44736057724 dfde7fef6b k

9 november 201823:13

Friday Roundup: Herentals wint kraker in Den Haag

Cairox Hijs Hokij Den Haag - Era Renomar HYC Herentals

In de Uithof kreeg het publiek een waar spektakel voorgeschoteld. De hoofdingrediënten waren vijftien doelpunten, een ultieme Haagse comeback en een overwinning in overtime voor Herentals.

Den Haag begon goed aan het duel en kwam via Marco Bommezijn op voorsprong. Direct daarna kwam Herentals via Vincent Morgan op gelijke hoogte. Herentals profiteerde in de eerste periode van veel Haagse straffen en liep mede door twee powerplaygoals uit naar 1-4. Vincent Morgan was in het eerste bedrijf goed voor drie goals en zou uiteindelijk ook nog een vierde treffer toevoegen.

In de eerste minuut van de tweede periode leek Den Haag op een dik verlies af te stevenen. Preston Shupe maakte de 1-5 voor Herentals en dat was voor Chris Eimers het moment om Tomislav Hrelja naar de kant te halen voor Cas Neuman. In de 25e minuut scoorde Hijs prompt tweemaal en Jasper Kick verkleinde het verschil later nog tot Ă©Ă©n doelpunt. Wederom sloeg Herentals snel toe na de treffer van Kick. Kyle Brothers scoorde binnen een halve minuut de 4-6.

Na 45 minuten vergrootte Vincent Morgan de marge naar drie goals, Den Haag toonde daarna toch weer de nodige veerkracht. Met zes veldspelers kwam Den Haag in de slotminuut terug tot 7-7. Raymond van der Schuit scoorde en dwong daarmee een overtime af.

In de verlenging was het toch Herentals dat de winst pakte. Brothers scoorde de winnende goal en voltooide daarmee zijn hattrick.

Archieffoto boven artikel: Kurt Tops

UNIS Flyers Heerenveen - Antwerpen Phantoms

UNIS Flyers had een makkelijke avond in het eigen Thialf. De Friezen waren oppermachtig in het duel met Antwerpen. Na bijna vijf minuten opende Pippo Limnell de score namens Heerenveen tijdens de eerste Friese powerplay van de avond. Flyers liet de puck simpel rondgaan en Limnell had alle vrijheid om de puck in het doel te werken. Zes minuten later stond het al 3-0 voor de thuisploeg. Lars den Edel noteerde de 2-0 en captain Tony Demelinne scoorde de derde treffer na een fraaie breakaway met Marco Postma als aangever.

In de tweede periode liep Flyers nog verder uit naar 8-1. Limnell en Demelinne scoorde beiden hun tweede doelpunt. Daarnaast waren ook Ronald Wurm, Aldo van Aalderen en Todd Ratchford trefzeker. Sean McCann-Coppens zorgde voor het Belgische doelpunt.

Via wederom Wurm en Adam Bezak wist Heerenveen in de laatste periode de tien te halen. Bram Klijsen scoorde nog voor Phantoms zodat de eindstand op 10-2 uitkwam.

Ahoud Devils Nijmegen - Zoetermeer Panters

Nijmegen had vrijdagavond in het Triavium de nodige moeite met Zoetermeer Panters. Devils kwam al snel op voorsprong door een powerplaygoal van topscorer John Reed Ross. Daarna bleven doelpunten lang uit. Halverwege de wedstrijd kwamen de bezoekers via Michael van Rijswjk langszij.

Lang kon Zoetermeer niet genieten van de gelijke stand. Een halve minuut later zette Levi Houkes Nijmegen op een nieuwe voorsprong.

Aan het begin van de derde periode scoorde Branden Eden op de powerplay na 22 seconden de 3-1. Daarna kreeg Roderick van den Hout een straf en ook Zoetermeer wist die powerplay te verzilveren. De jonge Jay Huisman bracht de spanning terug in de wedstrijd. Nijmegen liet Zoetermeer echter niet meer op gelijke hoogte komen. Branden Eden en Ritchie van Hulten zorgden ervoor dat Nijmegen met een 5-2 overwinning de kleedkamers kon opzoeken.