2005 0535

28 september 201901:40

Friday Round-up: Devils, Flyers en Trappers starten met winst

Op de openingsavond van het reguliere seizoen in zowel de Beneliga als de Oberliga Nord werkte Nijmegen een vroege achterstand weg om Geleen te verslaan, deed Tilburg Trappers hetzelfde tegen Essen Moskitos en was Heerenveen in eigen huis te sterk voor Zoetermeer.

Tilburg Trappers - Moskitos Essen 4-3

Tilburg Trappers kwam vrijdagavond voor ruim 2400 toeschouwers vroeg in de wedstrijd op achterstand tegen Essen Moskitos. Leblanc opende de score voor de Muggen, terwijl Andre Huebscher kort daarna de tweede treffer van zijn ploeg liet noteren. 21 seconden later scoorde Trappers echter al het eerste doelpunt van de nieuwe competitie, met Jonne de Bonth de maker van de treffer en nog voor het einde van de openingsperiode was het alweer gelijk via Danny Stempher.

Vroeg in de tweede periode pakte Essen echter opnieuw brutaal de leiding, deze keer via Saccomani. Maar weer was het Stempher die voor de gelijkmaker zorgde, die het mogelijk maakte voor Reno de Hondt om halverwege de slotperiode de winnende goal te scoren en er daarmee voor te zorgen dat Trappers met winst aan de nieuwe ijshockeyjaargang begint.

Danny Stempher had twee goals, Reno de Hondt een goal en een assist, terwijl Jordy Verkiel twee assist op zijn naam bracht. Peter Leblanc had een goal en twee assists namens Essen. Volgende tegenstander voor Trappers is komende zondag het nieuwe Oberliga-team van Krefeld. Die ploeg begon aan het seizoen met een nipte 3-2 nederlaag bij Rostock Piranhas.

Foto's: Arie Leeuwesteijn

AL TIL ESS 190927 202

Select 4-U Devils Nijmegen - Microz Eaters Limburg 6-2

Nijmegen Devils kende een zeer matige start van het duel tegen Geleen, maar maakte dat in het restant van het duel meer dan goed. Na iets meer dan vijf minuten spelen keek de regerende bekerkampioen al aan tegen een 0-2 achterstand. Tom Marx opende de score en nog geen twee minuten later was het Akim Ramoul die de Geleense voorsprong verdubbelde.

Voor ruim vijfhonderd toeschouwers duurde het tot de twaalfde minuut voordat Devils wat terugdeed. Met twee man meer op het ijs was het Jurryt Smid die de trekker overhaalde en voor de aansluitingstreffer zorgde. De gelijkmaker volgde daarna in een trefzeker fase voor Nijmegen. Na 33 minuten zette Cas Staps beide teams met een shorthanded goal weer gelijk, waarna diezelfde Staps de assist verzorgde op de uiteindelijke winnende goal van Devils van Jeffrey Melissant.

Nog voor het tweede rustsignaal van scheidsrechter Sterkens had Nijmegen de voorsprong al verder uitgebreid via een treffer van Nick de Jong. Die treffer viel op de powerplay. Goals van Oliver Pataky en Branden Eden zorgden er daarna in de slotperiode voor dat de wedstrijd niet meer spannend kon worden. Cas Staps had een goal en twee assists, net als Nick de Jong en Branden Eden.

Nijmegen vervolgt het speelweekeinde met een uitwedstrijd in Tilburg op zondag. Eaters ontvangt op dezelfde dag in eigen huis Heerenveen.

2005 0481

Unis Flyers Heerenveen - Zoetermeer Panters 7-3

Heerenveen begon vrijdagavond voor ruim 1100 toeschouwers aan het nieuwe seizoen met een 7-3 zege op Zoetermeer Panters. Ronald Wurm en Brent Janssen hadden twee goals en twee assists in het duel namens de Friese formatie van hoofdcoach Mike Nason.

Flyers legde de basis voor de overwinning in de eerste periode met treffers van Mark Hoekstra, Trevor Hunt, Jasper Nordemann en Brent Janssen. Daar zette Zoetermeer alleen een goal van nieuwkomer Ferenc Kocsis tegenover. De Hongaar zou later nog een keer scoren, terwijl ook Berry Donders namens Zoetermeer Panters een treffer liet noteren.

Heerenveen liet de winst echter noot in gevaar komen en via twee goals van Brent Janssen en twee goals van Ronald Wurm liep de ploeg uit naar een 7-3 overwinning. Flyers mag zondag naar Geleen, terwijl Zoetermeer zaterdagavond alweer aan de bak moet met een thuiswedstrijd tegen Den Haag. Dean Versteeg en Jay Huisman hadden ieder twee assists voor Zoetermeer.