Amstel Tijgers Antwerpen Phantoms Den Bosch Red Eagles Eindhoven Kemphanen Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters

Frank Versteeg hoofdcoach in Amsterdam

Amstel Tijgers heeft Frank Versteeg aangesteld als hoofdcoach voor het team in de Beneliga. De oud-international gaat zich daarnaast breder bezighouden met de technische leiding binnen de vereniging.

Dat meldt voorzitter Ben van Duin van de Amsterdamse deelnemer aan de Beneliga aan IJshockey Nederland. Versteeg was al als jeugdcoach betrokken bij het Amsterdamse ijshockey en werkt ook met de Nederlandse jeugdselectie onder 14 jaar. Eerder was hij als hoofdcoach met Utrecht actief in de Eredivisie. Als speler kwam de 48-jarige voormalige aanvaller uit voor Utrecht, Geleen en Amsterdam. Daarnaast speelde hij als international zes wereldkampioenschappen met Oranje.

Versteeg volgt bij Amsterdam Josh Prudden op, die in het tweede deel van het afgelopen seizoen fungeerde als speler-coach nadat Dave Hyrsky vanwege gezondheidsproblemen moest afhaken. Amsterdam werd derde tijdens de Final Four om het landskampioenschap van Nederland en plaatste zich voor de play-offs van de Beneliga. Daarin werd het team uitgeschakeld door de latere finalist Den Haag.

Versteeg krijgt bij Amsterdam niet alleen de leiding over het eerste team, maar gaat zich op verschillende manieren bezighouden met brede technische beleid bij de club.

Nog meer ijshockey