39926939831 54e33a0d36 k

19 oktober 201910:13

Door Joep Meijsen

Game Day: Flyers op bezoek bij Panters

In de Game Day op deze zaterdagochtend kijken naar de wedstrijden in de Beker van Nederland van gisteren, naar de prestaties van Nederlandse mannen en vrouwen in het buitenland en blikken we vooruit op de duels die voor vandaag op het programma staan.

Gisteren

Kwam Tilburg Trappers in de Oberliga Nord knap terug van een 3-0 achterstand in Hamburg om de wedstrijd uiteindelijk in overtime te winnen. Den Haag boekte een spannende zege in Nijmegen en Heerenveen was te sterk voor Geleen.

Klik hier voor de wedstrijdverslagen >>>

Nederlanders in het buitenland

Voor Nederlanders in het buitenland was het geen topdag. Mike Dalhuisen won met zijn ploeg, maar Daniel Sprong, Giovanni Vogelaar, Steve Mason, Guus van Nes en Giovanni Vogelaar waren allemaal betrokken bij verliespartijen. Wel waren er punten voor enkele spelers. Met Nardo Nagtzaam en Peiting ging het wel prima. De Nederlander had een goal en een assist in de zege van zijn club tegen F√ľssen.

Lees hier hoe het met de Nederlanders in het buitenland gaat >>>

Vrouwen van SDE

De Nederlandse vrouweninternationals bij SDE wonnen hun wedstrijd tegen Linkopings met 2-1 na penaltyshots. Savine Wielenga scoorde het beslissende penaltyshot nadat daarvoor alle pogingen van beide teams waren gestrand. Julie Zwarthoed en Kayleigh Hamers namen ook penaltyshots. SDE staat op de zesde plaats in de tien teams tellende competitie met vijftien punten uit tien wedstrijden. De zege betekende de eerste sinds 27 september voor het team met de grote Nederlandse inbreng.

Eerste Divisie

Ook in de Eerste Divisie stond één wedstrijd op het programma. Dordrecht Lions won met 3-6 in Tilburg en klimt daarmee naar de tweede plaats in Poule A van deze competitie.

20.00 uur: Cairox Hijs Hokij Den Haag - Tilburg Trappers

Den Haag ontvangt zaterdagavond in eigen hal hekkensluiter Tilburg in de competitie om de Beker van Nederland. Het is de eerste ontmoeting van twee in zo'n beetje een week tussen deze twee ploegen. Trappers startte goed aan de competitie met een nipte nederlaag tegen Nijmegen, maar zag daarna drie wedstrijden op rij de tegenstander de dubbele cijfers halen, met als gevolg een doelsaldo van -35. De ploeg wacht nog op het eerste punt van het jaar.

Den Haag deed goede zaken met een zege in Nijmegen op vrijdagavond en heeft nu zicht op de tweede plaats in de bekercompetitie. Vorig jaar eindigde het duel tussen deze twee teams in De Uithof in een 14-1 overwinning voor de Haagse ploeg. De terugwedstrijd eindigde in 1-11 in het voordeel van Hijs.

20.15 uur: Zoetermeer Panters - Unis Flyers Heerenveen

Zoetermeer Panters trok eerder deze week Jared Henderson aan als derde buitenlander. Daarmee kan de ploeg met frisse moed beginnen aan het duel tegen Heerenveen, dat gisteravond al in actie kwam en dus zijn tweede wedstrijd in twee dagen speelt.

Panters kwam pas vier keer in actie in deze bekercompetitie en pakte alleen een puntje in eigen huis tegen Nijmegen door overtime te halen. Het gat met Geleen op de vierde plaats van de ranglijst is maar liefst acht punten, maar Eaters heeft nog maar drie wedstrijden in deze competitie en Panters nog zes, derhalve zou winst vandaag een goede start zijn voor een comeback.

Vorig jaar won Heerenveen beide wedstrijden tegen Zoetermeer in de bekercompetitie. In het Silverdome werd het 2-5 in het voordeel van Flyers, terwijl in Heerenveen de uitslag met 7-1 in het voordeel van Flyers uitviel.

Archieffoto: Robert Bos

Eerste Divisie

In de Eerste Divisie staan vanavond vier wedstrijden op het programma. Geleen ontvangt in eigen hal de Yeti's uit Breda, Leeuwarden ontvangt Utrecht Dragons, Eindhoven is de gastheer van Unis flyers en Groningen neemt het in eigen hal op tegen Amsterdam. Alle wedstrijden beginnen om 20.00 uur, behalve de wedstrijd Gijs - Tigers waar de eerste puck om 20.30 uur wordt ingeworpen.

Delen