48851403133 3be36a0608 k

12 oktober 201907:40

Door Joep Meijsen

Game Day: Den Haag naar Thialf

In de Game Day vanmorgen een korte terugblik op de speeldag van gisteren, een vooruitblik naar het duel tussen Den Haag en Heerenveen dat vandaag op het programma staat en aandacht voor Nederlanders in het buitenland. Ook is er een druk schema in de Eerste Divisie.

Gisteren

In de Oberliga Nord leed Tilburg Trappers de eerste nederlaag van het lopende seizoen. In Herne werd nipt verloren. In de Beker van Nederland won Den Haag in eigen huis van Geleen en was Nijmegen veel te sterk voor het Beneliga-team van Tilburg.

Lees hier meer over de wedstrijden van vrijdag >>>

Buitenlandse Zaken

Veel Nederlanders internationaal in actie gisteren. Nardo Nagtzaam had drie punten in de zege van Peiting, Mike Dalhuisen scoorde voor Dukla Michalovce, Guus van Nes begon met winst aan de officiële college-competitie en Daniel Sprong ging met de San Diego Gulls onderuit in de American Hockey League.

Lees hier meer over de Nederlanders in het buitenland >>>

20.00 uur: Unis Flyers Heerenveen - Cairox Hijs Hokij Den Haag

De nummers twee en drie uit de bekercompetitie, Heerenveen en Den Haag staan vanavond vanaf 20.00 uur tegenover elkaar in Thialf. Heerenveen haalde uit drie wedstrijden de volle buit, terwijl Den Haag met winst op Geleen vrijdagavond zijn tweede zege van de lopende competitie boekte. De enige nederlaag voor de Haagse ploeg was eerder in eigen huis tegen Heerenveen.

Op 4 oktober stonden de twee teams al tegenover elkaar en toen werd het 2-3 in het voordeel van Flyers. Het winnende doelpunt werd toen gescoord door Brent Janssen. Volgens coach Mike Nason van Flyers doet dat echter niet meer ter zake. 'De winst in Den Haag zegt niets als we thuis van ze verliezen', zo wordt hij op de site van Flyers geciteerd. 'We weten wat we kunnen verwachten. Ik vind dat we offensief meer moeten brengen. We hebben veel snelheid voorin, dat kunnen we beter benutten.'

Vorige week won Heerenveen twee keer. Behalve de zege in Den Haag was er ook een 4-3 overwinning in eigen stadion op Neusser EV in de nieuwe Inter Region Cup. In de bekercompetitie is Ronald Wurm met zes punten uit drie wedstrijden vooralsnog de topscorer bij Flyers, hij scoorde daarbij drie keer. Adam Bezak verzamelde een goal en vier assists, terwijl Trevor Petersen vooralsnog twee goals en drie assists op zijn naam heeft. Brent Janssen scoorde al drie keer en had ook twee assists.

Bij Den Haag pikte Thomas Roosendaal gisteren een goal mee in de slotfase en tilt zijn puntentotaal in zijn comebackseizoen naar vier. Doug Rose voegde een goal en een assist toe aan zijn totaal en zit nu op vier punten in drie wedstrijden. Reinier Staat scoorde ook al twee keer in de lopende bekercompetitie.

Klik hier voor tickets >>>

De wedstrijd is voor een kleine vergoeding te volgen via Flyers Live TV >>>

Foto: Robert Bos

Eerste Divisie

Leeuwarden boekte in de Eerste Divisie vrijdagavond een overwinning door met 6-7 te winnen in Zoetermeer. De winnende goal viel twee minuten voor tijd en kwam van de stick van Dylan Foks, die zijn derde van de avond scoorde.

Vanavond een vol programma in de Eerste Divisie. Vanmidag om 16.30 uur speelt Heerenveen thuis tegen Groningen, een half uur later is de eerste face-off van het duel tussen Amsterdam en Den Haag. Vanavond om 20.15 uur ontvangt Den Bosch het Eerste Divisie-team van Tilburg Trappers, terwijl Dordrecht Lions in eigen huis tegen Geleen speelt. Om half negen tenslotte komt Utrecht in actie tegen Nijmegen Devils.

Delen