Duisburg Trappers Oberliga save Leeuwesteijn 02 2018

31 oktober 201807:45

Door Joep Meijsen

Game Day: Duitse vossen op Stappegoor

Twee keer in drie dagen tijd speelt Tilburg tegen Duisburg Füchse. De eerste ontmoeting wordt vanavond al gespeeld in Stappegoor. IJshockey Nederland kijkt in zijn Game Day-rubriek alvast vooruit, met speciale aandacht voor Diego Hofland.

31 oktober, 20.00 uur: Tilburg Trappers - Füchse Duisburg

De eerste twee wedstrijden van de midweekse speelronde in de Oberliga Nord werden gisteravond al gespeeld. De nummer twee op de ranglijst, Hannover Indians, ging met 4-2 onderuit bij Rostock Piranhas. De volksclub uit Hannover stond binnen vier minuten met 0-2 voor, maar zag daarna alleen de tegenstander nog doelpunten maken.Andrj Teljukin had twee goals en een assist voor Rostock. Dit betekent dat Trappers zijn marge bovenaan de ranglijst in de Oberliga Nord vanavond een impuls kan geven. Hannover Scorpions won in eigen huis wel van Saale Bulls Halle, 5-2 en staat nu op de tweede plaats van de ranglijst op één punt van Tilburg. Maar Trappers heeft dus de wedstrijd van vanavond nog tegoed.

Het altijd zo ambitieuze Duisburg speelt tot nu toe een anoniem seizoen en staat op de tiende plaats in de dertien teams tellende competitie. Zes keer werd gewonnen in twaalf wedstrijden, waarvan één keer in overtime. Afgelopen weekeinde waren er een 9-4 nederlaag tegen de Scorpions en een 5-0 overwinning op Hamburg Crocodiles. Opvallende naam in de opstelling bij Duisburg is Diego Hofland, die vorige week overstapte van de Krefeld Pinguine uit de DEL naar Duisburg. Hofland kwam bij Krefeld amper meer aan spelen toe en kwam ontbinding van zijn contract overeen. Hofland werd in Nederland geboren, ging op jonge leeftijd al in Duitsland spelen en beschikt over een Duits paspoort waardoor hij niet als import telt. Het bracht de geboren Rotterdammer tot 179 wedstrijden in de DEL waarin hij zeven keer scoorde en tot zeven assists kwam.

Hofland is inmiddels 28 jaar en speelde al eerder delen van seizoenen in Duisburg. In 2014-15 voor het laatst, toen hij in 26 wedstrijden tot 43 punten kwam. Het leverde hem een contract op bij Bad Nauheim in de DEL2, waar hij twee jaar speelde alvorens Krefeld hem vorige zomer haalde. 'We waren nog op zoek naa reen extra aanvaller en zijn er met Diego snel uitgekomen. Diego is groot, snel en schiet ook nog rechts. Dat zijn allemaal eigenschappen die wij goed kunnen gebruiken om ons aan een kant dieper op te kunnen stellen en zo voor meer gevaar voor het doel te zorgen', vertelt Lance Nethery van Duisburg over de nieuwe aanwinst. In zijn eerste twee wedstrijden pikte Hofland als een assist op.

Duisburg kan wel wat aanvallende versterking gebruiken. De club scoorde pas 38 keer tot nu toe dit seizoen. Alleen Harzer Falken en Preussen Berlin waren minder vaak trefzeker. Het doelsaldo van de Füchse zit ook in de min. Pavel Pisarik is met dertien goals en zeven assists tot nu toe de topscorer van de ploeg, voor Andre Huebscher en Lassa Uusivirta. Trappers op zijn beurt kan beschikken over een steeds completer team. De geschorste Ivy van den Heuvel keert terug in de opstelling, waarin nog wel Brock Montgomery en Mickey Bastings ontbreken.

Het is de eerste ontmoeting tussen beide teams dit seizoen. Vrijdag staan de ploegen opnieuw tegenover elkaar, maar dan in het stadion van Duisburg.

Delen