Eaters vs Amsterdam 200113 celebrate

20 januari 201323:29

Door Joep Meijsen

Forse zeges Den Haag en Geleen

Den Haag trakteerde zondagavond Herentals op een 1-9 nederlaag, terwijl Geleen in eigen huis met 8-1 uithaalde tegen Amsterdam.

Herentals slaagde er voor eigen publiek niet in de stunt van vrijdag in Tilburg te herhalen. Aan de andere kant liet Den Haag zich niet, zoals vrijdag tegen Geleen, opnieuw verrassen door een team dat lager staat op de ranglijst. Met de overwinning houdt Den Haag de koppositie vast, terwijl de play-offs weer een stapje verder weg geraken voor Herentals.

Via Levi Houkes, Jan-Jaap Natte en Jamie Visser wist Den Haag al in de eerste periode drie keer doelman Bjorn Steylen te passeren. Herentals stelde daar alleen een goal van Dries Leirs tegenover. In de tweede periode liep Den Haag via een goal van Raphael Joly verder uit, maar het was vooral in de derde periode dat de Haagse ploeg zijn slag sloeg.

Achter elkaar wisten Ronald Wurm, Jordy van Oorschot en Alan van Bentem te scoren, alvorens Mike Jansen de plek van Steylen overnam in het net. Nogmaals wurm en Marco Postma wisten in de laatste drie minuten de score nog verder op te voeren.

Ook in Geleen weinig spanning. Slechts 435 toeschouwers wisten de weg naar Glanerbrook te vinden. Zij zagen Eaters in de eerste periode al op 3-0 komen via Lars van Sloun, Jeffrey Mens en David Burgess. Julian Berteling sloeg namens Amsterdam na enkele minuten spelen in de tweede periode toe, maar Jeffrey van Iersel stelde orde op zaken.

De derde periode was daarna voor twee Geleense spelers die regelmatig voor Oranje spelen. Zowel Akim Ramoul als Lars van Sloun wisten twee keer het net te vinden achter Brennan Poderzay.