2005 0535

9 november 201909:35

Door Joep Meijsen

Game Day: Eaters ontvangt Bulldogs

Het is weer Game Day. In deze editie kijken we terug op de speeldag in de Oberliga van gisteren, werpen we een blik op de ontmoetingen in de Beneleague van vrijdagavond, zijn er de previews van de wedstrijden van vandaag en blikken we ook nog over de grens.

Oefenwedstrijd

Vanmiddag staat er een mooie oefenwedstrijd op het programma in Stappegoor. In de Tilburgse ijshal oefent het Nederlands Vrouwen Team tegen het Nederlands Vrouwen Team U18. De wedstrijd begint om 12.45 uur. Een unieke kans om zo veel enthousiaste en getalenteerde Nederlandse ijshockeyvrouwen samen op het ijs te zien.

Oberliga I

Tilburg Trappers verloor vrijdagavond voor het eerst dit seizoen in overtime. Tegen laagvlieger Erfurt werd het uiteindelijk 3-2 voor Tilburg. Namens Trappers, dat moest aantreden zonder de geschorste Diego Hofland, scoorden Reno de Hondt en Max Hermens.

Lees hier het overzicht van de wedstrijden van vrijdagavond >>>

Oberliga II

Coach Bo Subr was van mening dat de nederlaag onnodig was, vertelt hij aan Brabants Dagblad. 'Erfurt staat weliswaar laag op de ranglijst, maar wij hebben het hier vaak lastig. Het ijs is niet geweldig, er hangen lampen die geel licht geven, je hebt die busreis van acht uur ernaartoe. Maar we hadden genoeg kansen om in de reguliere speeltijd te winnen. En nadat we halverwege de tweede periode op 2-2 kwamen, was het eenrichtingsverkeer richting hun doel.'

Oberliga III

Trappers behield ondanks het verlies wel de koppositie in de Oberliga Nord. Rivaal Herne verloor namelijk ook in overtime en wel met 5-4 bij Hannover Indians. Arnoldas Bosas scoorde de winnende goal in die wedstrijd. De crisis bij Hannover Scorpions is nog niet voorbij. De ploeg stuurde twee imports met de post terug naar huis deze week en verloor uiteindelijk met 5-4 van het Essen van Larry Suarez. Scorpions legde de 32-jarige Canadees Mario Trabucco vast en verwelkomende de geblesseerde Julien Pelletier weer terug in het team. Hamburg won verder met 1-7 in Krefeld, Duisburg was met 3-1 te sterk voor Rostock en Halle won na een shootout van Leipzig

Beneleague I

In Nederland werden twee wedstrijden in het kader van de Beneleague gespeeld op vrijdagavond. Herentals won de uitwedstrijd in Den Haag, terwijl Heerenveen op eigen ijs te sterk was voor Zoetermeer.

Lees hier meer over de wedstrijden van vrijdag >>>

Beneleague II

Daarmee zijn er nu drie teams met 3 punten uit één wedstrijd aan kop van de grensoverschrijdende competitie, Leuven, Heerenveen en Herentals. Luik, Mechelen, Geleen, Nijmegen en Tilburg kwamen nog niet in actie, maar doen dat nog voor het einde van het weekeinde.

Inter Region Cup

Er was ook nog één wedstrijd in de Inter Region Cup. Diez-Limburg won in eigen huis nipt van Leuven. Korte details staan in het wedstrijdoverzicht van vrijdag >>>

Eerste Divisie

In de Eerste Divisie stond slechts een wedstrijd op het programma. De Yeti's uit Breda wonen met 7-4 van Tilburg Trappers. Danny Donders en Luuk Brekelmans scoorden twee keer voor Yeti's in het duel dat in Tilburg werd afgewerkt.

Buitenlandse Zaken

Drie verschillende resultaten voor in het buitenland spelende Nederlanders op vrijdag. Daniel Sprong won in reguliere speeltijd, Nardo Nagtzaam in overtime en voor Guus van Nes was er een gelijkspel.

