48851752456 6B2Ae597E3 K

28 december 201910:05

Door Joep Meijsen

Game Day: Hijs bezorgt Flyers eerste nederlaag

Den Haag bezorgde Heerenveen vrijdagavond de eerste nederlaag in de Beneliga-campagne. Geleen won in een doelpuntrijk duel in Herford en is daarmee de nieuwe koploper in de Inter Region Cup. In deze Game Day kijken we verder naar Nederlanders in het buitenland en vooruit naar de drie duels van vandaag.

Cairox Hijs Hokij Den Haag - Unis Flyers Heerenveen 3-2 (OT) (0-0, 2-2, 0-0, 1-0)

Den Haag bezorgde Heerenveen de eerste nederlaag van de lopende Beneliga-campagne door in eigen huis in overtime met 3-2 te winnen. Reinier Staats scoorde in de extra tijd het winnende doelpunt.

De twee ploegen wisselden in de tweede periode doelpnten uit, waarbij Den Haag twee keer op voorsprong kwam en Flyers twee keer langszij kwam. Omdat in de slotperiode niet gescoord werd, moest overtime de beslissing brengen. Maurice van der Schuit opende de vroeg in de tweede periode de score en Lars den Edel bracht de ploegen in evenwicht.

Anderhalve minuut later bezorgde Justin Evers Hijs opnieuw het voordeel, maar met nog vier minuten te spelen in de tweede periode was het Dennis Sikma die Flyers opnieuw langszij bracht. Dat opende de ruimte voor Reinier Staats om het bonuspunt in eigen huis te houden voor Den Haag.

Flyers blijft met afstand koploper met nu 25 punten uit 9 wedstrijden, zeven punten meer dan Den Haag. Regerend kampioen Herentals loert op elf punten afstand van Den Haag, maar heeft nog drie wedstrijden in de hand.

Archieffoto: Robert Bos

Herforder EV - Microz Eaters Geleen 6-7 (4-4, 2-2. 0-1)

Geleen is de nieuwe koploper in de Inter Region Cup dankzij een 6-7 zege bij Herforder EV. Voor 678 toeschouwers was het Marco Postma die na twee doelpuntrijke periodes de winnende goal voor zijn rekening nam tegen de nummer twee uit de Regionalliga West.

Postma had een goal en drie assists in het duel en speelde daarmee een belangrijke rol in de zege van Geleen dat zijn vierde wedstrijd op rij won in de nieuwe grensoverschrijdende competitie. Geleen deelt de koppositie met het Duitse Neuwied, dat ook vier keer in actie kwam en vier keer won. Ook het doelsaldo (+11) is identiek. Op 10 januari reist Heleen af naar Neuwied voor wat weleens het beslissende duel om de winst in de beker zou kunnen zijn.

De wedstrijd ging extra gelijk op vrijdagavond waarbij geen van beide teams erin slaagde en marge van meer dan één goal voorsprong te verwerven. Met een stand van 6-6 gingen de beide teams na de tweede periode de kleedkamer in. Bij Eaters kwamen Nick Verschuren, Tom Marx, Mordy Munichman, Yoren de Smet, nieuwkomer Marek Malinsky en Akim Ramoul tot scoren. Yan Turcotte en Vadim Gyensbreghs hadden ieder twee assists.

Steve Mason

Steve Mason en EHC Winterthur verloren gisteren met liefst 7-1 van HC Ajoie, de negende nederlaag in de laatste tien wedstrijden. De ploeg is met 22 punten uit 31 wedstrijden inmiddels de nummer voorlaatst op het tweede niveau in Zwitserland. De play-offs zijn ver uit beeld.

