Al Til Ess 190927 202

26 december 201909:54

Door Joep Meijsen

Game Day: Essen op bezoek bij Trappers

De Oberliga Nord werkt op Tweede Kerstdag een volledige speeldag af. Tilburg ontvangt vanmiddag in eigen hal laagvlieger Essen.

15.00 uur: Tilburg Trappers - ESC Wohnbau Moskitos Essen

Dat betekent een terugkeer voor Larry Suarez in Stappegoor, het stadion waar hij enkele jaren hoofdcoach was. Bij Essen lopen de zaken dit seizoen niet naar wens. De club laat op de ranglijst alleen Erfurt en Krefeld achter zich. Van de laatste tien wedstrijden werden er slechts twee gewonnen, waaronder een nipte zege op hekkensluiter Krefeld. Wel haalde de club in twee van de laatste drie ontmoetingen overtime waardoor er in ieder geval een puntje werd gepakt.

Zondag verloor Essen met 4-3 bij Essen, op vrijdag was er een nederlaag na een shootout tegen Halle. Een week eerder werd overtime gehaald tegen Leipzig. Lars Grözinger is de productiefste speler met 30 punten in 25 wedstrijden, gevolgd door Andre Huebscher en Enrico Saccomani met respectievelijk 25 en 23 punten. De club kampte de afgelopen weken overigens met de nodige afwezigen vanwege blessures en ziekte.

Het is de derde ontmoeting dit seizoen tussen de twee clubs. Trappers won op de openingsdag van het seizoen met 4-3 en pakte begin november een 3-6 zege in Essen. De laatste nederlaag voor Tilburg tegen Essen stamt van Tweede Kerstdag vorig jaar, toen won Essen thuis met 3-1 van Trappers.

Foto: Arie Leeuwesteijn