Game Day Eaters viert feest 2018

19 oktober 201808:35

Door Joep Meijsen

Game Day: Clash van de koplopers

De bekercompetitie in Nederland gaat verder met enkele krakers. Vanavond al Den Haag tegen Geleen, maar de Limburgse koploper krijgt zondag tevens het ook nog ongeslagen Heerenveen op bezoek. Ook is er het cruciale duel tussen Nijmegen en Amsterdam. Voor de Oberliga-Trappers staat zondag het uitduel tegen Hannover Indians op het programma, de nummers een en twee tegenover elkaar.

19 oktober, 20.00 uur: Unis Flyers Heerenveen - Tilburg Trappers (Beneliga)

De nog ongeslagen Flyers nemen het vrijdagavond in eigen huis op tegen de nog puntloze Trappers. Vorige week waren er weer twee nederlagen in dubbele cijfers voor Tilburg. Heerenveen daarentegen boekte een knappe overwinning in Den Haag, in het na twee periodes afgeblazen duel en won in eigen huis met ruime cijfers van Zoetermeer Panters. Flyers incasseerde dit seizoen in de beker pas vijf tegengoals en beschikt met Ronald Wurm over een speler die het vizier tot nu toe dit seizoen op scherp heeft staan met zes goals in vier wedstrijden. Ook de goede seizoenstart van Kevin Nijland, drie goals en vijf assists, moet genoemd worden. Tilburg scoorde in vijf wedstrijden pas drie keer. Ninho Hessels, Nikita Kamyshev en Jonas Steeno maakten die goals. Debby Hengst is de scheidsrechter, met Nick Verbruggen en Gert-Jan Zigterman op de lijnen.

19 oktober, 20.30 uur: Ahoud Devils Nijmegen - Amsterdam Tigers

Nijmegen en Amsterdam staan op dit moment op de derde en vierde plaats van de ranglijst met respectievelijk negen en zes punten. Nijmegen heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Dit zijn dus twee plekken die recht geven op een plaats in de halve finale van de beker. Devils is de meest scorende ploeg in de bekercompetitie met al 39 goals in vijf wedstrijden, al wordt die statistiek wat vertekend door het feit dat Nijmegen al twee keer tegen Tilburg speelde. RJ Reed, Branden Eden en Levi Houkes hebben samen al 46 punten in vijf wedstrijden. Nick de Jong heeft al elf assists. Amsterdam heeft, na Tilburg, de meest gepasseerde defensie met 31 goals tegen, maar speelde meer wedstrijden dan de meeste andere teams. John Versteeg en Ivan Muso scoorden beiden al drie keer. Afgelopen weekeinde waren er voor Tigers nederlagen uit bij Zoetermeer en thuis tegen Geleen. Daarmee is het voor de ambities van beide teams een belangrijke ontmoeting richting het einde van de bekercompetitie. De leiding is in handen van Jeffrey den Ridder, met Fred Monnaie en Maarten van den Acker als linesmen.

19 oktober, 20.30 uur: Cairox Hijs Hokij - Microz Eaters Limburg

Geleen kent een droomstart van het seizoen. De ploeg van Andy Tenbult haalde uit zes wedstrijden de maximale buit en racet met volle vaart af op de halve finales van de play-offs. Vooral het feit dat de koploper pas vier tegengoals incasseerde in zes wedstrijden is een indrukwekkende statistiek. Aan scorend vermogen ontbreekt het ook niet met gemiddeld 7,5 doelpunt per wedstrijd. De vuurkracht van Eaters heeft een aardige impuls gekregen door de komst van Lukasz Bartak en Nick Verschuren die respectievelijk al tien en twaalf keer scoorden dit seizoen. In Den Haag treft het ongeslagen Eaters een tegenstander die erop gebrand zal zijn om de eerste punten af te snoepen van Geleen. Den Haag staat op de vijfde plaats van de ranglijst en daarmee niet op een plek die recht geeft op deelname aan de halve finales. De regerende bekerhouder speelde echter pas drie wedstrijden en kan dus nog omhoog kijken. Tot nu toe waren er nederlagen tegen Nijmegen en Heerenveen en een overwinning op Zoetermeer. Oliver Pataky heeft al twee goals en vier assists in de drie duels tot nu toe. Het is natuurlijk ook het duel tussen Nick en Mike Verschuren. Vorig jaar nog samen bij Eindhoven, maar nu bij verschillende teams in de Beneliga. Mike Verschuren verzamelde tot nu toe drie goals. Den Haag moet het definitief stellen zonder de, al geblesseerde, Vince van de Kraak die de club heeft verlaten. Martin de Wilde, Aschwin van Loon en Chris van Grinsven vormen het arbitrale trio.

