44214261250 459c41c975 k

7 december 201823:29

Friday roundup: Zeges voor Hijs en Devils

In de Beneliga op vrijdag won Den Haag in eigen huis van regionaal rivaal Zoetermeer, terwijl Nijmegen opklom naar de tweede plaats van de ranglijst via winst op het nog puntloze Antwerpen.

Cairox Hijs Hokij Den Haag - Zoetermeer Panters 4-3

Den Haag haalde voor tweeduizend toeschouwers in de Uithof de volle buit in de derby tegen Zoetermeer Panters. De Haagse formatie werkte een 2-3 achterstand weg om de wedstrijd in de derde periode naar zich toe te trekken. Jasper Kick scoorde twaalf minuten voor tijd het winnende doelpunt.

Panters kwam laat in de eerste periode op voorsprong via een goal van de net vanuit de Uithof naar het Silverdome verhuisde Diordy Vols. Iets meer dan een minuut later was het opnieuw raak. Thomas Borgman zorgde voor de 0-2 in het voordeel van Panters. Kort daarna liep echter Berry Donders tegen een straf aan en nog voor het eerste rustsignaal van scheidsrechter Den Ridder was het Vikor Sjödin die de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam.

Halverwege het duel zat Alan van Bentem op de strafbank wegens roughing, maar was het toch Den Haag dat tot scoren kwam om de wedstrijd weer in evenwicht te brengen. Oliver Pataky haalde de trekker over voor de 2-2. Anderhalve minuut later was het opnieuw Thomas Borgman die Zoetermeer op voorsprong bracht, maar nog voor het einde van de periode kwam Den Haag via Dani van Schilt opnieuw langszij.

De treffer in de slotperiode van Kick bezorgde Hijs uiteindelijk de derde zege in vijf wedstrijden in de Beneliga. De regerende kampioen staat daarmee op dit moment op de zesde plaats van de ranglijst. Zoetermeer blijft op de negende plaats met vier punten in vijf wedstrijden.

Archieffoto: Robert Bos

Ahoud Devils Nijmegen - Antwerp Phantoms

Nijmegen klom vrijdagavond naar de tweede plaats van de ranglijst in de Beneliga met een 8-3 overwinning op Antwerpen, dat na zes wedstrijden nog altijd wacht op de eerste punten. Jeffrey Melissant, RJ Ross en Branden Eden namen ieder twee goals voor hun rekening. Marcel Kars en Ritchie van Hulten zorgden voor de andere treffers. Elia Urlings scoorde twee keer voor Phantoms, dat ook Kevin de Winter zag scoren.