Beneliga logo 2015

4 maart 201623:24

Door Joep Meijsen

Forse zege voor Herentals in Nijmegen

Herentals kan vast gaan nadenken over de halve finales in de BeNeLiga. Voor ruim 750 toeschouwers wonnen de Belgen met 3-12, waardoor ze de terugwedstrijd in eigen huis met vertrouwen tegemoet kunnen zien.

t interessante aan de wedstrijd was dat Nijmegen bij vlagen heel aardig ijshockey speelde. De ploeg van Josh Mizerek had zelfs het beste van de openingsfase waarin Jay Plamont, Jesse Hendriks en Wesley Hendriks allemaal schotkansen kregen. Devils werd beloond voor de goede start met het eerste doelpunt van de wedstrijd. Dave Stappershoef schaatste tot achter het doel en wist de puck uiteindelijk bij Rene Vugts te krijgen die de schijf binnenschoof.

Op momenten dat Herentals gas gaf, met als startpunt het tegendoelpunt vroeg in de wedstrijd, zette de ploeg Nijmegen veelvuldig met de rug tegen de muur. Dit leidde tot langdurig puckbezit in het aanvalsvak en snelle counteraanvallen, met captain Vincent Morgan in de hoofdrol. De dit jaar teruggekeerde Belgische international verloor tijdens de wedstrijd maar weinig face-offfs en nam twee goals voor zijn rekening. Zijn broer Mitch Morgan converteerde vroeg in de wedstrijd een mooi penaltyshot waardoor Hyc op 1-2 kwam.

Hyc liet opnieuw zien de offensief dominante ploeg in de liga te zijn, waarbij een reeks spelers de goals voor hun rekening namen. Tyer Melancon scoorde twee keer, net als Jens Engelen, terwijl ook Jenne van der Velde, Ben Vercammen, Jordy van Dyck, Brent van Rooy, Bryan Kolodziejczyk en Vadim Gyesbreghs trefzeker waren in een wedstrijd die soms een tikkeltje fysiek werd. Uiteindelijk ontving Willem Gloudemans van Devils in de slotperiode een match wegens fighting, waardoor zijn seizoen nu voorbij is.

Toch bleef Devils ondanks de tegengoals ook gewoon ijshockeyen en werd daar nog twee keer voor beloond. Eerst nam Rene Vugts zijn tweede van de avond voor zijn rekening en in de slotperiode was jonkie Wessel Copier nog succesvol. Het uiteindelijke niveauverschil tussen de beide teams was echter veel te groot. De terugwedstrijd in Herentals staat voor zondagavond op het programma.