AL TIL Hs C 20191122 100

22 november 201923:47

Friday Roundup: Trappers ruim langs Scorpions, Devils haalt dubbele cijfers en Flyers wint topper-topper

Tilburg Trappers rekende vrijdagavond af met de Scorpions uit Hannover, Nijmegen haalde de dubbele cijfers tegen het Beneliga-team van Trappers en Flyers won de topper tussen de toppers tegen Diez-Limburg.

Tilburg Trappers - Hannover Scorpions 7-1

Mitch Bruijsten had twee goals en een assist en Max Hermens trof twee keer doel in een overtuigende 7-1 zege van Tilburg Trappers tegen Hannover Scorpions in de Oberliga Nord. Herne won zijn thuiswedstrijd tegen Hamburg met 2-1 zodat de afstand tussen Trappers en de naaste achtervolger drie punten blijft.

Tilburg trok het duel vanaf halverwege naar zich toe en liep in de slotperiode uit naar een stevige zege. Mickey Bastings had Tilburg in de openingsperiode al op voorsprong gebracht maar een treffer op de powerplay van Chris Koziol trok de stand zeven minuten na de hervatting weer gelijk.

Een dubbelslag van clubtopscorer Mitch Bruijsten in het restant van de periode zette Trappers weer op het juist spoor en Reno de Hondt, Danny Stempher en twee keer Max Hermens bepaalden in de derde periode de eindstand op 7-1. Zondag wacht Tilburg een bezoek aan de andere ploeg uit Hannover, de Indians.

Select 4-U Nijmegen Devils - Tilburg Trappers 10-0

Met twee goals en drie assists vervolgde Jeffrey Melissant vrijdag zijn productieve start aan de Beneleague-campagne in de 10-0 zege van Nijmegen op Tilburg Trappers. Branden Eden had zelfs drie goals en twee assists, terwijl Raymond van der Schuit twee treffers voor zijn rekening nam. Ook Oliver Pataky, Luke Zwartbol en Jake Hendriks droegen bij aan de Nijmeegse producte. De shutout was voor Deniz Mollen, zijn tweede op rij.

Devils sloot de eerste periode nog af met een 1-0 voorsprong, maar scoorde daarna vier keer in de tweede periode en vijf keer in het slotstuk om de dubbele cijfers te halen. Wim van den Hout was de goalie aan de kant van Tilburg. dat een shorthanded en drie poweprlay-goals incasseerde.

Unis Flyers Heerenveen - EG Diez-Limburg Rockets 6-3

Trevor Hunt en Ronald Wurm hadden allebei twee goals in de 6-3 zege van Heerenveen in de Inter Region Cup tegen Diez-Limburg Rockets. Het was een ontmoeting tussen de twee koplopers in de eigen competitie.

Heerenveen pakte al na een minuut spelen de voorsprong, maar incasseerde vervolgens twee goals in twee minuten van Andre Bruch en Kyle Pywowarczyk om tegen een achterstand aan te kijken. Een dubbele straf tegen Alexander Seifert bood Flyers daarna een goede kans om terug te komen in de wedstrijd. Brent Janssen scoorde vervolgens de gelijkmaker.

Toen niet veel later Andre Bruch naar de strafbank werd gestuurd stond Flyers zelfs met twee man meer op het ijs en sloeg via Trevor Hunt toe om de openingsperiode met een voorsprong af te sluiten. Via de tweede treffer van de avond van Wurm liep Flyers vervolgens in het middenstuk uit, om daarna ondanks een vroege tegengoal in de derde periode van RJ Reed de wedstrijd niet meer weg te geven. Hunt scoorde zijn tweede van de avond en Trevor Petersen gaf met het lege net voor zijn neus het laatste duwtje richting de zege.