48851933687 22Cdbf494F C

27 december 201909:42

Door Joep Meijsen

Game Day: Heerenveen naar De Uithof

Twee wedstrijden op Derde Kerstdag. In de Beneliga reist Heerenveen af naar De Uithof voor een duel tegen Den Haag en Geleen speelt in het kader van de Inter Region Cup tegen Herford

20.30 uur: Cairox Hijs Hokij Den Haag - Unis Flyers Heerenveen

Flyers is tot nu toe bijzonder dominant dit seizoen. De ploeg sloot de bekercompetitie af zonder verliespartij, is tot nu toe in de Beneliga nog zonder puntverlies en won ook beide halve fnaleduels in de beker waardoor de club zich kan gaan opmaken voor de bekerfinale tegen Nijmegen.

De volgende uitdaging voor de Friese formatie is een bezoek aan Den Haag, waar een ongetwijfeld getergde tegenstander wacht. Den Haag verloor afgelopen weekeinde na een ruime zege in reguliere speeltijd de tweede halve finale tegen Nijmegen op dramatische wijze in de overtime-situatie.

Het is de derde ontmoeting tussen de twee clubs dit seizoen en de eerste in de lopende Beneliga-campagne. De twee eerdere ontmoetingen verliepen spannend genoeg. In Den Haag werd het 2-3 in het voordeel van Flyers, waarbij Brent Janssen het winnende doelpunt voor zijn rekening nam. In Thialf waren zelfs penaltyshots nodig om tot een winnaar te komen.

Archieffoto: Robert Bos

20.30 uur: Herforder EV - Microz Eaters Geleen

Geleen werd afgelopen weekeinde in de halve finale van de beker uitgeschakeld in een emotionele serie wedstrijden tegen Heerenveen. In de Inter Region Cup krijgt de ploeg van coach Andy Tenbult vanavond de kans om mede-koploper te worden. Eaters won zijn drie wedstrijden tot nu toe in deze gezamenlijke cup van clubs in de Regionalliga West en een aantal clubs uit de Beneliga.

Eaters won knap met Diez-Limburg, met dikke cijfers van Dinslakener Kobrass en nipt van Hammer EisbƤren. Die laatste wedstrijd was op 17 november, dus een maand en tien dagen later wacht pas de volgende uitdaging. De huidige koploper in de competitie is Neuwied dat vier wedstrijden wist te winnen. Als Eaters de uitwedstrijd in Herford winnend weet af te sluiten staat de ploeg puntgelijk met Neuwied.

Herforder EV is echter wel de nummer twee van de Regionalliga West, met een indrukwekkende zegereeks. De laatste acht wedstrijden in de competitie werden gewonnen, waaronder laatstelijk op 20 december met 7-3 van het eerder genoemde Neuwied. Voor Herford is het de vijfde wedstrijd in de Inter Region Cup en daarin werd alleen van Luik Bulldogs gewonnen. Tegen Nijmegen, Leuven en Herentals werd verloren.

Kilian Hutt is de topscorer van de ploeg. De Canadees speelde pas negen wedstrijden in de regionaliga, maar verzamelde al 33 punten. Guillome Naud, een Canadees die in de jeugd kort in Duitsland speelde, scoorde al zestien keer.

Delen