Nijmegen Devils Vs Zoetermeer Panters 201920 Chaos Voor Het Doel

30 november 201910:18

Door Joep Meijsen

Game Day: Een virtuele topper op het programma

Trappers won dankzij fout uitverdedigen in de slotminuut, Zoetermeer was te sterk voor Nijmegen, Flyers bleef ongeslagen en Herentals ging hard onderuit bij Diez-Limburg. In deze Game Day kijken we verder naar Nederlandse spelers in het buitenland, de Eerste Divisie en blikken we vooruit naar de duels van vanavond.

Oberliga I

Tilburg Trappers had het vrijdagavond niet makkelijk tegen het in vorm zijnde Halle, maar haalde toch het maximale aantal punten. Mitch Bruijsten scoorde in de slotminuut de winnende goal.

Lees hier meer over de wedstrijden van vrijdag >>>

Oberliga II

In Brabants Dagblad beschrijft captain Mickey Bastings hoe het winnende doelpunt tot stand kwam. 'Je leert al in de jeugd dat je de puck niet door het midden moet uitverdedigen en zeker niet als er nog maar zo kort te spelen is. Maar een van hun spelers deed dat wel. Danny kreeg 'm op zijn stick en gaf een perfecte pass op Mitch. Die kon 'm eigenlijk niet meer missen.'

Oberliga III

Elders in de Oberliga Nord was er een zege voor Hannover Scorpions bij het hoger geklasseerde Duisburg, 2-4. Leipzig heroverde derde plaats van de ranglijst met een knalharde 1-10 zege bij Krefeld. Hannes Albrecht had twee goals en drie assists, Florian Eichelkraut een goal en vier assists. De club profiteerde daarbij van het verlies van Hamburg Crocodiles bij Hannover Indians. Larry Suarez en Essen kregen een stevig pak slaag van Herner EV, dat zmet de 3-9 overwinning nog altijd op maar drie punten van Trappers staat op de tweede plaats van de ranglijst. Dennis Palka scoorde drie keer, Christoph Ziolkowski had twee goals en vier assists. Aan de onderkant van de Oberliga won Rostock met 3-4 bij Erfurt.

Beneleague I

In de Beneleague won Zoetermeer met 4-7 bij Nijmegen, onder meer dankzij drie goals van Joy Turpijn. Heerenveen hield de ongeslagen status en zag Aldo van Aalderen twee keer scoren in de 3-1 zege op Geleen.

Lees hier meer over de wedstrijden van vrijdag >>>

Beneleague II

Fotograaf Paul Nicolaassen maakte weer een uitgebreide fotoreportage van de wedstrijd tussen Nijmegen en Zoetermeer. Ga naar IJshockeyfoto.nl om meer van zijn werk te zien.

Beneleague III

Vanwege het grote verschiil in aantal gespeelde wedstrijden, Heerenveen zit op zes en Mechelen pas op twee, is de ranglijst in de Beneliga wat uit balans. Daarom hieronder de stand op basis van puntenpercentage, wat hier en daar een ander beeld geeft. Natuurlijk moeten teams met minder gespeelde wedstrijden wel punten blijven halen om het percentage te handhaven.

1. Unis Flyers Heerenveen 6-18 100,0%
2. Zoetermeer Panters 3-6 66,7%
3. Era Renomar Hyc Herentals 3-6 66,7%
4. Cairox Hijs Hokij Den Haag 5-9 60,0%
5. Leuven Chiefs 3-5 55,6%
6. Select 4-U Nijmegen Devils 5-7 46,7%
7. Microz Eaters Geleen 5-7 46,7%
8. Antwerp Phantoms 3-3 33,3%
9. Luik Bulldogs 3-2 22,2%
10.Mechelen Golden Sharks 2-0 0%
11. Tilburg Trappers 4-0 0%

Inter Region Cup

Limburg-Diez Rockets maakte in de Inter Region Cup vrijdagavond korte metten met Herentals, 8-0. Kevin Lavallee had vier goals en twee assists, RJ Reed twee goals en vijf assists en ook Tobias Schwab en Leonardo Ewald kwamen tot scoren. Jan Guryka pakte de shutout. Door de winst klimt Diez-Limburg naar de derde plaats in de cupcompetitie.

Eerste Divisie I

Twee wedstrijden in de Eerste Divisie op vrijdagavond. Tilburg Trappers won in eigen huis met 5-4 van Leeuwarden Capitals. Niels Lemans scoorde twee keer voor zijn ploeg. Eindhoven was met 1-8 te sterk voor Zoetermeer Panters. Ratislav Veres scoorde drie keer en Branko Dijstelbloem nam twee treffers voor zijn rekening.

Eerste Divisie II

Eindhoven Kemphanen is met 28 punten uit 10 wedstrijden riant koploper in Poule A van de Eerste Divisie. Trappers staat in dezelfde poule op de vijfde plaats. Leeuwarden loopt door het verlies de kans op de tweede plaats in Poule B mis, terwijl Zoetermeer in die poule nog altijd onderaan staat met pas 1 punt in 10 wedstrijden.

