Thialf Icehockey Cup Trappers 201920 Jonne de Bonth

1 november 201923:13

Friday Roundup: Trappers naar ruime zege, Devils naar halve finale

Tilburg Trappers boekte vrijdagavond in eigen huis uiteindelijk een ruime zege in een duel vol met straffen tegen Halle. Mitch Bruijsten en Jonne de Bonth scoorden ieder twee keer. Nijmegen Devils plaatste zich na een zege op Zoetermeer voor de halve finales van de beker. Branden Eden scoorde drie keer.

Tilburg Trappers - Saale Bulls Halle 6-3

Tilburg Trappers boekte vrijdagavond in eigen huis voor 2250 toeschouwers een 6-3 overwinning op Saale Bulls Halle. Mitch Bruijsten en Jonne de Bonth scoorden allebei twee keer, terwijl Reno de Hondt voor een goal en een assist zorgde.

Het was in Stappegoor een levendig duel, met bijna honderd strafminuten, waarvan tweederde voor de gasten uit Halle. Intussen werden er ook nog negen doelpunten gescoord en zorgde Trappers ervoor dat de ploeg geen verdere achterstand opliep ten opzichte van koploper Herne dat zijn thuiswedstrijd tegen Essen met 4-1 won.

Tilburg kreeg al na vijftien seconden de eerste powerplay mee en sloeg direct toe via Mitch Bruijsten. Hoewel Bezouska ruim vijf minuten later voor de gelijkmaker zorgde, was ook de tweede Trappers-powerplay succesvol. Deze keer was het Bartek Bison die de trekker overhaalde en ervoor zorgde dat Tilburg met een voorsprong aan de eerste pauze kon beginnen.

Tussendoor waren er knokpartijtjes waarbij respectievelijk Jonne de Bonth en Danny Stempher slaags raakten met tegenstanders, wat ervoor zorgde dat de teller van de strafminuten al in de openingsperiode stevig kon draaien.

De 2-1 stand bleef lang op het scorebord staan, maar zoals zo vaak sloeg Trappers in de slotperiode hard toe. Al had Halle in de tweede periode met een penaltyshot een uitgelezen kans op de gelijkmaker. Deze werd echter door Ian Meierdres gestopt. In iets meer dan vier minuten sloeg Jonne de Bonth twee keer toe en was Reno de Hondt ook nog succesvol, waardoor Trappers ineens uitliep naar een 5-1 voorsprong. Via Ehemann sloeg Halle nog een keer terug, maar niet veel later herstelde Mtich Bruijsten de marge met zijn tweede van de avond. Dat Striepeke er nog 6-3 van maakte deed daarna niet meer ter zake.

Trappers wacht zondag een weerzien met oud-coach Larry Suarez, die nog altijd de honeurs waarneemt voor Frank Gentges in de bank bij Essen. Die wedstrijd staat voor zondagavond 18.30 uur op het programma.

Archieffoto: Marco Spelten

Select 4-U Nijmegen Devils - Zoetermeer Panters 6-3

Nijmegen Devils won de sleutelwedstrijd in de Beker van Nederland met 6-3 van Zoetermeer en plaatste zich daarmee definitief voor de halve finale van de beker. Dat deed Devils tegelijkertijd ook voor Geleen, waardoor de deelnemers aan de halve finale nu definitief bekend zijn. Alleen de volgorde van de nummers drie en vier moet nog definitief bepaald worden.

Het was wel spannend in het Triavium, waar een dubbelslag van Jay Huisman binnen 21 seconden Panters terugbracht op 3-3. Devils sloeg echter niet veel later terug via Eden en stelde de zege definitief veilig met twee goals binnen een minuut in de slotperiode. Het was voor Nijmegen de eerste wedstrijd onder leiding van Rob Delcliseur als (interim-)coach.

Zoetermeer kwam voor ruim vijfhonderd toeschouwers vroeg op voorsprong via een treffer van Jared Henderson, die daarmee zijn goalstreak sinds zijn aantreden bij Panters verder verlengde. Het duurde niet lang voordat Nijmegen de stand weer rechttrok via de eerste treffer van Branden Eden.

In het tweede deel van de periode liep Nijmegen via goals van Levi Houkes en Jeffrey Melissant uit waardoor Devils met een 3-1 stand kon gaan rusten. Die score bleef tot de dubbelslag van Huisman op het scorebord staan. De U18-international zorgde na iets meer dan 32 minuten spelen voor de aansluitingstreffer en nam vervolgens 21 seconden later ook de gelijkmaker voor zijn rkening.

Daarop was het woord weer aan Nijmegen, dat 2,5 minuut later via opnieuw Eden de voorsprong heroverde. De 27-jarige Canadees sloeg vervolgens tien minuten voor tijd opnieuw toe en pikte in dezelfde minuut ook nog een assist op bij de goal van Kay Gielen. Panters kreeg nog twee powerplays in de slotfase, doelman Neumann had inmiddels plaatsgemaakt voor Kevin Riedijk, maar kon geen comeback afdwingen.

Nijmegen mag morgenavond alweer aan de bak op bezoek bij Den Haag. Die wedstrijd begint om 20.00 uur. Zoetermeer ontvangt een kwartier later Geleen dat ook nog in de race is voor de derde plaats.