Trappers Mitch Bruijsten skate 2018

23 november 201823:31

Friday roundup: Trappers wint topper in Oberliga

Tilburg Trappers gaat voorlopig alleen aan de leiding in de Oberliga. Trappers won met 8-3 van Hannover Scorpions dat tot vrijdagavond de koppositie deelde met Tilburg. In de Beneliga won Heerenveen opnieuw in Nijmegen en Den Haag boekte een monsterzege op Mechelen.

Tilburg Trappers – Hannover Scorpions

Trappers overrompelde de bezoekers uit Hannover in de eerste elf minuten. De topper was toen eigenlijk al beslist na vier Tilburgse doelpunten van Max Hermens, Ivy van den Heuvel en de gebroeders Bruijsten. Hannover haalde na het vierde doelpunt goalie Christoph Mathis naar de kant. Zijn vervanger Enrico Salvarani wist daarna het Duitse doel de rest van de periode schoon te houden. Scorpions kwam via Wilkins in de eerste periode ook op het scorebord: 4-1.

Aan het begin van de tweede periode sloeg Tilburg weer toe. Mitch Bruijsten pakte zijn tweede goal van de avond mee. Een goal van Fischer zorgde ervoor dat het gat na twee periodes weer op drie uitkwam.

Daarna liep Tilburg in de derde periode toch weer verder uit. Mitch Bruijsten voltooide zijn hattrick en ook Danny Stempher en Ivy van den Heuvel waren nog trefzeker. Wilkins was nog goed voor zijn tweede van de avond waardoor de eindstand op 8-3 uitkwam. Hierdoor gaat Tilburg nu alleen aan kop met drie punten voorsprong op Hannover Scorpions.

Elders in de Oberliga won Essen de derby tegen Duisburg met 6-1 en leed Herner een dikke 10-4 nederlaag op bezoek bij Saale Bulls Halle.

Ahoud Devils Nijmegen – UNIS Flyers Heerenveen

Nijmegen en Heerenveen stonden voor de derde maal dit seizoen tegenover elkaar. Heerenveen won voor de tweede maal dit seizoen met 2-5 in het Triavium en zorgde voor het eerste verlies van Nijmegen in de Beneliga. De 2-5 score is populair bij beide ploegen, opmerkelijk genoeg won Nijmegen in de beker ook die cijfers in Thialf.

De Friezen scoorden binnen de minuut al de eerste goal via Adam Bezak. In de zesde minuut verdubbelde de jonge verdediger Ernesto Klem de voorsprong voor Flyers. Dat noopte coach Alexander Jacobs al snel tot het nemen van een time-out.

Na de twee vroege treffers moest het publiek in Nijmegen lang wachten op doelpunten. Aan het begin van de derde periode moest Tony Demelinne naar de strafbank, Adam Bezak sloeg echter shorthanded toe: 0-3. Halverwege de derde periode maakte Pippo Limnell het nog erger voor de thuisploeg door de vierde Friese treffer te noteren.

Nijmegen kwam in de 58e minuut op het scorebord. Topscorer Ross John Reed scoorde tweemaal binnen een halve minuut. Dat gaf Nijmegen nog een klein beetje hoop en goalie Deniz Mollen werd ingewisseld voor een extra veldspeler. Het mocht Devils niet baten want al rap scoorde Marco Postma een empty netter: 2-5.

Daarmee is Heerenveen nog de enige ongeslagen ploeg in de Beneliga. Nijmegen gaat nog wel aan kop met twaalf punten uit vijf wedstrijden. Flyers staat nu vierde met acht punten uit slechts drie wedstrijden.

Cairox Hijs Hokij Den Haag – Golden Sharks Mechelen

In de Uithof zagen de toeschouwers maar liefst 21 doelpunten. Helaas voor de bezoekers uit Mechelen, waren alle 21 treffers voor de thuisploeg. Donny van Musscher en het jonge talent Dani van Schilt behaalden beiden een hattrick. Daarnaast was er een hele rits aan spelers met twee goals: Alan van Bentem, Joey Oosterveld, Mike Verschuren, Stace van Bentem en Raymond van der Schuit. De overige goals kwamen op naam van Viktor Gibbs Sjodin, Jasper Kick, Jurryt Smid, Levi Boer en Mike van Oeveren.

Den Haag passeert met de zege Mechelen op de ranglijst. Den Haag staat op een gedeelde vijfde plaats met Herentals. Beide ploegen hebben acht punten uit vier wedstrijden. Mechelen zakt naar de zevende plek met zes punten uit zeven wedstrijden.