Foto: Jan Hofstede

20 oktober, 20.15 uur: Zoetermeer Panters - Ahoud Devils Nijmegen

Zoetermeer haalde vorige week thuis tegen Amsterdam de eerste punten van het nieuwe seizoen en zal als het nog wil meedoen om de halve finales van de beker tegen Nijmegen op jacht moeten naar een volgende zege. Joy Turpijn verzamelde in vier wedstrijden al twee goals en vier assist. Valentijn Scheffe en Thomas Borgman scoorden ieder al drie keer. Ramon Sterkens hanteert de fluit, geassisteerd door Jeroen Hesselberth en Wessel Weert.

21 oktober, 15.00 uur: Tilburg Trappers (Beneliga) - Zoetermeer Panters

De nummer laatst en voorlaatst spelen in de bekercompetitie spelen zondagmiddag tegen elkaar. Zoetermeer doet dit na op zaterdagavond al een wedstrijd te hebben afgewerkt, maar kan de punten goed gebruiken. Voor Tilburg zouden de eerste punten meer dan welkom zijn. Jeffrey den Ridder is de scheidsrechter, met Ferry Hart en Mark de Vogel op de lijnen.

21 oktober, 18.00 uur: Amsterdam Tigers - Cairox Hijs Hokij

De ontmoeting tussen Den Haag en Amsterdam is opnieuw een wedstrijd die in de korte bekercompetitie van cruciaal belang is. Beide teams hebben de punten hard nodig in de achtervolging op Geleen en Den Haag richting de halve finales. John Tallieu, Jeroen Hesselberth en Rene Toemen vormen het leidende drietal.

21 oktober, 19.00 uur: Microz Eaters Limburg - Unis Flyers Heerenveen

De twee ongeslagen ploegen in de bekercompetitie staan zondagavond tegenover elkaar in een ongetwijfeld druk Glanerbrook. Twee teams die met louter overwinningen zijn begonnen aan het seizoen, weinig goals tegen krijgen en zelf veel scoren. Genoeg ingrediënten voor een boeiend duel. Pascal Keus is de hoofdscheidsrechter samen met Mike Doomen en Jeroen van den Berg.

21 oktober, 19.00 uur: Hannover Indians - Tilburg Trappers (Oberliga)

Ook in de Oberliga een 'clash van de koplopers'. Tilburg Trappers, vorige week twee keer overtime, neemt het in het Eisstadion am Pferdeturm op tegen de volksclub Hannover Indians. Die ploeg staat op drie punten van Trappers met een nederlaag in reguliere speeltijd en twee keer verlies in overtime. Tilburg kampt al het hele seizoen met een volle ziekenboeg, maar is toch weer gewoon koploper in de Oberliga Nord. De ploeg speelt echter nu ook met de zekerheid dat promotie naar de DEL2 geen optie is. De vierde titel op rij in de Oberliga Nord is dat echter nadrukkelijk wel. Indians is een volgende uitdaging voor Tilburg. Met de 25-jarige Canadees Brent Norris en de Slowaakse aanvallers Branislav Pohanka en Igor Bacek beschikt de ploeg over een trio gevaarlijke scherpschutters. De ploeg heeft verder de ervaring van oud-international Andreas Morczinietz en beschikt met de in Canada geboren Kevin Beech, ooit een Sudbury Wolves-speler, over een betrouwbare doelman. Tilburg heeft echter met Mitch Bruijsten en Danny Stempher de twee topscorers van de Oberliga Nord. Slechts een duel voor Tilburg dit weekeinde, maar het belooft een mooie wedstrijd te worden. Ali Soguksu is de scheidsrechter, met Marco Busse en Florian Holst op de lijnen.

Delen