WK2013 Ned Brons groepsfoto

27 januari 201417:54

Door Joep Meijsen

Frankrijk stuurt jonge selectie

Frankrijk stuurt een jonge selectie naar Nederland voor de oefenwedstrijden tegen Oranje. Het team telt geen spelers die afgelopen jaar voor Frankrijk speelden op het A-WK.

Bondscoach Philippe Bozon selecteerde voor de trip naar Nederland louter spelers die zijn geboren in de jaren negentig.Het betreft spelers waarmee Frankrijk verder wil richting de Olympische Spelen van 2018 in Zuid-Korea. Op twee in Zwitserland spelende 18-jarigen na speelt de hele selectie in de eigen Franse competitie.

Bekende namen voor het Nederlands team zitten niet in het team, dat bestaat uit twee goalies, zeven verdedigers en dertien aanvallers. Jongste speler is de in Lugano spelende Kevin Bozon, die geboren is op 30 december 1995. Hij is de zoon van de bondscoach en de broer van Tim Bozon, die voor de Kootenay Ice in de Western Hockey League speelt.

Bondscoach Chris Eimers heeft afzeggingen ontvangen van Bjorn Willemse en Jurryt Smid. In plaats hiervan is Joy Turpijn van Dordrecht Lions opgeroepen. Op vrijdagavond staat 7 februari in Den Haag de eerste oefenwedstrijd tegen Frankrijk op het programma (aanvangstijd 20.30 uur). Op zaterdagavond krijgt de oefencampagne een vervolg met een duel in Eindhoven (aanvangstijd 20.15 uur).

Selectie van Frankrijk >>>