Flyers vs Trappers 030115

4 januari 201501:59

Flyers wint mooie generale repetitie

Heerenveen en Tilburg gaven zaterdagavond een voorproefje voor de bekerfinale van volgende week en maakten er een van de beste wedstrijden van het seizoen van. Flyers won uiteindelijk nipt met 3-2. Herentals boekte een ruime zege in Geleen.

Er is een bekend gezegde rond generale repetities, maar het voorproefje tussen Heerenveen en Tilburg op zaterdagavond deed vooral verlangen naar meer. Een wedstrijd op snelheid, met veel inzet, mooie combinaties, technische hoogstandjes en enkele prima doelpunten. Als de bekerfinale hier een herhaling van wordt, dan wordt het een wedstrijd die liefhebbers niet mogen missen.

Met 2150 toeschouwers op de tribune was het ook meteen Ă©Ă©n van de best bezochte wedstrijden in de Eredivisie dit seizoen, geleid door het duo Martin de Wilde en Jean Paul de Brabander, dat de wedstrijd lekker liet lopen en favoriet lijkt om ook de bekerfinale volgende week in goede banen te leiden.

Trappers greep in de eerste periode de macht in de wedstrijd. Na veertien minuten spelen tilde Maarten Brekelmans de puck hoog in het net langs Martijn Oosterwijk, en een halve minuut later trof Jurryt Smid doel met een schot van afstand, 0-2 voor Tilburg. Na twintig minuten spelen was de voorsprong ook verdiend, Trappers ging het beste om met het hoge tempo van de wedstrijd.

De tweede periode begon wat matter, maar ergens halverwege de wedstrijd zette Flyers ineens de turbo aan en begon aan een serie succesvolle aanvallen, waarbij de druk op het doel van Ian Meierdres behoorlijk werd opgevoerd. De doelman van Oranje hield zijn team overeind met enkele mooie reddingen, maar had geen antwoord op een mooie pass van Mitch Bruijsten die Josh Prudden in positie bracht die vervolgens vlekkeloos afrondde met een hoog schot.

Tegen het einde van de periode trok Trappers weer wat meer het initiatief naar zich toe en was het de beurt aan Martijn Oosterwijk om zich te laten zien. De wedstrijd werkte zich zo naar een spannende ontknoping toe. Een korte bokspartij tussen Levi Houkes en Nick de Ruijter bij de bank halverwege de derde periode droeg daar alleen nog maar extra aan bij.

Zes minuten voor tijd was het Ronald Wurm die voor de gelijkmaker zorgde en de wedstrijd nog verder op scherp zette. Het was Trappers dat daarna de beste kansen kreeg met Marco Postma op de strafbank. De ploeg van Paul Gardner slaagde er echter niet in ook daadwerkelijk tot scoren te komen.

Met Postma weer terug op het ijs volgde de volgende wending. Een snel uitgevoerde counter via Josh Prudden bezorgde de puck bij Mitch Bruijsten die de trekker overhaalde voor wat de winnende treffer was. Tilburg kwam met de goalie van het ijs nog tot schoten op doel, maar het was dus Heerenveen dat de punten in huis hield. En wat deze winst in de generale waard is, merken we volgende week in Eindhoven.

In Geleen speelden Eaters en Herentals zaterdagavond een bijzonder doelpuntrijk duel. De 450 toeschouwers zagen een wedstrijd met veertien doelpunten en 56 strafminuten. Herentals trok met 5-9 uiteindelijk aan het langste eind, waarbij wel een mogelijke comeback van Eaters moest worden afgeslagen. Het team van Wil Zwarthoed kwam in de derde periode nog terug tot 5-6, maar incasseerde daarna drie doelpunten.

Paul Vincent had drie assists, maar kwam niet tot scoren voor zijn team. Dat deed wel Nick Prockow, die met twee goals en twee assists een productieve avond had. Ook ex-Eater Bryan Kolodziejczyk nam twee goals voor zijn rekening. Trevor Hunt, Tyler Melancon, Maxime Pellegrims, Timo Dewin en Dries Leirs scoorden de overige treffers.

Voor Eaters vijf verschillende doelpuntenmakers, Jeffrey Mens, Tom Marx, Adam Hartley, Akim Ramoul en Pippo Limnell Finocchiaro.