1934 0239

30 maart 201910:54

Door Joep Meijsen

Game Day: Cruciaal treffen in Herentals

Herentals kan vanavond in eigen stadion voor de tweede keer kampioen van de Beneliga worden. Heerenveen strijdt op zijn beurt voor een laatste kans op een hoofdprijs dit seizoen.

De serie tot nu toe

Herentals staat met 2-1 voor in de serie na de overtuigende 4-8 overwinning in Thialf afgelopen woensdag. Vincent Morgan en Ben Coolen scoorden ieder twee keer in een buitengewoon doelpuntrijk duel in een goedgevuld Thialf. Daarmee werd de trend waarbij sinds het zeer voorzichtige openingsduel van de serie de twee teams elkaar steeds meer ruimte geven voortgezet. Flyers weet daarbij steeds minder goed raad met de snelle aanvallen van Herentals. Preston Shupe heeft al twee goals en zes assists in de drie wedstrijden, Mitch Morgan en zijn broer vincent zitten aan drie goals en drie assists. Bij Flyers is Adam Bezak de topscorer met een goal en drie assists.

Vooruitblik

Voor beide teams staat er dus iets op het spel vanavond vanaf 21.00 uur in het gezellige halfopen ijsstadion in Herentals. Als Hyc de wedstrijd wint, completeert de ploeg het pakket aan prijzen dit seizoen. Eerder won Herentals al de Belgische beker en het Belgische kampioenschap. Daarmee zouden de prestaties uit het eerste jaar van de Beneliga worden geëvenaard. Voor Flyers geldt dat de ploeg in de halve finales van de beker en het landskampioenschap werd uitgeschakeld en deze wedstrijd dus van cruciaal belang is als de ploeg nog een hoofdprijs wil winnen dit seizoen. Als Flyers de wedstrijd vandaag wint, dan wordt zondag in Thialf een finale gespeeld. Die wedstrijd zou dan om 20.00 uur in de avond beginnen.

Belangrijk vanavond is de vraag op welke manier Flyers de dreun van woensdagavond heeft verwerkt. De ploeg liet zich vooral in de openingsperiode de kaas van het brood eten, kwam met fel en fysiek ijshockey in de tweede periode nog dichtbij, maar kon dat uiteindelijk geen vervolg geven. Vanavond zal de ploeg veel scherper aan de wedstrijd moeten beginnen. Herentals daarentegen zal ongetwijfeld nog meer zelfvertrouwen hebben geput uit het duel van woensdagavond en weet dat het nu twee kansen heeft het karwei af te maken. Het eigen stadion is bovendien een beetje een veste voor de club. Het belooft in ieder geval weer een bijzonder interessant duel te worden.

Het duo van Tim Tzirtziganis en Martin de Wilde fluit vanavond het duel, met Frederic Monnaie en Chris van Grinsven op de lijnen.

De livestream

van de wedstrijd wordt verzorgd door Kurt Vermylen en zijn team.