49001034871 53Bc833447 C

29 november 201923:18

Friday round-up: Volle buit Trappers, Panters wint in Triavium - Flyers blijft ongeslagen

Tilburg won in de slotseconden in Halle, Zoetermeer was te sterk voor Nijmegen en Heerenveen handhaafde zijn ongeslagen status met een zege tegen Geleen.

Saale Bulls Halle - Tilburg Trappers 3-4 (0-1, 2-1, 1-2)

Elfhonderd toeschouwers in Halle zagen hun ploeg op het nippertje minimaal een punt mislopen tegen koploper Tilburg. Mitch Bruijsten doorbrak met nog maar negen seconden te spelen de gelijke stand om de volle buit mee te nemen in de bus terug naar Nederland.

Trappers stond het grootste deel van de wedstrijd voor, maar had dus uiteindelijk weer een knap staaltje in de slotminuten nodig om toch de winst veilig te stellen. Het was aanvoerder Mickey Bastings die zijn ploeg in de openingsfase op voorsprong bracht, een stand die tot de aanvangsfase van de tweede periode op het scorebord zou blijven staan.

Sergei Stas, de Wit-Russische Duitser van Halle zorgde na 22 minuten spelen voor de gelijkmaker, maar het duurde niet lang voordat Trappers het initiatief weer in handen nam. Diego Hofland scoorde de goal. Met nog vijf minuten te spelen in de middenperiode was het Victor Knaub die Halle weer langszij bracht.

Ook in de derde periode viel al snel een doelpunt en weer was het Trappers dat op voorsprong kwam. Jonne de Bonth scoorde die treffer, zodat Tilburg weer lange tijd aan de leiding kon blijven. Zes minuten voor tijd sloeg Chris Francis echter toe en stond het ineens 3-3. Mitch Bruijsten haalde echter terwijl het aftellen naar het eindsignaal al was begonnen de trekker over.

Mickey Bastings, Mitch Bruijsten en Diego Hofland hadden ieder een goal en een assist. Max Hermens verzorgde twee assists. Tilburg krijgt komende zondagmiddag in eigen stadion Krfeld op bezoek, dat vrijdagavond met dubbele cijfers op de broek kreeg van Icefighters Leipzig. Herne hield de afstand met Tilburg intact door met 3-9 te winnen in Essen.

Select 4-U Nijmegen Devils - Zoetermeer Panters 4-7 (1-1, 2-3, 1-3)

Joy Turpijn scoorde drie keer en Ferenc Kocsis nam twee goals voor zijn rekening in de 4-7 zege van Zoetermeer in Nijmegen. Branden Eden scoorde twee van de Nijmeegse doelpunten.

Zoetermeer Panters greep naast een plek in de halve finales van de Nederlandse beker, maar is sterk gestart in de Beneleague. Twee weken geleden werd in eigen huis al met overtuigende cijfers gewonnen van Geleen en op vrijdagavond voor 537 toeschouwers in het Triavium werd een zege geboekt op Nijmegen.

Devils kwam via een treffer van Raymond van der Schuit nog op voorsprong, maar liet zich door treffers aan weerzijden van de eerste pauze de kaas van het brood eten. Joy Turpijn zorgde een minuut voor het rustsignaal voor de gelijkmaker en de 31-jarige allrounder scoorde 36 seconden na de hervatting de 1-2.

Daarmee was het Zoetermeerse offensief nog niet voorbij. Vijf minuten later wist Teris Wright het net te vinden achter Deniz Mollen en weer twee minuten later sloeg Turpijn voor de derde keer zijn slag. Hoewel Nijmegen acht seconden later via Eden iets terugdeed, lag het initiatief op dat moment duidelijk bij Panters.

Nijmegen hield het echter spannend om via nogmaals Eden tot op Ă©Ă©n goal terug te komen, 3-4. Daarmee was het nog niet voorbij. Drie minuten na de tweede hervatting was het captain Thomas Borgman die de marge shorthandeld weer vergrootte. Via Luke Zwartbol kwam Nijmegen nog een keer terug, maar een dubbelslag van Kocsis in de slotfase, waaronder een goal in het lege net, zorgde ervoor dat Panters de zege kon veiligstellen.

Archieffoto: Robert Bos

Unis Flyers Heerenveen - Microz Eaters Geleen 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)

Heerenveen Flyers verloor geen punt in de bekercompetitie en won nu ook zijn zesde wedstrijd op rij in de Beneleague. Met onder meer de eerste twee imports in de geschiedenis van de club op de tribune won Heerenveen de thuiswedstrijd tegen Geleen voor 1550 toeschouwers met 3-1. Aldo van Aalderen scoorde twee keer voor de Friezen.

De enige treffer van Geleen werd enkele seconden voor tijd gescoord door Vadim Gyesbreghs. Flyers scoorde keurig in iedere periode Ă©Ă©n keer. Van Aalderen opende de score na acht minuten, Trevor Petersen zette zijn sterke start van de competitie voort in de openingsfase van de tweede periode en Van Aalderen scoorde vier minuten voor tijd zijn tweede van de avond.

Flyers heeft voor morgenavond een ontmoeting met Zoetermeer op het programma staan. Geleen ontvangt zondag in eigen stadion Antwerpen.