Eaters Flyers Beker foto2 10 2017

2 oktober 201707:35

Door Remco

Flyers wint nu wel van Eaters

Een week na de Ron Bertelingschaal was Heerenveen ditmaal wel te sterk voor Geleen. In Glanerbrook won Flyers met 2-5. Elders was Amsterdam kansloos in Zoetermeer en won Trappers van Nijmegen. In de Belgische beker was er weinig spanning, alle wedstrijden eindigden in grote overwinningen.

Laco Eaters Geleen - UNIS Flyers

Het lukte Geleen niet om tweemaal op rij te winnen van de regerend bekerwinnaar Heerenveen. Geleen verloor al vroeg in de wedstrijd aanvaller Tom Marx. De voormalig winnaar van de Ben Tijnageltrofee kreeg een schaats in zijn hals en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Vorige week verloor Geleen al de Tsjech Antonin Drobny die teruggekeerd is naar zijn vaderland met een ernstige blessure en ook de jongeling Levi Smeets was afwezig.

Heerenveen kwam een stuk beter voor de dag en won ditmaal met 2-5. De Slowaak Adam Bezak had twee powerplaygoals voor Flyers. Heerenveen heeft het volle pond na twee wedstrijden en gaat aan de leiding in poule A van de bekercompetitie.

In de andere wedstrijd in poule A won Trappers met 5-3 van Nijmegen. Trappers staat daarmee op de tweede plaats met drie punten uit twee wedstrijden.

Eaters Flyers Beker foto2 10 2017

Zoetermeer Panters - Amsterdam Tigers

Buiten het ijs zijn er de nodige zorgen voor Zoetermeer. Sponsor Silverdome haakte af nadat de gemeente Zoetermeer geen steun geeft voor reparaties. Hierdoor is het Silverdome genoodzaakt de sponsoring van 20.000 euro aan het eerste team te stoppen. Op het ijs ging het dit weekend wel prima voor de Panters. Na de knotsgekke overwinning in Amsterdam was Zoetermeer zondag in eigen huis veel te sterk voor de Tigers.

Panters won met 8-0 onder andere dankzij twee goals van Ludek Skop, Joy Turpijn en Scott van den Elskamp. Met twee overwinningen gaat Panters nu aan kop in poule B van de bekercompetitie. Buurman Hijs Hokij volgt op plaats twee na de winst op Eindhoven van afgelopen vrijdag.

Weinig spanning in Belgische beker

De wedstrijden bij de Zuiderburen waren zondagavond niet spannend. Antwerpen vernietigde Turnhout met 1-14. Herentals won met dezelfde cijfers thuis van Mechelen nadat de regerend bekerwinnaar zaterdagavond in Mechelen nog heel veel moeite had met Sharks. Tenslotte won Luik met 2-9 in Leuven waardoor de stand in België als volgt is:

1. Luik Bulldogs 3-9

2. Leuven Chiefs 4-9

3. ERA Renomar Hyc Herentals 3-6

4. Antwerp Phantoms 3-3

5. ColdPlay Sharks 2-0

6. Turnhout Tigers 3-0