Flyers logo nieuw

2 oktober 201610:00

Door Joep Meijsen

Flyers wint na penaltyshots in Amsterdam

Ronald Wurm converteert beslissende penaltyshot

Heerenveen heeft in de bekercompetitie zijn eerste overwinning geboekt. De regerende bekerhouder had in Amsterdam penaltyshots nodig om Amsterdam de baas te worden.

Amsterdam kwam in de loop van de eerste periode op voorsprong via Donny van Musscher in een periode waarin Flyers tot drie keer toe een situatie met een man meer op het ijs niet wist te converteren. Flyers leek daarna vroeg in de tweede periode wel het initiatief naar zich toe te trekken. Eerst was het nieuwkomer Cory Macintosh die zijn team langszij bracht en slechts vijftien seconden later bezorgde Tony Demelinne Flyers de voorsprong.

Josh Prudden scoort tegen oude team

De combinatie van Josh Prudden en Marcel Kars hielp twee jaar geleden Heerenveen nog aan verschillende finaleplaatsen. Nu zijn de twee dertigers herenigd bij Amsterdam. Kars keert terug na een jaar in Den Haag, terwijl Prudden afgelopen jaar niet in actie kwam. Na bijna zeven minuten spelen was het duo betrokken bij de Amsterdamse gelijkmaker. Prudden scoorde en Calvin Pohlman had de andere assist.

Penaltyshots moeten de beslissing brengen

Het restant van de ontmoeting leverde verder geen beslissing op, waardoor Amsterdam de Nederlandse competitieprimeur voor de powerplay met drie tegen drie kreeg. Lang duurde dat echter niet vanwege een dubbele straf tegen Donny van Musscher, waardoor Heerenveen bijna vier minuten lang met een man meer op het ijs stond. Het leidde niet tot doelpunten, waardoor penaltyshots de beslissing moesten brengen. De winnaar van de Jack de Heer-trofee van vorig jaar, Ronald Wurm, converteerde het beslissende penaltyshot om Heerenveen het bonuspunt te bezorgen.