Luik Bulldogs logo

30 april 202007:22

Door Joep Meijsen

Forward Kyle Campbell versterkt Luik

Luik Bulldogs heeft de selectie uitgebreid met de 26-jarige Canadese aanvaller Kyle Campbell, die vorig jaar het grootste deel van het jaar op het hoogste niveau in Polen speelde.

Campbell is de tweede nieuwe import voor de club. Eerder werd de eveneens 26-jarige Sean McGovern aangetrokken. De nieuwste import van Luik is afkomstig van Nova Scotia en speelde jarenlang op het hoogste jeugdniveau in Quebec. Hij speelde uiteindelijk zo'n 115 wedstrijden voor de Quebec Remparts en Cape Breton Screaming Eagles. Daarna was hij vier jaar lang op universiteitsniveau in Canada actief voor York University.

In het seizoen 2017-18 maakte hij kortstondig zijn profdebuut bij Pensacola Ice Flyers uit de SPHL. Daarna dook hij op bij Briancon in Frankrijk, waar hij met 26 punten in 26 wedstrijden een bijdrage leverde aan het kampioenschap op het tweede niveau. Vorig jaar begon hij het seizoen weer bij de Franse club, maar na zestien wedstrijden maakte hij de overstap naar Podhale Nowy Targ in Polen.

Daar was hij in 18 wedstrijden goed voor 5 goals en 4 assists. In de play-offs voegde hij hier in vijf wedstrijden nog een treffer aan toe.