1920 1018

5 januari 201900:00

Friday round-up: Flyers wint in Den Haag, comeback-zege Nijmegen, Trappers ruim langs Rostock

Twee dagen na de winst in de halve finale van de beker ging Den Haag in eigen huis onderuit tegen de mogelijke tegenstander in de finale, Heerenveen. Nijmegen Devils werkte thuis in de slotfase een 0-2 achterstand weg tegen Leuven en zegevierde uiteindelijk in de extra tijd. Levi Houkes scoorde twee keer. Tilburg boekte in de Oberliga een ruime 6-1 zege op Rostock.

AL TIL ROS20190103 011

Tilburg Trappers (Oberliga) - Rostock Piranhas 6-1

Mitch Bruijsten scoorde twee keer in de ruime 6-1 overwinning van Tilburg Trappers in de ontmoeting met Rostock in de Oberliga Nord. Tilburg kwam weliswaar in de openingsfase op achterstand via een goal van Gregory Classen, maar Ivy van den Heuvel zorgde niet veel later voor het evenwicht in wedstrijd. Vanaf de tweede periode pakte Tilburg daarna de controle over de ontmoeting. Reno de Hondt zette Trappers op voorsprong, Boet van Gestel breidde dit verder uit en na twee goals van Mitch Bruijsten was het Max Hermens die kort voor tijd voor de 6-1 eindstand zorgde.

AL TIL ROS20190103 016 190105 101631

Cairox Hijs Hokij Den Haag - Unis Flyers Heerenveen 2-3

Den Haag plaatste zich afgelopen woensdag ten koste van Geleen voor de bekerfinale. Een van de twee mogelijke tegenstanders in de eindstrijd is Heerenveen en die ploeg kwam vrijdag op bezoek in De Uithof. De Friezen kwam in de weer goedgevulde ijshal in Den Haag na zo'n 3,5 minuut spelen op voorsprong. Todd Ratchford was net terug op het ijs na een straf en was ter plekke op de score te openen.

Het duurde tot ruim in de tweede periode voordat Den Haag iets terugdeed. Donny van Musscher speelde woensdag al een belangrijke rol in Geleen en verzorgde na bijna 27 minuten spelen de gelijkmaker tegen Heerenveen. Lang konden de Hagenaren niet genieten van die stand, want minder dan drie minuten later was het Kevin Nijland die voor de 1-2 zorgde.

Deze keer was het echter Den Haag dat snel terugsloeg. Een halve minuut later lag de puck al achter Sjoerd Idzenga en schaatste Levi Boer juichend weg. Tegen het einde van de periode werd het duel daarna beslist door een treffer van Adam Bezak. In de derde periode slaagde Den Haag er niet meer in de gelijkmaker te produceren.

De zege brengt Heerenveen dichterbij Herentals op de tweede plaats van de ranglijst in de Beneliga. Morgen ontvangen de Friezen in Leeuwarden koploper Geleen. Den Haag blijft door het verlies in de subtop hangen en heeft voor morgen de belangrijke derby tegen Zoetermeer op het programma staan.

Archieffoto: Robert Bos

31470763478 2ae38a50ad k

Ahoud Devils Nijmegen - Leuven Chiefs 3-2

Een door schorsingen en blessures aangetast Nijmegen speelde tegen Leuven Chiefs een moeizame wedstrijd. Na twintig minuten spelen keek de ploeg die komende woensdag de beslissende derde wedstrijd in de halve finaleserie tegen Heerenveen speelt tegen een 0-2 achterstand aan. Rino Dhondt bracht zijn ploeg shorthanded op voorsprong na bijna veertien minuten spelen en op de klokslag van rust werd de voorsprong van Chiefs verdubbeld door een powerplaytreffer van Adam Logozzo.

Die stand bleef lange tijd op het scorebord staan, waarbij Nijmegen wel probeerde aan te vallen, maar daar weinig succes mee boekte. Dat veranderde in de loop van de derde periode. Combinaties gingen beter lopen en aanvallers hadden het vizier meer op scherp staan. Tien minuten voor tijd zorgde Jeffrey Melissant voor de aansluitingstreffer en zes minuten later zorgde captain Levi Houkes voor de gelijkmaker.

Diezelfde Houkes was daarna in overtime goed voor het winnende doelpunt. Bij Nijmegen debuteerde de jonge Nederlandse verdediger Thomas Rozema, een speler met een achtergrond in Nieuw-Zeeland, Australië en Canada, maar gekwalificeerd voor Nederland en vorig jaar speler van het Nederlandse team onder 18 jaar. Voor Nijmegen is het de enige wedstrijd dit weekeinde. Leuven ontvangt morgen in eigen huis Amsterdam.

Foto's: Paul Nicolaassen