Trappers Scorpions Beneliga Montgomery goal 02 2018

18 oktober 201908:09

Door Joep Meijsen

Game Day: drie krakers op het programma

Drie topwedstrijden op het programma op deze vrijdag. Tilburg Trappers reist in de Oberliga af naar Hannover om het op te nemen tegen de nog ongeslagen Scorpions. Den Haag heeft een bezoek aan Nijmegen op het programma staan en Heerenveen ontvangt Geleen. In onze rubriek Game Day de voorbeschouwingen.

20.00 uur: Hannover Scorpions - Tilburg Trappers

Het wordt de 22e ontmoeting tussen Hannover Scorpions en Tilburg Trappers. De statistieken wijzen sterk in het voordeel van Tilburg, dat 21 keer als winnaar uit de strijd kwam. In de hal van Hannover zijn de statistieken wat gelijkwaardiger, van de negen wedstrijden won Hannover er vijf. De laatste zege van Hannover dateert van 12 oktober 2018 toen de Scorpions na penaltyshots de betere ploeg was. De laatste keer dat de twee ploegen tegenover elkaar stonden in Hannover was in januari van dit jaar en ook toen was er extra tijd nodig. Alleen won Tilburg die wedstrijd toen door een goal van Kilian van Gorp.

In de realiteit van de Oberliga Nord is het een wedstrijd tussen de nummers twee en drie van de ranglijst. Scorpions speelde tot nu toe zes wedstrijden en won ze allemaal. Afgelopen weekeinde rekende de ploeg van coach Dieter Reiss af met Rostock en Hamburg. Ondanks het feit dat de ploeg ongeslagen is, waren er geen grote overwinningen tot nu toe dit seizoen. De 6-3 tegen Essen op 4 oktober was de grootste zege.

Belangrijkste wapen van Hannover Scorpions is het aanvallende duo Bj√∂rn Bombis en Patrick Schmidt, twee ervaren dertigers die elkaar makkelijk weten te vinden, een neusje hebben voor doelpunten en in vrijwel iedere wedstrijd een belangrijke rol spelen. Samen zijn ze dit seizoen al goed voor dertien doelpunten en zeventien assists. Ze krijgen daarbij hulp van verdediger Dennis Sch√ľtt die al twaalf assists op zijn naam heeft.

De club trok aan het begin van dit seizoen twee buitenlandse aanvallers aan. Mike Robinson komt bijna rechtstreeks uit het college-ijshockey in Canada en speelde daarvoor onder meer voor Niagara Icedogs in de OHL. Vorig jaar maakte hij zijn profdebuut in de ECHL. Zijn landgenoot Julien Pelletier is bezig aan zijn derde seizoen in de Oberliga, bij zijn derde club. De afgelopen twee jaar speelde hij voor Essen en Landshut en kwam telkens tot ruim een punt per wedstrijd. Ook hij heeft een verleden op het hoogste jeugdniveau in Canada als voormalige Cape Breton Screaming Eagle.

Goalie is de nog jonge Italiaanse Duitser Enrico Salvarini, afkomstig uit de jeugdopleiding van Mannheim en een voormalige Duitse jeugdinternational. De 20-jarige doelman is bezig aan zijn tweede seizoen bij Scorpions en startte vijf van de zes wedstrijden tot nu toe dit seizoen.

Trappers verloor vorige week voor het eerst in het nieuwe Oberliga-seizoen, in Herne werd het 4-3 voor de thuisclub. Thuis werd daarna met ruime cijfers gewonnen van Rostock. Voor Trappers is het een Hannoveriaanse dubbel dit weekeinde. Op zondag komen de Indians op bezoek in Stappegoor. Mitch Bruijsteni s met zeven goals en vijf assists de topscorer van de ploeg, gevolgd door Jordy Verkiel die al op drie goals en negen assists zit.

De wedstrijd is live te volgen via Sprade TV >>>

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn

20.30 uur: Unis Flyers Heerenveen - Microz Eaters Geleen

De nummers één en drie in de Beker van Nederland staan vanavond tegenover elkaar in Thialf. Heerenveen is sterk begonnen aan het seizoen en staat met veertien punten uit vijf wedstrijden soeverein bovenaan. Geleen speelde zes wedstrijden en verzamelde negen punten. De ploegen kwamen elkaar dit seizoen al eerder tegen in Geleen. Toen won Flyers de wedstrijd met 2-3, via een winnende goal van Adam Bezak. In de slotminuut van de wedstrijd doorbrak hij een gelijk spel om Flyers de volle buit te bezorgen.

Voor Marco Postma zal het een aparte wedstrijd zijn. De 36-jarige forward uit Leeuwarden speelde de afgelopen vijf seizoenen in Heerenveen en maakte daar eerder in zijn loopbaan ook al naam. Als aanvalsleider speelde hij een belangrijke rol in de successen van de club de afgelopen jaren en vorig jaar won hij in het shirt van Flyers nog de Jack de Heer Award. Bij Eaters verzamelde hij in de bekercompetitie al negen assists in zes wedstrijden, maar wacht nog op zijn eerste doelpunt. Bij Eaters debuteerde de nieuwe Fin Eetu Moksunen afgelopen week.

Nick Verschuren is de topscorer van Geleen met vier goals en zes assists. Lars van Sloun scoorde ook al vier keer, terwijl Vadim Gyesbreghs en Mike Verschuren ieder drie keer doeltreffend waren. Bij Flyers leiden de nieuwe imports Trevor Petersen (zes goals, vier assists) en Juha Kiilholma (1 goal, acht assists) de dans. Ronald Wurm scoorde al vier keer, terwijl Brent Janssen en Jasper Nordemann ieder drie keer doel troffen.

De wedstrijd is live te volgen via VPN TV >>>

20.30 uur: Select 4-U Nijmegen Devils - Cairox Hijs Hokij Den Haag

Nijmegen en Den Haag kwamen elkaar eerder dit seizoen tegen in de finale van de Ron Bertelingschaal en die ontmoeting werd uiteindelijk in een spannende wedstrijd in overtime gewonnen door de Haagse ploeg. Vanavond krijgt Nijmegen kans op revanche in een ontmoeting tussen de nummers twee en vier in de Beker van Nederland. Nijmegen speelde vijf wedstrijden en haalde elf punten, Den Haag kwam pas vier keer in actie en zit op zeven punten.

Nijmegen Devils is de productiefste ploeg in de Beker van Nederland, met gemiddeld bijna zes doelpunten per wedstrijd. De ploeg incasseerde echter ook al vijftien treffers. De 16-1 in eigen huis tegen Tilburg speelde daarbij een belangrijke rol. De top vijf van de topscorerslijst bestaat ook uit spelers van Nijmegen. Branden Eden zit op vijf goals en tien assists in vijf wedstrijden, Jeffrey Melissant heeft vier goals en zeven assists, Oliver Pataky scoorde al zeven keer en Raymond van der Schuit zes keer.

Daarmee zijn al drie spelers genoemd met een recent verleden bij Den Haag. Bij die ploeg, die nog twee wedtrijden tegen Tilburg op het programma heeft staan, zijn de statistieken van de topscorers een stuk bescheidener. Verdedigers Thomas Roosendaal en Doug Rose zijn nog altijd de topscorers van de ploeg met vier punten in vier wedstrijden.

De wedstrijd is live te volgen via Devils TV >>>

Delen