Tilburg Trappers Beneliga vs Geleen Eaters 5 10 2019

17 november 201910:17

Door Joep Meijsen

Game Day: Antwerpen bezoekt Tilburg

Het is weer Game Day. De Oberliga-Trappers gaan op bezoek bij Erfurt, de Beneliga-Trappers ontvangen Antwerpen. Nijmegen heeft een uitwedstrijd in Mechelen op het programma staan en in de Inter Region Cup speelt Geleen in eigen huis tegen Hamm. In deze Game Day verder een terugblik op de wedstrijden van gisteren in Beneliga, Inter Region Cup en Eerste Divisie en aandacht voor Nederlanders in het buitenland.

Beneleague I

Zoetermeer won in eigen huis met 6-0 van Geleen en pakte daarmee de eerste zege in het lopende seizoen tegen een andere ploeg dan Tilburg. Ferenc Kocsis had twee goals en een assist. Heerenveen won met 3-4 in Luik en zet daarmee zijn sterke seizoen voort. Trevor Petersen had de winnende goal voor de Friezen.

Lees hier meer over de wedstrijden van zaterdag >>>

Beneleague II

Flyers staat met 12 punten uit vier wedstrijden nu riant bovenaan in de Benelegaue, gevolgd door Den Haag met zes uit drie en Leuven met vijf uit twee. Onderaan nog drie ploegen zonder punten, Tilburg, Antwerpen en Mechelen. Laatstgenoemde ploeg heeft echter nog geen wedstrijden gespeeld in de Beneleague-competitie. Zij spelen vanavond hun eerste wedstrijd tegen Nijmegen.

Inter Region Cup

In de Inter Region Cup blijft Leuven het prima doen. De ploeg haalde uit een dubbel in de grensoverschrijdende competitie dit weekeinde de volle buit door op zaterdag met 4-2 te winnen van Dinslaken Kobras.

Lees er meer over in onze round-up van zaterdag >>>

Eerste Divisie IDrie

Heerenveen was niet alleen succesvol in Luik, het tweede team boekte ook een 14-2 zege op Zoetermeer Panters. Tom Speel, Tony Demelinne en Rick Neef scoorden ieder drie keer. Amsterdam won met 0-9 in Geleen, Ivan Muso en Donny Pohlman hadden ieder twee treffers. Dordrecht Lions won met 1-5 in Den Bosch en Groningen wist met 5-4 nipt te winnen van Utrecht. Via goals van Patrick Kiezebrik en Kevin Zimbelmann werd in de slotperiode een 3-4 achterstand ongedaan gemaakt.

Buitenlandse Zaken

Daniel Sprong scoorde zijn vierde goal van het seizoen voor de San Diego Gulls, die hun sterke spel in de maand november op Star Wars Night in eigen huis voorzetten vannacht. De vrouwen van SDE en Giovanni Vogelaar verloren hun ontmoetingen op zaterdag.

Lees hier onze rubriek Buitenlandse Zaken van zondagochtend >>>

19.00 uur: Tilburg Trappers - Rostock Piranhas

De statistieken wijzen agressief in het voordeel van Tilburg na de busreis richting Rostock. De ploeg van Bo Subr speelde sinds de entree in de Oberliga Nord elf keer tegen de ploeg uit het oosten van Duitsland en won ook elf keer, inclusief alle vijf de ontmoetingen in Rostock. De teams kwamen elkaar op 13 oktober al tegen in Stappegoor en toen werd het 9-5 in het voordeel van Tilburg. De laatste uitwedstrijd stond op 10 februari van dit jaar op het programma en leverde Tilburg een 2-5 zege op.

Rostock won dit seizoen in eigen huis al wel van Duisburg, Hamburg en Erfurt, dus Trappers zal ondanks de statistieken toch op zijn tellen moeten passen vanavond. Piranhas staat achtste op de ranglijst in de OIberliga Nord en heeft met Roman Tomanek zijn topschutter met negen goals en zes assists in veertien wedstrijden. Contantin Koopmann scoorde al zes keer, terwijl Viktor Beck, Jonas Gerstung en Tom Pauker ieder al vijf keer doel troffen.

Trappers zal na de zege in de topper tegen Herne op vrijdag vol zelfvertrouwen beginnen aan de wedstrijd. Vorige week werd echter tegen Erfurt in overtime verloren. Mitch Bruijsten heeft na vrijdag het stokje van clubtopscorer weer overgenomen van Max Hermens. Beide spelers hebben 25 punten uit 14 wedstrijden, maar Bruijsten heeft al zestien goals.

