Eaters Panters Beneliga duel om de puck 11 2017

14 september 201808:39

Door Joep Meijsen

Game Day: Graadmeter in Geleen

Het weer lijkt soms al een beetje herfstachtig, wat betekent dat het ijshockeyseizoen met rasse schreden nadert. Ook dit weekeinde weer volop oefenwedstrijden, inclusief een mooi toernooi in Geleen met liefst drie deelnemers uit de Beneliga en een geweldige re√ľnie-wedstrijd. Verder zoeken de Oberliga-Trappers de eerste winst van het seizoen tegen Herne, zijn er de nodige andere confrontaties tussen Beneliga-ploegen en komt Nijmegen-coach Alexander Jacobs een oud-speler tegen.

15 september, 13.00 uur: Luik Bulldogs - Hyc Herentals

Herentals en Luik waren vorig seizoen de beste twee Belgische teams in de Beneliga die ook onderling speelden om het kampioenschap en de beker in Belgi√ę. Op het ijs van Geleen staan de twee teams dit seizoen voor het eerst tegenover elkaar als onderdeel van een mooi programma ter ere van het 50-jarige bestaan van Eaters. Het hele programma begint al om 10.00 uur met jeugdwedstrijden, van vier tot vijf is er een re√ľniewedstrijd waarin de oud-Meetpoint Eaters het opnemen tegen de oude Cema/Ruijters Eaters. Veel oude helden van het Geleense ijshockey op het ijs met een toernooi, een re√ľnie-bijeenkomst en tenslotte op zaterdag een feestavond in de sporthal. Voor fans van Luik en Herentals echter in de middag dus eerst de kans om te zien hoe beide teams de zomer zijn doorgekomen en hoe de verhoudingen nu liggen.

15 september, 18.00 uur: Microz Eaters Limburg - Ratinger Ice Aliens

De tweede wedstrijd van het toernooi ter ere van het 50-jarige bestaan van Geleen is een confrontatie tussen de gastheren en de Ratinger Ice Aliens uit de Regionalliga vlak over de grens. Vorige week troffen beide teams elkaar al in Ratingen, toen wonnen de Duitsers met 6-4. De Eaters-goals werden gescoord door nieuwkomers Turcotte en Beer (2) en Tom Marx. Bij Ratingen in de opstelling de zeer ervaren Sven Gotzsch die ooit nog voor de Revier L√∂wen Oberhausen speelde in de DEL, maar nu al vele jaren in de regionalliga of lager actief. Voor de Belgische fans is Lorenzo Maas een interessante naam, een 26-jarige voormalige jeugdinternational van Belgi√ę die ook een aantal seizoenen in de Oberliga speelde.

Zondag 16 september, 13.00 uur: Verliezers van de wedstrijden van zaterdag
Zondag 16 september, 19.00 uur: Finale

Eaters organiseert vanaf 15.00 uur op zondag de Open Dag, met een meet & greet met de selectie van Geleen.

14 september, 20.00 uur: Tilburg Trappers - Herner EV

Tilburg maakt iets heel bijzonders mee in deze voorbereiding. De ploeg van Bo Subr heeft nog geen wedstrijd gewonnen. Dat zegt overigens niet zo veel over het niveau van de selectie bij Tilburg, die is vrijwel gelijk aan die van vorig jaar, maar vooral over de tegenstanders tot nu toe die op een veel hoger niveau actief zijn. Met Herne heeft Trappers nu een tegenstander uit de Oberliga Nord zelf om de voorbereiding af te ronden. Vanavond in Tilburg, zondag om 17.00 uur in het stadion van Herne. Die ploeg deed het ook niet verkeerd in de voorbereiding, inclusief een nipte nederlaag tegen Löwen Frankfurt uit de DEL2. Vorige week oefende de ploeg ook tegen Esbjerg dat niet veel later ook in Tilburg op het ijs stond en verloor met 0-4. Brad Snetsinger is de voor Nederlandse fans bekendste naam in de selectie, maar het is verder een team met veel nieuwkomers, vooral spelers die afgelopen jaar elders in de Oberliga actief waren. De ploeg kreeg wel een tegenslag te verwerken, zoals gisteren al in de Morning Skate vermeld, kampt de nieuwe coach met een ernstige ziekte. Zijn plek in de bank wordt nu overgenomen door speler Danny Albrecht.

14 september, 20.00 uur: Dinslaken Kobras - Unis Flyers Heerenveen

Heerenveen oefende vorige week al tegen twee tegenstanders uit de regionalliga Noordrijn-Westfalen, met winst en verlies, en heeft voor dit weekeinde een oefenwedstrijd tegen een derde ploeg uit die competitie op het programma staan. Meer over die ploeg verderop in deze Game Day.

15 september, 20.00 uur: Cairox Hijs Hokij Den Haag - Zoetermeer Panters

Altijd bijzondere wedstrijden tussen de twee ploegen die zo'n beetje op fietsafstand van elkaar spelen. Veel spelers aan beide kanten die ooit voor de andere club hebben gespeeld. Voor beide teams een mooie mogelijkheid om te zien waar men staat. Den Haag zou verder moeten zijn, de wedstrijd om de Ron Bertelingschaal staat voor volgende week al op het programma. Zoetermeer heeft een week extra om zich voor te bereiden op de nieuwe ijshockeyjaargang.

16 september, 17.00 uur: Dinslaken Kobras - Ahoud Devils Nijmegen

De tweede wedstrijd voor de Kobras tegen een Nederlandse tegenstander. Kobras stond in het verleden enkele jaren onder leiding van Alexander Jacobs, die nu in de bank staat bij Nijmegen. Vorig jaar was Jacobs nog een tegenstander van Dinslaken als coach van Ratingen. In de bank bij de tegenstander staat de als coach debuterende 41-jarige Milan Vanek, die vorig jaar nog speler was van Ratingen onder leiding van Jacobs. Dinslaken heeft twee imports. De Canadees Jesse Parker speelde vorig jaar op lager niveau in Zweden en daarvoor op lager niveau college-ijshockey in de VS en Canada. De 29-jarige Tsjech Michal Plichtahad vorig jaar 61 punten in 34 wedstrijden voor Dinslaken, inclusief 28 goals.

16 september, 15.00 uur: Tilburg Trappers - Mechelen Golden Sharks

Een interessante wedstrijd om te kijken hoe het verjongde Tilburg uit de Beneliga het doet tegen de nieuwkomer in de Beneliga. Mechelen staat onder leiding van Jesse Raekelboom, maar verloor de afgelopen weken al de diensten van drie spelers met Beneliga-ervaring in Quentin Rondia, Jean Cornelis en Paul Cornelis. Mechelen en Tilburg stonden vorige week overigens al tegenover elkaar, toen werd het 10-3 voor de Golden Sharks. De club heeft met de Tsjech Martin Vachal en de Amerikaan Jordan Steger twee imports in de gelederen. Die Vachal scoorde in het duel tegen de Beneliga-Trappers drie keer, terwijl andere bekende namen als Kristof van Looy, Olivier Bouchard en Stefaan Swennen ieder twee goals voor hun rekening namen.

16 september, 18 uur: Amsterdam Tigers - Zoetermeer Panters

Ook hier een interessante ontmoeting tussen twee teams uit de Beneliga. Zoetermeer heeft dan al een wedstrijd tegen Den Haag in de benen, voor Amsterdam is het de eerste oefenwedstrijd. Een mooie kans om te zien hoe de twee teams ervoor staan.

Delen