Trappers vs flyers 041112

4 november 201222:24

Friesland Flyers verovert koppositie

In Tilburg versloeg Friesland Flyers Tilburg Trappers in een rechtstreeks duel om de eerste plek van de ranglijst. De Friezen wonnen maar liefst met 0-5 in een volgepakt Stappegoor.

Maar liefst 2400 toeschouwers vonden hun weg naar het stadion, voor de topper tussen Friesland en Tilburg. De toeschouwers zagen dat de bezoekers even nodig hadden om in de wedstrijd te komen. Jeff Martens pakte snel twee straffen, plus een misconduct van tien minuten na een checking from behind op Max van Lieshout. Trappers wist in deze beginfase een aantal kansen te creëren maar Martijn Oosterwijk bleek vanavond niet te kloppen.

Flyers kwam daarna steeds beter in de wedstrijd en dat leverde na bijna twaalf minuten de openingstreffer op. Michael Nason was trefzeker op aangeven van Tony Ras. Met die stand gingen beide ploegen weer de kleedkamer in.

Aan het begin van de tweede periode ging het fout voor Trappers. De bezoekers kregen twee powerplays achter elkaar en sloegen bij de tweede kans hun slag. De tweede straf werd door scheidsrechter Bergman uitgedeeld aan de bench van Trappers. Coach Barry Smith protesteerde te heftig nadat Bergman niet floot voor een overtreding op Dale Weise. De Canadees werd zwaar gehinderd terwijl hij op Oosterwijk afging. Zoals gezegd profiteerde Flyers tijdens deze powerplay en wist Jeffrey Martens met wat geluk de 0-2 te noteren.

Naarmate de periode vorderde zakte Tilburg verder weg en in de slotminuten liep Flyers uit naar een ruime 0-4 voorsprong. Aleksandr Terjohins en Trevor Hunt zorgden voor de doelpunten.

De derde periode leek voorbij te vliegen tot de 52e minuut. Jeff Martens haalde Ivy van den Heuvel hard onderuit en Dale Weise besloot het op te nemen voor zijn ploeggenoot. Weise wist in een knokpartij Martens te vloeren maar ging in de ogen van Sven Bergman te ver. Martens kreeg wegens zijn rol een game misconduct terwijl Weise een match penalty ontving. Weise zal dus de komende twee wedstrijden ontbreken. Tilburg moest het vandaag al doen zonder de geblesseerde Josh Prudden. Hierdoor paste coach Barry Smith zijn lijnen aan en dat leidde niet tot het gewenste resultaat.

Uiteindelijk wist Flyers nog eenmaal te scoren. Sander Dijkstra bepaalde daarmee de eindstand op 0-5. Martijn Oosterwijs stelde in de slotfase zijn tweede shutout van het weekend veilig. De Friezen staan na de zege twee punten voor op Trappers.