Buitenlandse Zaken

Het is tot nu toe geen goede week voor Nederlanders in het buitenland. Daniel Sprong, Mike Dalhuisen, Nardo Nagtzaam, Steve Mason en Giovanni Vogelaar verloren allen hun recentste wedstrijd. Verschillende spelers hadden wel individueel succes.

Lees er meer over in onze rubriek Buitenlandse Zaken >>>

18.45 uur: Luik Bulldogs - Select 4-U Nijmegen Devils

Nijmegen kampte vorige week met een blessure- en ziektegolf, miste ook gisteren tegen Zoetermeer nog vaste krachten, maar mag amper 24 uur later weer in actie komen in Walloni√ę. Luik is teleurstellend begonnen aan de campagne voor de Beneleague en zal tegen Nijmegen wat goed te maken hebben.

Vorig jaar kwamen de twee teams elkaar twee keer tegen in de Beneliga. Op 14 december in het Triavium won Luik met 2-5. Thomas Cheyne Matheson scoorde twee keer voor de Belgische ploeg. De terugwedstrijd werd met 3-5 een prooi voor Nijmegen. Hetw innende doelpunt in dat duel werd gescoord door Rick Wijnen.

19.45 uur: Mechelen Golden Sharks - Tilburg Trappers

Twee ploegen die nog geen punten haalden in deze campagne treffen elkaar in de fraaie ijshal in Mechelen. Mechelen verloor in eigen huis van Nijmegen en van Herentals en komt ook in zijn derde wedstrijd in eigen hal in actie. Tilburg verloor alle vier zijn ontmoetingen en zette een doelsaldo van 7 goals voor en 42 tegen op het scorebord.

Vorig jaar was het op 17 november erg spannend tussen deze twee ploegen. Uiteindelijk won Mechelen de wedstrijd met 7-6. Martin Vachal scoorde het winnende doelpunt. Ook de wedstrijd in Tilburg werd door de toenmalige nieuwkomer in de Beneliga gewonnen, 2-4.

20.00 uur: Cairox Hijs Hokij Den Haag - Leuven Chiefs

Als we naar de bovenstaande stand in percentages kijken is het een duel tussen de nummers vier en vijf van de ranglijst. Op de ranglijst in punten gaat het tussen de nummers twee en zeven. Het verschil zit hem erin dat Den Haag twee wedstrijden meer heeft gespeeld.

Vorig weekeinde won Den Haag thuis van Luik, maar werd op zondag in Geleen verloren. Leuven kwam op zaterdag in actie tegen Geleen en verloor ook, met 0-4. Beide teams hebben dus ambitie naar boven en kunnen de punten in dit onderlinge duel goed gebruiken.

Vorig jaar werd de uitwedstrijd van Den Haag in Leuven een prooi voor de thuisploeg. Alec James scoorde uiteindelijk het beslissende penaltyshot. Voor eigen publiek haalde Den Haag later in het seizoen wel de drie punten door in de slotperiode een 2-4 achterstand weg te werken voor een 5-4 overwinning. Oliver Pataky scoorde de winnende.

20.15 uur: Zoetermeer Panters - Unis Flyers Heerenveen

Zoetermeer won vrijdag uit in Nijmegen, Heerenveen won thuis van Geleen. Vanavond staan beide teams tegenover elkaar in het Silverdome. Wie naar de aangepaste stand kijkt, ziet dat het hier in feite een topper betreft. Het nog ongeslagen Flyers treft op Zoetermeer dat twee van zijn drie wedstrijden wist te winnen.

Tijdens de bekercompetitie kwamen de twee teams elkaar al twee keer tegen en beide keren won Flyers. Zeker in het Silverdome ging dat de Friezen echter niet makkelijk af, 5-6. In een hectische laatste kwartier werd zeven keer gescoord, waarbij uiteindelijjk Juha Kiiholma in de slotminuut het verschil maakte.

Ferenc Kocsis heeft een meer dan uitstekende start voor Zoetermeer. De Hongaar verzamelde in drie Beneliga-wedstrijden al tien punten, inclusief vijf goals. Ook de in Oranje teruggekeerde Joy Turpijn verkeert in blakende vorm met vijf goals en vier assists in zijn laatste drie wedstrijden. Jay Huisman heeft al zes assists. Opvallend is dat de in de bekercompetitie zo trefzekere Jared Henderson nog wacht op zijn eerste Beneleague-punt van het seizoen.

Flyers marcheert tot nu toe foutloos door het seizoen, met uitzondering van een wedstrijd in de Inter Region Cup. Dat Trevor Petersen al negen goals en zeven assists heeft in zes wedstrijden helpt daar in het Beneliga-gedeelte goed bij. Trevor Hunt heeft al tien assists en ook Juha Kiiholma en Adam Bezak staan hoog in de topscorerslijst.

Eerste Divisie III

Vier wedstrijden op het programma ook in de Eerste Divisie vandavond. Om 18.00 uur de topper tussen de nummer 1 in Poule B en de nummer twee in Poule A, Amsterdam tegen Breda. Geleen ontvangt om 20.00 uur de Dragons uit Utrecht, Den Bosch neemt het om 20.15 uur in eigen huis op tegen Groningen en Dordrecht Lions heeft op hetzelfde tijdstip een thuiswedstrijd tegen Heerenveen op het programma staan.

Delen