Flyers krelove celeb gwg 231212

24 december 201200:51

Door Joep Meijsen

Flyers wint pittig duel in Herentals

Een treffer van Andrew Krelove elf seconden voor tijd in Herentals bezorgde Friesland Flyers de tweede winstpartij van het weekeinde. Met mist boven het ijs, negen doelpunten en bijna 280 strafminuten was het een wedstrijd die amper saaie momenten kende.

Geen beter stadion om vlak voor Kerstmis nog een fijne pot ijshockey te spelen dan de knusse baan in Herentals. Volgepakt met bijna vijfhonderd toeschouwers, kraampjes en lichtjes kon het zo doorgaan voor een kerstmarkt. Door de stromende regen buiten hing er een beetje mist boven het ijs om de sprookjesachtige sfeer nog te versterken. Het ontbrak er qua kerstsfeer alleen nog maar aan dat Engelen de winnende goal scoorde voor de thuisclub.

Het feest van de vrede beperkte zich echter tot de ambiance rond de baan. Op het ijs ging het er pittig aan toe in een aantrekkelijk ijshockeyduel tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren en die niet bereid waren elkaar een centimeter ijs cadeau te doen. Het ijshockey was nieDe gemoederen liepen in de tweede periode al wat verder op, met verschillende harde crosschecks. Vermeend doorrijden op doelman Steijlen leverde een bokspartij op tussen Bryan Main en Trevor Hunt, waarbij eerstgenoemde de eerste klappen uitdeelde, maar Hunt uiteindelijk zijn tegenstander als eerste naar het ijs bracht. Herentals hield aan het incident een powerplay over en benutte die optimaal door via een frommelgoal van Ben Vercammen de stand weer in evenwicht te brengen.

In de slotperiode kwam Herentals eerst op voorsprong. Kevin Undershute zorgde op de powerplay voor een vakkundige deflectie na een schot van Matt Crowell. Direct uit de face-off bracht Jeffrey Martins Michael Nason echter in een positie om de gelijkmaker te scoren en minder dan een minuut later stond Flyers weer op voorsprong toen Kevin Bruijsten een losvallende puck binnenschoot.

Die treffer werd gescoord op de ingewisselde Kevin van Looveren, die Steijlen verving die een puck op zijn knie had gehad. Herentals liet zich echter niet uit het veld slaan en de uitblinker aan de kant van Hyc, Crowell, rondde negen minuten voor tijd een mooie solo-actie af door vallend te scoren.

Daarmee leek de wedstrijd lange tijd op weg naar overtime, tot Andrew Krelove elf seconden voor tijd op de delayed pNa het eindsignaal sloeg de vlam in de pan toen beide banken leegstroomden. Uiteindelijk werden Jeffrey Martens, Andrew Krelove en Jerry Pollastrone van Flyers en Joep Vercammen, Jordan Paulus en Tyler Melancon allemaal met een matchpenalty beloond. Daarnaast waren er nog game-misconducts voor Jurryt Smid, Trevor Hunt en Bryan Main.

Op het moment dat de kruitdampen waren opgetrokken werd op het ijs nog de cheque uitgereikt voor de IJshockey.com/RBK Hockey Player of the Month. De keuze van de coaches in de Eredivisie viel in november op Matt Crowell, waarmee de prijs voor het eerst terechtkomt bij een speler van een Belgische club.

Beide teams hebben deze jaargang nog Ă©Ă©n wedstrijd op het programma staan. Friesland Flyers reist op 30 december af naar Tilburg voor een wedstrijd die op het voor Nederlandse begrippen ongewone tijdstip van 15.00 uur wordt gespeeld. Trappers heeft die dag Familiedag. Enkele uren later ontvangt Herentals in eigen huis Eindhoven Kemphanen.