Heerenveen Flyers 2018 doelpunt vieren Tony Demelinne

21 december 201823:23

Door Joep Meijsen

Friday roundup: beren vliegen in Den Haag

Tilburg Trappers won in de Oberliga de uitwedstrijd in Erfurt, in de Beneliga vloog een enorme hoeveelheid beren het ijs op bij de zege van Den Haag op Antwerpen, was Heerenveen in zijn tijdelijke thuishaven te sterk voor Amsterdam en rekende Geleen af met het Beneliga-team van Trappers.

Black Dragons Erfurt - Tilburg Trappers (Oberliga) 1-4

Tilburg Trappers kwam na het verlies afgelopen weekeinde in Herne weer terug op het zegepad met een 1-4 winst bij Oberliga Nord-laagvlieger Black Dragons Erfurt. Ivy van den Heuvel en Mickey Bastings hadden ieder een goal en twee assists in het duel, Kilian van Gorp nam twee assists voor zijn rekening.

Trappers kwam via een goal van Van den Heuvel tegen het einde van de eerste periode op voorsprong. De ploeg van coach Bohuslav Subr zag Erfurt via een treffer van Michal Vazal na 34 minuten nog wel op gelijke hoogte komen, maar herstelde de marge drie minuten later via een treffer van Jordy Verkiel. Goals van Ryan Collier en Mickey Bastings in de slotfase stelden de winst daarna veilig voor Tilburg, dat nog altijd met een riante marge bovenaan staat in de Oberliga Nord.

Cairox Hijs Hokij Den Haag - Antwerp Phantoms

Het regende vrijdagavond beren na het eerste doelpunt van Den Haag in het duel tegen Antwerpen. Voor de tweede keer in twee weken, vorige week was dit al het geval in Geleen, kwam het Nederlandse ijshockeypubliek op geweldige wijze in actie voor het goede doel. En het leverde ook nog een visueel spektakel op in de goedgevulde Uithof.

Het publiek werd ook nog getrakteerd op een doelpuntrijk duel dat uiteindelijk met 11-3 werd gewonnen door de thuisclub. De toeschouwers moesten echter nog best lang wachten voordat ze hun beren kwijtkonden op het ijs. Pas na ruim een kwartier spelen was het Stace van Bentem die de puck binnenwerkte en zo de berenregen in gang zette.

Antwerpen kwam nog op gelijke hoogte via Akke Klijsen, maar daarna scoorde Den Haag met regelmatige regelmaat voor een ruime zege op de hekkensluiter in de Beneliga. Alan van Bentem nam vier goals voor zijn rekening, terwijl verder ook nog Reinier Staats, Joey Oosterveld, Levi Boer, Mike Verschuren en youngster Jelle Kronenburg tot scoren kwamen. Patrick van Noten en Ben van den Bogaert verzorgden de resterende productie van Phantoms.

Unis Flyers Heerenveen - Amsterdam Tigers 8-1

Het ijshockey in Heerenveen kreeg vandaag een domper te verwerken toen bleek dat de ijshockeyhal van Thialf voorlopig dicht blijft voor noodreparaties. De club kan vermoedelijk pas op 1 februari weer op eigen eis spelen en trainen. Flyers kwam enkele uren na de persconferentie in actie in de hal in Leeuwarden en won zijn wedstrijd tegen Amsterdam met 8-1.

Tony Demelinne was voor 450 toeschouwers de grote man aan de kant van Heerenveen met vier goals en twee assists. Trevor Hunt, Ronald Wurm, Adam Bezak en Jasper Nordemann waren de andere doelpuntenmakers in het duel tegen de ploeg uit de hoofdstad. Het enige Amsterdamse doelpunt kwam op naam van Maarten Brekelmans en bezorgde Tigers een 0-1 voorsprong.

Archieffoto: Paul Nicolaassen

Tilburg Trappers (Beneliga) - Microz Eaters Geleen 1-14

Koploper Geleen haalde vrijdagavond uit in Tilburg met een 14-1 zege als gevolg. De bulk van het aantal doelpunten kwam van de sticks van drie spelers. Lukasz Bartak, Nick Verschuren en Matthew Beer scoorden ieder vier keer. Dean Moors en Tom Marx waren de andere doeltreffende spelers van Eaters. Het enige Tilburgse doelpunt kwam op naam van Delaney Hessels.

Delen