Lees er meer over in onze rubriek Buitenlandse Zaken >>>

20.00 uur: Chiefs Leuven - Select 4-U Nijmegen Devils

Nijmegen Devils speelt zijn eerste wedstrijd van dit seizoen in de Beneleague uit bij Leuven, dat vorige week al met een overwinning op Antwerpen aan de competitie begon. Bij Devils staat Rob Decliseur nog altijd in de bank als interim. Onder zijn leiding werd vorige week twee keer gewonnen.

Chiefs kwam op vrijdagavond al in actie in de Inter Region Cup en maakte het de in de Regionalliga West dominante Rockets uit Diez-Limburg erg lastig. Ook tijdens de Beker van Belgi√ę speelde de ploeg een prima competitie, met vijf overwinningen in acht ontmoetingen, waaronder een zege op Herentals.

Vorig jaar won Leuven deze ontmoeting voor eigen publiek met 3-1 met goals van Basim Laeremans, Ben Boute en Alec James. Marcel Kars scoorde het enige Nijmeegse doelpunt. Devils won de terugwedstrijd in eigen stadion met 3-2. Levi Houkes scoorde toen in overtime de winnende treffer.

20.15 uur: Zoetermeer Panters - Tilburg Trappers

De bekercompetitie in Nederland wordt voor dit seizoen afgesloten met het duel tussen Zoetermeer en Tilburg. Het is een wedstrijd om de eer, want de eindstand in die competitie werd vorig weekeinde al bepaald. Het is de tweede ontmoeting tussen deze twee teams, waarbij Zoetermeer het eerste duel op 20 oktober met 2-10 wist te winnen. Voor beide teams een kans om zelfvertrouwen te tappen in de aanloop naar de Beneleague-competitie. Panters kwam vrijdag al in actie in Heerenveen, voor Tilburg is de ontmoeting de eerste wedstrijd van dit weekeinde.

20.30 uur: Microz Eaters Limburg - Luik Bulldogs

Geleen en Luik starten hun Beneleague-campagne met een duel in Glanerbrook. Eaters nam deze week afscheid van Mike en Nick Verschuren, waardoor de aanvalskracht van de ploeg ongewijfeld wordt verminderd. Het betekent echter ook direct nieuwe kansen en meer ijstijd voor andere spelers in de ploeg.

De opstelling van Luik is ten opzichte van vorig jaar aanzienlijk veranderd, maar de club deed het met 18 punten in 8 wedstrijden in de strijd om de Belgische beker prima. De vanuit Frankrijk teruggekeerde aanvaller Bryan Kolodziejczyk had met zes goals en 20 assists een prima campagne. Dat geldt ook voor de 28-jarige Canadees Jessyko Bernard die in eigen land op het hoogste jeugd- en universiteitsniveau speelde en twee jaar op het tweede niveau in Frankrijk.

Andere imports zijn de 31-jarige Brett Oliphant uit Canada en doelman Patrick Spano die college-ijshockey speele aan Yale, prof was in de lagere liga's in de VS en vorig jaar op het tweede niveau speelde in Frankrijk. Verder zijn vaste waarden als Frank Neven, Alexandre Bremer van de partij, stapten Maxime Pellegrims en Kristof van Looy over vanuit Mechelen en Sean McCann-Coppens uit Antwerpen.

Geleen kan nog niet beschikken over de gisteren aangetrokken nieuwe Finse aanwinst, de 27-jarige voormalige jeugdinternational Patrik Moisio.

Lees hier meer over de nieuwe aanwinst van Geleen >>>

Eerste Divisie II

Een bomvol programma in de Eerste Divisie vandaag. Om 18.00 uur speelt Amsterdam thuis tegen Heerenveen, om 20.00 uur ontvangt Kemphanen in Eindhoven de Smoke Eaters it Geleen en treffer Leeuwarden en Den Bosch op elkaar. Een kwartier later is de eerste face-off in de ontmoeting tussen Dordrecht en Nijmegen en tenslotte om half negen staan de ontmoetingen tussen Utrecht en Den Haag en Groningen en Zoetermeer op het programma.

Delen