Hijs Beneliga Melissant shoot 02 2017

29 september 201710:30

Game Day: het gaat beginnen

De lange, eindeloze zomer is voorbij. Vanavond staan twee wedstrijden op het programma in de Oberliga en de Nederlandse beker. De gids richting het speelweekeinde is terug. Let's Play...Hockeyyyy.

Tilburg - Berlijn (20.00 uur)

Trappers begint de nieuwe Oberliga-campagne met een thuiswedstrijd tegen Preussen Berlin, de club van oud-international Julian van Lijden, die dit jaar voor het eerst als Duitser in de competitie meespeelt. Afgelopen jaar won Tilburg beide ontmoetingen tegen Berlijn, maar die ploeg versterkste zich dit jaar met onder meer import Brian Gibbons en enkele spelers met de nodige ervaring op DEL 2-niveau.

Trappers neemt vandaag afscheid van Bjorn Willemse, die zijn loopbaan op het hoogste niveau heeft beëindigd. Het is nog niet honderd procent zeker dat nieuwkomer Kevin Bruijsten al speelgerechtigd is vanavond, al werkt Tilburg daar hard aan. Voor Max Hermens wordt het zijn debuut in de Oberliga, wat ook geldt voor de nieuwe imports Parker Bowles en Brock Montgomery. Nardo Nagtzaam speelde vorig jaar al in de Oberliga, maar dan voor Essen.

Den Haag - Eindhoven (20.30 uur)

Een ontmoeting in Poule B van de Nederlandse beker tussen twee ploegen die zich vorig jaar bij de laatste vier om het Nederlands kampioenschap wisten te plaatsen. De terugkeer ook in de bank bij een competitiewedstrijd in Nederland voor Larry Suarez sinds 2009 toen hij vertrok bij Tilburg. Bij Den Haag keert Jurryt Smid terug, nadat het vorig jaar nog leek of zijn loopbaan vanwege blessureleed voorbij was.

Vorig jaar won Den Haag op 2 oktober de competitiewedstrijd in Eindhoven met 2-3 dankzij het winnende doelpunt van Alan van Bentem. Op 25 februari werd het 1-4, onder meer dankzij twee goals van Joey Oosterveld.

Kemphanen nam afscheid van de imports Danielius Nomanovas en Marek Pitka en zag Perry Muller von Czernicki afhaken. Nieuw in het team zijn Mike Overweg, Stef Overweg, Nick de Jong en Nikita Kamyshev. Laatstgenoemde speelde vorig jaar voor het tweede team van Amsterdam. Ritchie van Hulten kwam over vanuit Tilburg om het scorende vermogen van Kemphanen te verbeteren.

Bij Den Haag werd afscheid genomen van Jeff Smith, Luke Zwartbol, Filip Martinec, Johan Rurup en Ben Rurup. Clint Soer is nog beschikbaar voor noodgevallen. Niuew in de ploeg zijn onder meer de eerder genoemde Jurryt Smid, de uit Amsterdam overgekomen Donny van Musscher en de jonge Slowaak Oliver Pataky. Daarmee heeft Hijs een buitengewoon interessante speler te pakken, die vorig jaar nog op het grote WK voor junioren speelde, maar nu gaat studeren in Den Haag.

Delen