absolute favoriet voor het landskampioenschap. De puck smoorde echter verschillende keren in de spelersmassa voor het doel van Sjoerd Idzenga.

Een paar keer met de ogen knipperen later was de wedstrijd feitelijk alweer voorbij. Ronald Wurm is een speler die op ieder moment het verschil kan maken en dat deed hij ook. In twee minuten tijd sloeg hij twee keer toe en tilde de stand naar 3-1 in het voordeel van Heerenveen. Nog voor het rustsignaal van scheidsrechters De Brabander en De Wilde was de score zelfs opgelopen tot 5-1, treffers van Adam Bezak en Tony Demelinne.

— © Marco Spelten

Flyers combineerde in het tweede deel van de openingsperiode de tegenstander helemaal zoek en verschillende van de treffers waren het gevolg van fraai spel in hoog tempo. Daarmee kwam min of meer ook direct een einde aan de wedstrijd. Amsterdam zag zich voor de schier onmogelijke taak gesteld een weg terug te vinden en Heerenveen hoefde eigenlijk niet meer. Dit resulteerde in een doelpuntloze tweede periode, waarin ook niet bijzonder veel gebeurde.

In de slotperiode voegden Marco Postma en Adam Bezak nog treffers toe aan het totaal, waardoor Heerenveen met overtuiging de plek in de finale tegen Den Haag veiligstelde. Die ontmoeting wordt zondag vanaf 17.00 uur gespeeld en is ook weer via een livestream te zien. Voor die tijd spelen Amsterdam en Eindhoven samen om de bronzen plak.

Foto's: Marco Spelten (Actiefotografie.nl)