Beneliga logo 2015

9 januari 201600:18

Flyers wint op tandvlees in Nijmegen

Heerenveen Flyers zette vrijdagavond een belangrijke stap richting de bekerfinale, maar makkelijk ging het niet. Uiteindelijk waren penaltyshots nodig om de wedstrijd te beslissen.

De ontmoeting in het met 670 toeschouwers gevulde Triavium bleef lange tijd doelpuntloos. Daarmee was het echter zeker geen saai duel en de spanning hield het aanwezige publiek op het puntje van de stoel. De wedstrijd werd uiteindelijk opengebroken door youngster Jay Plamont, die twaalf minuten voor tijd raakschoot na voorbereidend werk van Dylan Kost en Peter Vissers.

Daarmee kon Nijmegen gaan dromen van een stunt in een halve finaleserie waarin Flyers vooraf als de duidelijke favoriet werd bestempeld. Heerenveen heeft echter de makkelijk scorende Ronald Wurm in de gelederen. Met nog 3,5 minuut op de klok zorgde de international voor de gelijkmaker op assistentie van Marco Postma.

Dat ervaren duo was uiteindelijk ook tijdens de serie penaltyshots van cruciaal belang voor Heerenveen. Postma scoorde de eerste treffer. Jake Hendriks was nog succesvol voor Nijmegen, maar in het restant van de serie wist alleen Wurm zijn kans nog te converteren. Daarmee komt Flyers dus op 1-0 in de serie.

De oorspronkelijke eerste wedstrijd tussen deze beide teams werd afgelopen woensdag afgelast vanwege de code rood van het KNMI. Dit betekent dat het tweede en eventueel derde duel in de serie in Thialf wordt gespeeld. Wedstrijd twee staat voor komende woensdag op het programma. Aanvangstijd 20.00 uur.