T Ilburg Erfurt 041019 til viert goal

4 oktober 201923:00

Friday Round-up: Flyers wint in Den Haag, Trappers blijft zonder puntverlies

UNIS Flyers deed uitstekende zaken in de Nederlandse bekercompetitie door in Den Haag te winnen van Hijs. Tilburg Trappers bleef zonder puntverlies in de Oberliga door eenvoudig te winnen van Erfurt. Tenslotte won Nijmegen in de Inter Regio Cup van Herforder EV.

Oberliga: TIlburg Trappers - TecArt Black Dragons Erfurt

Tilburg Trappers kende weinig moeite met Black Dragons Erfurt. De gasten uit Erfurt verloren al de eerste twee wedstrijden van het seizoen en na het bezoek aan Stappegoor kwam daar een derde verliespartij bij.

Trappers moest nog aantreden zonder de geblesseerde Kevin Bruijsten en Boet van Gestel en Ruud Leeuwesteijn kreeg de start in het Tilburgse doel. De 22-jarige goalie zag 23 seconden voor tijd zijn shutout verpest worden door een treffer van SchĂĽpping. Voor Erfurt was het niet meer dan een eretreffer aangezien Trappers al zesmaal had gescoord.

Na iets meer dan anderhalve minuut opende Bartek Bison de score voor Tilburg. Het was de eerste treffer in de Oberliga voor de Oranje-international. Nog in de eerste periode voerden Mitch Bruijsten en Diego Hofland de score op naar 3-0. In de tweede periode kon het publiek in Stappegoor Ă©Ă©n keer juichen na de derde seizoenstreffer van Danny Stempher.

De wedstrijd leek gezapig te eindigen totdat Trappers nog twee keer wist te scoren in de slotfase. Mitch Bruijsten scoorde zijn tweede van de avond en Jordy Verkiel verzorgde de 6-0 met zijn eerste van het seizoen. Tenslotte was het de eerder genoemde SchĂĽpping die de eindstand op 6-1 bepaalde.

Elders in de Oberliga waren er opnieuw nederlagen voor Essen, Duisburg en Hannover Indians. Essen ging met 6-3 onderuit tegen Hannover Scorpions. Duisburg pakte het eerste puntje van het seizoen na een nederlaag in overtime tegen Rostock Piranhas. Hannover Indians verloor kansloos met 6-0 van Herner EV. Krefeld won voor de eerste keer in de Oberliga en versloeg Hamburg Crocodiles met 1-5.

Foto's Arie Leeuwesteijn

Inter Regio Cup: Select 4-U Devils Nijmegen - Herforder EV

Nijmegen begon vanavond in het eigen Triavium aan de nieuwe Inter Regio Cup. Net als de eerste wedstrijd in de IRC tussen Herentals en Dinslaken eindigde het tweede duel in een 6-5 uitslag. Nijmegen wist uiteindelijk de punten veilig te stellen. De Duitsers kwamen al in de tweede minuut op voorsprong. Een goal van Jurryt Smid in de zestiende minuut bracht Nijmegen op gelijke hoogte en vroeg in de tweede periode zette Nick de Jong met een shorthanded goal Devils voor het eerst op voorsprong.

Herforder EV kwam sterk terug en sloot de tweede periode toch met een 2-3 voorsprong af. In de derde periode leek Nijmegen de zege veilig te stellen. Brandon Eden, Oliver Pataky en Raymond van der Schuit draaide de achterstand om in een 5-3 voorsprong met nog zeven minuten te spelen. De bezoekers verloren ook Florian Boehm met een game misconduct. Herforder wist toch terug te komen tot 5-5 door twee keer in dezelfde minuut te scoren. Tot overmaat van ramp kreeg Luke Zwartbol anderhalve minuut voor tijd een game misconduct wegens checking to the head. De knotsgekke wedstrijd kreeg een toepasselijk einde want het was Levi Houkes die shorthanded de winnende treffer noteerde.

Beker van Nederland: Cairox Hijs Hokij Den Haag - UNIS Flyers Heerenveen

UNIS Flyers boekte in Den Haag de derde winst in de Nederlandse bekercompetitie en blijft daarmee ongeslagen. Na een doelpuntloze eerste periode zette Jasper Nordemann en Trevor Peterson Flyers op een 0-2 voorsprong. Den Haag scoorde via Alan van Bentem vroeg in de derde periode de aansluitingstreffer. Na bijna 48 minuten was het echter Brent Janssen die de marge van twee goals weer herstelde. Hijs kwam nog wel terug tot 2-3 door een goal van verdediger Reinier Staats. Helaas voor de thuisploeg bleef het daarbij.

Voor Flyers was het de tweede maal dat de ploeg van Mike Nason met 2-3 een uitwedstrijd won. Eerder flikte Heerenveen dit al in en tegen Geleen. Voor Den Haag betekende dit de eerste nederlaag in de bekercompetitie nadat Hijs de eerste wedstrijd had gewonnen tegen streekgenoot Zoetermeer Panters.