2012 0023

21 februari 202023:52

Friday roundup: Tilburg wint in Hannover, Devils te sterk voor Geleen en Panters onderuit tegen Sharks

Mike Robinson had vier goals en vier assists voor Mechelen in een belangrijke zege voor de Golden Sharks bij Zoetermeer, Levi Houkes twee goals en twee assists in de minstens zo belangrijke overwinning voor Nijmegen thuis tegen Geleen en de Oberliga-Trappers zagen Danny Stempher vijf punten scoren in de 4-7 zege bij Hannover Indians.

Hannover Indians - Tilburg Trappers 4-7 (0-3, 1-1, 3-3)

Tilburg Trappers won zijn uitwedstrijd bij Hannover Indians met 4-7. Trappers liep in het eerste kwartier uit naar een 0-3 zege en gaf die marge niet meer uit handen. Danny Stempher had twee goals en drie assists namens Tilburg.

Opvallend in de wedstrijd is dat beide teams twee keer shorthanded tot scoren kwamen. Tegenover vier goals met een man minder op het ijs, stonden helemaal geen powerplaytreffers. De vier shorthanded goals werden ook nog binnen een periode van vier minuten op rij gescoord. Eerst twee keer Indians, dat daardoor terugkwam van 1-5 naar 3-5 en daarna twee keer Tilburg dat weer uitliep naar 3-7.

Tilburg kwam na iets minder dan zeven minuten spelen op voorsprong via een goal van Kilian van Gorp. Iets meer dan een minuut later was het Danny Stempher die Trappers op 0-2 bracht, waarna Kevin Bruijsten voor de 0-3 zorgde. De tweede en derde periode eindigden daarna gelijk, zodat Tilburg de wedstrijd met drie goals verschil wist te winnen. Stempher scoorde nog zijn tweede, net als Kevin Bruijsten. Verder nam ook Mitch Bruijsten nog een goal voor zijn rekening.

Trappers ontvangt komende zondag om 15.00 uur in eigen stadion Hannover Scorpions. Daarna wachten nog wedstrijden uit bij Hamburg en thuis tegen Leipzig alvorens het reguliere seizoen er voor Tilburg opzit.

Select 4-U Nijmegen Devils - Microz Eaters Geleen 6-3 (2-1, 3-1, 1-1)

Levi Houkes had twee goals en twee assists in de 6-3 overwinning voor Nijmegen in eigen huis tegen Geleen. Door de winst klimt Nijmegen naar de vijfde plaats op de ranglijst.

Eaters kwam na bijna zes minuten wedstrijd om 0-1 via een goal van Vadim Gyesbreghs, maar zag Nijmegen via een powerplaygoal van Nick de Jong vijf minuten later op gelijke hoogte komen. Ook een straf in de slotfase van de periode werd door Nijmegen afgestraft. Deze keer was het Jan Jarabek die raakschoot.

Devils bouwde die voorsprong in de tweede periode verder uit naar 5-1 via goals van Houkes (2) en Luke Zwartbol. De treffers van Houkes waren shorthanded en op de powerplay. Eaters deed shorthanded echter nog wel iets terug in de tweede periode, Tom Marx nam die goal voor zijn rekening.

In de slotperiode trof Nijmegen nog via Branden Eden en Eaters nogmaals via Marx om daarmee voor de 6-3 eindstand te zorgen. De twee teams staan nu puntgelijk op de ranglijst, maar Nijmegen heeft een wedstrijd minder gespeeld. Voor Nijmegen was dit de enige wedstrijd dit weekeinde. Eaters heeft zaterdag alweer de volgende cruciale wedstrijd op het programma staan. Leuven Chiefs, dat nu minder verliespunten heeft, komt op bezoek in Glanerbrook.

Zoetermeer Panters - Mechelen Golden Sharks 5-10 (0-4, 3-6, 2-0)

Zoetermeer Panters bewees zichzelf absoluut geen dienst door in een doelpuntrijk duel in eigen huis met 5-10 te verliezen van Mechelen. Golden Sharks komt hierdoor in punten gelijk met Zoetermeer en duwt Panters op onderling resultaat uit de plaatsen die recht geven op deelname aan de play-offs.

Golden Sharks pakte in de eerste periode een 0-4 voorsprong en bouwde daarmee een beslissende marge in het duel op. Mike Robinsons coorde vier keer, terwijl ook Kevin Miller (2), Kim Miettinen, Ben van den Bogaert en Stef Vermeulen tot scoren kwamen. Robinson pakte naast zijn vier goals ook nog vier assists mee.

Namens Zoetermeer kwamen Ferenc Kocsis, Jared Henderson, Jay Huisman, Berry Donders en Joy Turpijn tot scoren. De ploeg slaagde er echter na de eerste periode niet in om Ă©cht dichtbij de tegenstander te komen. Panters heeft zaterdag de lastige uitwedstrijd in Herentals op het programma staan. Golden Sharks ontvangt Luik.