Eaters vs Flyers 261014

9 november 201423:15

Door Joep Meijsen

Game 2: Flyers bereikt de finale

Heerenveen bereikte als eerste club de bekerfinale door een 2-5 overwinning in Geleen. Joey Oosterveld had twee goals namens de Friezen, terwijl Marco Postma een goal en drie assists op zijn naam bracht.

Flyers begon sterk aan de wedstrijd. De ploeg van Chris Eimers heerste in de eerste periode en het was voornamelijk aan een weer ijzersterk optreden van Sami Heinonen te danken dat Heerenveen de wedstrijd al niet in de eerste twintig minuten besliste. Vooral voor de sterk spelende Mitch Bruijsten was de Fin een kwelgeest. Gesteund door het goede optreden van Heinonen ging Geleenmet een voorsprong ging rusten. Mario Mjelleli lette goed op toen de puck bleef liggen na een schot van Tom Marx en gaf de zwarte schijf het laatste zetje.

In de tweede periode waren de ploegen beter aan elkaar gewaagd, hoewel Flyers wel het beste van het spel bleef houden. En deze keer werden de kansen wel afgemaakt. Eerst schoot Joey Oosterveld vanaf de zijkant binnen, vervolgens schaatste de in Amsterdam opgeleide forward over center ice en schoot de puck hard in de bovenhoek. Tussendoor moest Martijn Oosterwijk een paar keer handelend optreden. Het laatste woord in de periode was echter voor Marcel Kars, die een rebound op zijn eigen schot converteerde voor de 1-3.

Adam Hartley is duidelijk de beste buitenlandse aanwinst bij Eaters. De aanvaller heeft snelheid en scorend vermogen. Na enkele minuten spelen in de derde periode zette hij deze twee vaardigheden in. Vanaf de vleugel sneed hij naar binnen en wist van dichtbij de 2-3 te scoren. Eaters kreeg duidelijk energie van deze aansluitingstreffer, maar het offensiefje kwam al snel aan zijn eind toen achter elkaar Dave van Mol en Adam Hartley naar de strafbank werden gestuurd.

Geleen slaagde erin de powerplays te neutraliseren en kreeg acht minuten voor tijd zelf de kans met een man meer op het ijs. In plaats van de gelijkmaker, leverde deze situatie echter juist de volgende Friese treffer op. Marco Postma werd door Josh Prudden weggestuurd en schoot de puck hoog binnen achter Heinonen. Twee minuten later lukte het Mitch Bruijsten eindelijk om de Fin te kloppen en was de ontmoeting definitief beslist.

Daarmee komt een einde aan het bekeravontuur van Geleen en kan Flyers zich gaan opmaken voor de bekerfinale in Eindhoven.