15.00 uur: Tilburg Trappers - Antwerpen Phantoms

Een van de twee puntloze ploegen in de Beneliga, of wellicht allebei, verliest die status vanmiddag als het Beneleague-team van Trappers in de eigen arena de tegenstander uit Antwerpen ontvangt. Phantoms haalde in zeven wedstrijden in de Belgische beker alleen een zege op Mechelen Golden Sharks en greep daarmee naast een plek in de halve finales.

De club heeft een woelige zomer achter de rug met veel spelerswisselingen, het afkeuren van de eigen ijshal en de bouw van een tijdelijke baan om toch aan het seizoen te kunnen beginnen. De club kan ook vooruitkijken naar de realisatie van een hypermoderne accommodatie die het ijshockey in Antwerpen en omgeving een stevige impuls gaat geven.

De enige ontmoeting in de Beneliga van Antwerpen werd begin deze maand verloren van Leuven, het werd 7-2. De club beschikt met Anton Johansson, Riku Koskinen en Aleksi Leskinen over een trio imports uit het noorden, die tijdens de bekercompetitie combineerden voor 12 doelpunten. Verder is er Patrick van Noten met vier goals en Senne Schrickx met drie treffers.

Tilburg wacht nog op het eerste punt van het seizoen en kreeg afgelopen vrijdag met 15-1 op de broek van Heerenveen. Eerder werd er al met 1-10 verloren van Den Haag. Vorige week werd de bekercompetitie bovendien afgesloten met een 9-3 nederlaag bij Zoetermeer.

19.45 uur: Mechelen Golden Sharks - Select 4-U Nijmegen Devils

Nijmegen verloor vrijdagavond in eigen huis met 4-5 van Den Haag en ging vorige week in overtime onderuit in Leuven. Daarmee speelde de ploeg twee competitieve wedstrijden in de lopende Beneliga-campagne, maar hield daar slechts één punt aan over. De nieuwe coach Frank Gentges nam vrijdag nog plaats op de tribune, hij is nog altijd herstellende van een blessure.

Mechelen speelde nog geen wedstrijden in de Beneleague dit seizoen en eindigde met zes punten uit acht wedstrijden op de vierde plaats in de Belgische bekercompetitie. Hoogtepunt van het seizoen tot nu toe is waarschijnlijk de 9-5 overwinning in eigen huis op Herentals op 12 oktober.

Topscorer van de ploeg in de bekercompetitie was Ben van den Bogaert, die is overgestapt vanuit Antwerpen. Hij verzamelde zeven goals en tien assists in 8 wedstrijden. Kenneth Pittoors, ook Antwerpen vorig jaar, had vijf goals en acht assists. Met Villem-Henrik Koitmaa uit Estland beschikt de ploeg over een doelman met internationale ervaring tegen Oranje, Mike Gysbrechts is de andere doelman. De andere imports zijn de Fin Kim Miettinen en de Hongaar Zoltan Erdei.

Bij Nijmegen had Jeffrey Melissant een prima wedstrijd afgelopen vrijdag. Hij was bij alle treffers betrokken en scoorde er zelf drie.

19.00 uur: Microz Eaters Geleen - Hammer Eisbären

Geleen krijgt in eigen huis zondagavond de kans zich te herstellen van het verlies van zaterdag in Zoetermeer. In de Inter Region Cup is Hamm de tegenstander, de nummer drie uit de Regionalliga West, die vorige week nog met 3-7 won in Luik. Kevin Thau scoorde toen vier keer. Het was tot nu toe de enige wedstrijd in de competitie.

Eaters kwam al twee keer in actie en won die allebei. Laatstelijk eind oktober met 2-10 bij Dinslaken. Vadim Gyesbreghs had toen twee goals en twee assists, net als Lars van Sloun. Nick Verschuren kwam tot twee goals en een assist, maar ontbreekt dus sinds vorige week in de opstelling bij de Limburger.

20.00 uur: Era Renomar Hyc Herentals - Herforder EV

Een Belgisch-Duitse ontmoeting in de Inter Region Cup. Hyc is niet goed begonnen aan het toernooi en haalde in twee wedstrijden pas één punt. Herford kwam al drie keer in actie en haalde alleen een 4-0 overwinning tegen Luik. In Nijmegen werd met 6-5 verloren, terwijl Leuven met 2-1 te sterk was voor de ploeg. Herford staat met 17 punten uit elf wedstrijden op de vierde plaats van de zeven teams tellende Regionalliga West.

Eerste Divisie II

Drie wedstrijden in de Eerste Divisie vandaag. Vanmiddag om 16.45 uur ontvangt Den Haag bezoek vanuit Leeuwarden, in Nijmegen staat de ontmoeting tussen Devils en Yeti's op het programma, beiden met zestien uit zeven sterk in Poule A. Tilburg Trappers ontvangt Eindhoven Kemphanen, dat nog ongeslagen is vooralsnog met zes zeges in reguliere speeltijd en eentje in de extra tijd.

Delen