49127093323 e4c2fe30e8 k

4 januari 202011:17

Door Joep Meijsen

Game Day: Den Haag op bezoek bij Luik

Vier wedstrijden in de Beneliga op het programma op deze eerste zaterdag van 2020. Tilburg ontvangt Heerenveen, Den Haag gaat op bezoek bij Luik, Zoetermeer krijgt Antwerpen over de ijsvloer en Geleen reist af naar Herentals.

Gisteren

De wedstrijd tussen Den Haag en Nijmegen werd vrijdagavond afgelast vanwege de conditie van het ijs. Tilburg had overtime nodig om Hannover Indians te verslaan en Heerenveen was met ruime cijfers te sterk voor Leuven.

Lees hier de wedstrijdverslagen van vrijdag >>>

16.45 uur: Tilburg Trappers - Unis Flyers Heerenveen

Deze namiddag staat de ontmoeting tussen Tilburg en Heerenveen op het programma in de Beneliga. Het vorige duel tussen de twee ploegen, op 15 november, eindigde in een nogal ruime 15-1 zege voor de Friezen. Ook de twee ontmoetingen in de strijd om de Nederlandse beker (11-1, 1-10) werden overtuigend door Heerenveen gewonnen.

Trappers wacht dit seizoen nog op de eerste punten, maar speelde de afgelopen weken competitieve wedstrijden tegen Leuven (4-6) en Antwerpen (7-4). Flyers leed vorige week in Den Haag het eerste puntverlies, maar herstelde zich gisteravond met een ruime zege op Leuven. De wedstrijd vanmiddag staat onder leiding van Adler Steenstra, met Mike Doomen en Marc van der Veer op de lijnen. Ninho Hessels en Niels Lemans zijn nog geschorst aan de kant van Tilburg.

18.45 uur: Luik Bulldogs - Cairox Hijs Hokij Den Haag

Voor Den Haag zou het eigenlijk de tweede wedstrijd in twee dagen moeten zijn, maar de ploeg kan door de afgelasting vrijdagavond relatief fris beginnen aan de uitwedstrijd tegen Luik. Voor beide teams een belangrijk duel. Luik staat met 14 uit 7 op de vijfde plaats in de liga, maar heeft minder verliespunten dan nummer twee Den Haag met 18 uit 9. Nu het eenmaal januari 2020 is, beginnen zaken als positionering en thuisvoordeel in de play-offs een rol te spelen bij wedstrijden.

Luik mist naar aanleiding van de gebeurtenissen rond de halve finale van de Belgische beker nog wel vier spelers vanwege een schorsing. Het gaat daarbij om Loris Darques, Brett Oliphant, Maxime Pellegrims en Kristof van Looy. Den Haag kan vermoedelijk nog niet beschikken over de nieuwe aanvallende aanwinst, de Amerikaan Zach Doerring.

Het is de tweede ontmoeting tussen Den Haag en Luik dit seizoen. De thuiswedstrijd werd met 5-2 een prooi voor de Haagse formatie. De inmiddels weggestuurde Jesse Gabrielle speelde met drie goals en een assist een hoofdrol in dat duel. Hub van Grinsven jr. hanteert de fluit, met Marine Dinant en oud-doelman Michael Sterkens op de lijnen.

Foto: Robert Bos

20.15 uur: Zoetermeer Panters - Antwerp Phantoms

De eerste van twee ontmoetingen dit seizoen tussen Panters en Phantoms staat vanavond om kwart over acht op het programma in het Silverdome. Zoetermeer verloor drie van zijn laatste vier wedstrijden en staat met 8 punten uit 7 wedstrijden op dit moment op de negende plaats van de ranglijst in de Beneliga.

Antwerpen doorbrak halverwege vorige maand een reeks van vijf nederlagen op rij met een 7-4 overwinning op Tilburg en staat met zes punten uit acht wedstrijden op de tiende plaats van de ranglijst. De Fin Riku Koskinen is met 12 goals en 7 assists in 8 wedstrijden de topscorer van de club. De Hongaar Ferenc Kocsis en international Joy Turpijn zijn met 15 punten de topscorers van Panters. Turpijn scoorde in zeven wedstrijden al negen keer.

Panters vindt met een overwinning aansluiting bij de middenmoot op de ranglijst en daarmee een plek die uitzicht geeft aan deelname aan de play-offs. Datzelfde geldt, in mindere mate, voor Antwerpen. Die ploeg moet het nog doen zonder de gescorste Willem Pot en Patrick van Noten junior. Pascal Keus is vanavond de scheidsrechter, met Jeroen van den Berg en Jeroen Klijberg als de linesmen.

21.00 uur: Era Renomar Hyc Herentals - Microz Eaters Geleen

Herentals heeft drie wedstrijden in de hand ten opzichte van koploper Heerenveen en twee ten opzichte van nummer twee Den Haag. De achterstand in punten op deze twee ploegen bedraagt respectievelijk 11 en 1. Het geeft aan dat Herentals ook dit jaar weer meespeelt om de hoofdprijzen. Herentals verdedigt tegen Geleen een streak van vijf zeges op rij in de Beneliga. Het laatste verlies stamt van 10 november toen Flyers met 0-4 won in Herentals.

Geleen staat vooralsnog met 13 punten uit acht wedstrijden in de middenmoot van de Beneliga en won twee van zijn drie wedstrijden in december, tegen respectievelijk Nijmegen en Antwerpen. De laatste zege in een uitwedstrijd stamt van 23 november doen Leuven in eigen stadion werd geklopt. De ontmoeting tussen Hyc en Eaters is de eerste van de twee op het Beneliga-schema. Op 11 januari komt Herentals naar Geleen.

Nathan Parcels verzamelde in zeven wedstrijden al 19 punten voor Herentals, Mitch Morgan heeft een punt minder, maar scoorde al tien keer. Robert Lepine zorgde in pas vier wedstrijden al voor 15 punten. Bij Eaters zijn Marco Postma en Vadim Gyesbreghs met ieder elf punten de topscorers, terwijl Lars van Sloun al vijf keer scoorde.

Delen