Nardo Nagtzaam

Nardo Nagtzaam had weer een prima wedstrijd namens Peiting in de Oberliga Süd. De geboren Nijmegenaar had een goal en een assist in de 3-2 zege voor zijn ploeg na penaltyshots tegen EV Füssen. Nagtzaam handhaaft zich daarmee in de top van de topscorerslijst van de competitie. Hij heeft nu 44 punten in 24 wedstrijden met 14 goals, slechts vier spelers hebben meer punten verzameld dan de Nederlander die dit jaar de overstap maakte van Tilburg naar Peiting.

19.45 uur: Mechelen Golden Sharks - Zoetermeer Panters

In Mechelen staan vanavond de nummers acht en negen van de ranglijst in de Beneliga tegenover elkaar in een duel dat van belang kan zijn in de strijd om een plek in de play-offs aan het einde van het seizoen. Panters heeft 8 punten uit zes wedstrijden, twee punten meer dan Mechelen, dat ook nog een wedstrijd meer gespeeld heeft.

Voor Mechelen is het de eerste wedstrijd in de Beneliga sinds 15 december, toen in eigen huis met 4-5 werd verloren van Leuven. Dat was de derde nederlaag op rij voor de ploeg, die op 7 december voor het laatst won, met 8-5 van Geleen. Panters hervat de Beneliga na een paar weken pauze, de 15-2 nederlaag bij Leuven op 8 december was de laatste wedstrijd van Panters in de competitie.

Mike Robinson is een productieve versterking voor Mechelen. Hij loopt op een gemiddelde van bijna vier punten per wedstrijd in de Beneliga met 12 goals en 11 assists in zes wedstrijden. Veteraan Olivier Bouchard heeft in vier wedstrijdenelf punten en Marek Ziarny verzamelde tijdens de lopende Beneliga-campagne 10 punten in 7 ontmoetingen.

Ferenc Kocsis is met zeven goals en acht assists in zes wedstrijden de topscorer van Panters. Ook international Joy Turpijn, zeven goals en vijf assists, is bezig met een productief seizoen.

21.00 uur: Era Renomar Hyc Herentals - Select 4-U Nijmegen Devils

Herentals heeft een goede uitgangspositie om Heerenveen aan de top van de ranglijst te bedreigen, Nijmegen beschikt weer over een fittere ploeg en zal na de plaatsing voor de bekerfinale ook de inhaalrace op de ranglijst van de Beneliga willen inzetten. De twee teams staan vanavond tegenover elkaar in Herentals.

Het is de eerste ontmoeting tussen Nijmegen en Herentals dit seizoen. Pas eind februari wordt de terugwedstrijd gespeeld. Devils kwam op 8 december voor het laatst in actie in de Beneliga in een 5-4 nederlaag bij Geleen. Herentals kwam recenter in actie en boekte op 14 december een 0-19 mega-overwinning bij Antwerpen.

Nathan Pancel past in de traditie van Herentals om scorende imports aan te trekken. Hij heeft in zes wedstrijden acht goals en acht assists. Mitch Morgan blijft met zeven goals en acht assists in zes wedstrijden van groot belang voor de club, terwijl ook Ben Vercammen, Robert Lepine en Preston Shupe statistisch in de dubbele cijfers zitten. De 27-jarige Canadees Lepine heeft in drie wedstrijden negen punten.

Nijmegen Devils plaatste zich afgelopen weekeinde ten koste van Den Haag voor het tweede jaar op rij voor de bekerfinale. In de Beneliga is Jeffrey Melissant met 21 punten uit acht wedstrijden de topscorer. Branden Eden en Levi Houkes zitten op respectievelijk zestien en vijftien punten. Ook Oliver Pataky en Raymond van der Schuit lopen op meer dan een punt per wedstrijd.

18.45 uur: Luik Bulldogs - Dinslakener Kobras

De nummer voorlaatst en laatst in de Inter Region Cup staan vanavond tegenover elkaar in Luik. Bulldogs won een van zijn vier wedstrijden, terwijl Dinslaken in twee van zijn drie wedstrijden in de extra speeltijd verloor.

Delen