Panters vs Red Eagles 2017 Borgman

14 oktober 201713:00

Door Joep Meijsen

Game Day: de koploper in actie

Vijf wedstrijden op het programma vanavond in Nederland en Belgiƫ, waaronder twee duels in de Beneliga en eentje in poule B van de Nederlandse beker. Zoetermeer is de lijstaanvoerder in de nog prille Beneliga en speelt vanavond tegen Geleen, Amsterdam ontmoet Eindhoven en Heerenveen gaat op bezoek in Luik.

Amsterdam Tigers - Eindhoven Kemphanen

Details

18.00 uur
Jaap Edenbaan
Beker van Nederland, poule B
Ramon Sterkens (Gert-Jan Zigterman, Jeroen Hesselberth)

Historie

Afgelopen seizoen kwamen beide teams elkaar twee keer tegen in de Beneliga. Op 5 november werd het liefst 1-12 in Amsterdam, onder meer dankzij drie goals van Danielius Nomanovas en twee goals van Damian Kluijtmans en Roderick van Hout. De tegengoal kwam van Josh Prudden. Ook in Eindhoven was er een overwinning voor Kemphanen. Op 18 februari scoorde Nick Verschuren het beslissende penaltyshot in de beste penaltyserie van het afgelopen seizoen, waarin ook Jesper Persson zijn stickvaardigheid volop etaleerde. De teams kwamen elkaar daarna nog tegen in de wedstrijd om het brons tijdens de Final Four in Heerenveen. In een buitengewoon spectaculair duel won Amsterdam toen in overtime met 7-8, game winning goal van Calvin Pohlman.

Vorm

Beide teams wachten nog op hun eerste punten van de bekercompetitie na twee nederlagen. Wel wonnen de twee teams hun eerste wedstrijd in de Beneliga van het seizoen. De verliezer van dit duel lijkt echter uitgeschakeld voor een plek in de halve finales in de poule waarin Den Haag met negen punten uit drie bovenaan staat en Zoetermeer zes punten uit drie heeft. Kemphanen, dat toch al met een krappe selectie kampt, moet het zonder Nick de Jong doen die overstapte naar Nijmegen. Bij Amsterdam had Ivan Muso twee goals in het duel tegen Nijmegen in de Beneliga van afgelopen weekeinde.

Liege Bulldogs - Unis Flyers Heerenveen

Details


19.00 uur
Patinoire Olympique De Liege
Beneliga
Hub van Grinsven (Thibo Christiaens, Jean Michel Welter)

Historie

Luik tegen Heerenveen is een herhaling van de halve finale van de Beneliga-play-offs van vorig seizoen. Toen won Flyers beide duel (8-3, 6-5). Ook de twee duels in de reguliere competitie waren close. Op 12 november won Heerenveen dankzij een goal in de derde periode van Tony Demelinne met 3-2, enkele maanden later werd het in Luik 4-3 voor de Bulldogs, een zeer zeldzame verliespartij voor Flyers. Alexandre Bremer nam de winnende goal voor zijn rekening.

Vorm

Drie van de vier wedstrijden waren afgelopen seizoen dus spannend. Voor Luik is het pas de eerste wedstrijd van het seizoen in de Beneliga, terwijl Heerenveen afgelopen zaterdag verrassend in overtime onderuit ging tegen Herentals. In de Belgische bekercompetitie gaat het vooralsnog crescendo met Luik dat met 15 punten uit vijf wedstrijden bovenaan staat. Alexandre Bremer en Akim Ramoul verzamelden ieder al vijftien punten, terwijl Yoren de Smet (zeven goals) en Cheyne Matheson (zes goals) al goed op schot zijn dit seizoen.

Zoetermeer Panters - Laco Eaters Geleen

Details

20.15 uur
Silverdome
Beneliga
Martin de Wilde (Stef Oosterling, Hans Verhoog)

Historie

De enige ontmoeting tussen de twee clubs in de Beneliga vorig seizoen eindigde in een ruim 1-7 overwinning voor Geleen in het Silverdome. Luca Heutmekers, Jonas Huovinen, Jord Smit, Tom Marx, Lars Engwegen, Lars van Sloun en Justin Evers kwamen allemaal tot scoren voor Geleen, terwijl Thomas Borman voor het enige tegendoelpunt zorgde.

Vorm

Zoetermeer is de trotse koploper in de Beneliga dankzij de eerdere 8-0 overwinning op Den Bosch. Geleen speelt pas zijn eerste wedstrijd in deze competitie. Eaters won eerder dit seizoen de Ron Bertelingschaal en was in de bekercompetitie Nijmegen de baas, maar verloor van Heerenveen. In de andere bekerpoule won Zoetermeer twee van zijn drie wedstrijden.

Foto: Robert Bos (Flickr)

Overige duels

Antwerp Phantoms - Era Renomar Hyc Herentals
20.30 uur
Deurne
Beker van Belgiƫ
Filip Kalse (Louis Beelen, Maarten Van Den Acker)

Cold Play Sharks - Leuven Chiefs
21.15 uur
Mechelen
Beker van Belgiƫ
Niki de Herdt (Chris van Grinsven, Nick van Grinsven)

Delen