49154285588 B5Bbbddea5 C

29 december 201909:18

Door Joep Meijsen

Game Day: Herentals te sterk voor Nijmegen

Herentals won zaterdagavond van Nijmegen en Mechelen was te sterk voor Zoetermeer. Internationaal was er onder meer een assist voor Daniel Sprong. Vandaag de laatste Beneliga-wedstrijd van het kalenderjaar op het programma en drie duels in de Inter Region Cup.

Era Renomar Hyc Herentals - Select 4-U Nijmegen Devils 6-2 (1-1, 2-1, 3-0)

De Nederlandse bekerfinalist Nijmegen incasseerde zaterdagavond voor ruim 500 toeschouwers in Herentals drie goals in de slotperiode voor een 6-2 nederlaag. Mitch Morgan scoorde drie keer voor de regerende Beneliga-kampioen, waar ook Jul van Melle, Nathan Parcel en Robert Lepine tot scoren kwamen. Voor Nijmegen waren Branden Eden en Levi Houkes de succesvolle schutters.

Archieffoto: Kurt Tops

Mechelen Golden Sharks - Zoetermeer Panters 7-4 (3-1, 3-2, 1-1)

Mike Robinson liet zaterdagavond weer zien waarom hij zo'n versterking is voor Mechelen Golden Sharks. De import scoorde drie keer en nam ook nog twee assists voor zijn rekening in de 7-4 zege voor Mechelen tegen Zoetermeer Panters. Kenneth Pittoors, Jano Vanderhulst, Arne van Espen waren de andere doelpuntenmakers. Bij Zoetermeer kwam Joy Turpijn twee keer tot scoren en waren ook Teris Wright en Giancarlo van Ulsen succesvol.

Daniel Sprong

Daniel Sprong is terug in de American Hockey League bij de San Diego Gulls en pakte vannacht direct een assist in de 3-2 nederlaag in overtime voor zijn ploeg tegen de Ontario Reign. Sprong had zijn assist, de twaalfde van zijn AHL-seizoen. Sprong werd gisteren door de Ducks teruggestuurd naar de Gulls. Hij speelde Ă©Ă©n wedstrijd in de NHL afgelopen week.

Guus van Nes

Guus van Nes en het mannenteam van de Quinnipiac Bobcats kwamen na een lange pauze vannacht weer in actie. Het leverde de ploeg een 3-1 overwinning op tegen Princeton. Van Nes had een schot op doel in het duel waarin Quinnipiac in de eerste periode het initiatief nam en dat niet meer uit handen gaf. Vannacht staan de twee ploegen opnieuw tegenover elkaar voor het laatste duel dit kalenderjaar voor de Bobcats.

Mike Dalhuisen

Mike Dalhuisen en Dukla Michalovce won gisteren met 4-5 in overtimevan HK Nitra. Mitch Versteeg, die ooit de ambitie uitsprak om uit te mogen komen in het Nederlandse ijshockeyteam, was een van de doelpuntenmakers namens Nitra. Tomas Hricina scoorde de winnende goal namens Michalovce.

Giovanni Vogelaar

Giovanni Vogelaar en EC Bregenzerwald wonnen op derde kerstdag al met 4-3 van Feldkirch, een ploeg die een stuk hoger op de ranglijst staat. Fussenegger scoorde voor bijna 1500 toeschouwers het winnende doelpunt voor de ploeg van de Nederlandse international.

Luik Bulldogs - Dinslaken Kobras

Het Inter Region Cup-duel tussen Luik en Dinslaken haalde zaterdagavond het einde niet. De stand was op dat moment 5-0 in het voordeel van de thuisploeg.

15.00 uur: Tilburg Trappers - Leuven Chiefs

De laatste wedstrijd in de Beneliga dit kalenderjaar gaat tussen Tilburg en Leuven en wordt vanmiddag gespeeld in Stappegoor. Het is een ontmoeting tussen de nummers zes en elf van de competitie. Voor Trappers is het de eerste wedstrijd sinds 15 december, toen de ploeg met 7-4 onderuit ging bij Antwerp Phantoms. De Brabanders zijn dit seizoen, inclusief bekercompetitie, nog puntloos.

Ook Leuven speelde op 15 december voor het laatst een wedstrijd in de Beneliga, maar die werd met 4-5 gewonnen bij Mechelen. De ploeg haalde punten in zijn laatste drie wedstrijden, waaronder een stevige 15-2 zege in eigen huis tegen Zoetermeer. Het is de eerste wedstrijd tot nu toe dit seizoen tussen deze twee ploegen.

William Kangsniemi is de topscorer van LEuven met 16 punten in 7 wedstrijden. Ook Alec James en de betrouwbare Adam Logozzo zitten in de dubbele cijfers als het op punten in de Beneliga aankomt. Delaney Hessels speelde drie wedstrijden voor Trappers in de Beneliga en pakte zes punten mee. Eruan Hendriks zit op 2 goals en 3 assists in 8 wedstrijden. Niels Lemans en Ninho Hessels zijn geschorst voor dit duel.

Bij Leuven geldt dit voor Ben Boute, Oscar Delbrassine, Seppe Vanwelssenaers en Pieter-Jan Wouters. Zijn waren betrokken bij de grootschalige knokpartij tijdens de halve finalewedstrijd voor de Belgische beker tegen Luik.

Inter Region Cup

Drie duels in de Inter Region Cup op deze zondag. Koploper Geleen ontvangt om 17.00 uur Neusser EV, om 17.45 uur is er het duel tussen Nijmegen en Diez-Limburg, de terugkeer van RJ Reed in het Triavium, en Herentals speelt vanaf 18.30 uur de uitwedstrijd bij Hammer Eisbären.

Delen