Historische Foto Flyers 1969

29 november 201908:06

Door Joep Meijsen

Game Day: Historische avond in Thialf

Flyers viert vanavond de eigen geschiedenis door voor de wedstrijd tegen Geleen zo veel mogelijk spelers van vijftig jaar geleden uit te nodigen, Trappers speelt de uitwedstrijd bij team-in-vorm Halle en Nijmegen ontvangt in eigen hal Zoetermeer. In deze Game Day blikken we zoals gebruikelijk vooruit.

20.00 uur: Saale Bulls Halle - Tilburg Trappers

Tilburg treft vanavond om 20.00 uur in de Oberliga Nord op een tegenstander in vorm. Saale Bulls Halle verloor voor het laatst op 3 november een wedstrijd en won vijf wedstrijden op rij onder leiding van de nieuwe coach Ryan Foster, die vorig jaar ook al interim-trainer was. Hij volgde op 7 november Herbert Hohenberger op en voerde Halle naar de voorlopig vijfde plaats op de ranglijst. Dit is wel op een respectabele veertien punten achter koploper Tilburg.

Afgelopen weekeinde werd door Halle met 7-4 gewonnen van hekkensluiter Krefeld en werd Duisburg met 5-1 ingerekend. Hoewel Halle nog nooit een wedstrijd won in Tilburg, kan de ploeg het Trappers in eigen stadion vanuit historisch perspectief wel moeilijk maken. Halle won vier van de acht ontmoetingen in het Sparkassen Eisdom. Topscorer van de ploeg tot nu toe dit seizoen is de Amerikaan met Duitse pas Kyle Helms, inmiddels 33 jaar oud en met een berg ervaring in de DEL en DEL2 op zijn naam. Hij heeft zeven goals en 15 assists in 17 wedstrijden.

De ploeg van Foster kent relatief veel oudere, ervaren spelers, zoals de 32-jarige uit de jeugd van Sparta Praag afkomstige Michal Bezouska die al negentien punten verzamelde in zijn zeventien wedstrijden en de 30-jarige Amerikaan Chris Francis die ruim vierhonderd wedstrijden in de ECHL speelde. De club heeft de nodige in het buitenland geboren spelers in de opstelling. Naast Helms is de 28-jarige Nick Miglio de andere import, hij deed eerder Oberliga Nord-ervaring op bij Essen.

Het is de tweede wedstrijd tussen de twee ploegen dit seizoen. Op 1 november won Tilburg thuis met 6-3 van Halle. Mitch Bruijsten en Jonne de Bonth hadden toen allebei twee goals. Dat was nog met Hohenberger in de bank bij Halle. Trappers scoorde vier keer in de slotperiode om die wedstrijd ruim te winnen.

20.30 uur: Unis Flyers Heerenveen - Microz Eaters Geleen

Het wordt een historische avond in Thialf. Flyers ontvangt een groot deel van de selectie uit het seizoen in 1969 bij de thuiswedstrijd tegen Geleen in de Beneleague. Dit is inclusief de allereerste twee imports die ooit bij Flyers speelden, Roger Loewen en Robie Tambellini. Daarmee wordt het dus een bijzondere wedstrijd voor de ongeslagen koploper in de Beneliga, 15 uit 5 tegen de nummer vier Eaters dat zeven punten haalde uit 4 wedstrijden.

Beide teams kwamen elkaar in de bekercompetitie dit seizoen al twee keer tegen en twee keer was Flyers de winnaar. In Thialf werd met 5-2 gewonnen, terwijl de uitwedstrijd met 2-3 in het voordeel van Flyers eindigde. Eaters toonde vorige week herstel na een lastige ruime week door thuis met Den Haag te winnen (6-2) en ook in de uitwedstrijd in Leuven (0-4) de volle buit te halen. Flyers had op zaterdag wat moeite in Antwerpen, maar won uiteindelijk met 4-6 en won op vrijdagavond met 6-3 van de koploper in de Regionalliga West, Diez Rockets.

Flyers speelde al vijf wedstrijden in de Beneliga en heeft de nodige spelers in de top van de topscorerslijst. Trevor Petersen, Juha Kiiholma, Adam Bezak, Trevor Hunt en Ronald Wurm staan allemaal in de top vijf. Petersen verzamelde vijftien punten, waaronder acht goals. Alleen Jeffrey Melissant van Nijmegen heeft net zo veel treffers. Bij Geleen hebben Marco Postma en Tom Marx ieder vijf punten in de Beneliga en scoorden vier spelers in vier wedstrijden twee keer.

Foto: Facebook Unis Flyers Heerenveen

20.30 uur: Select 4-U Nijmegen Devils - Zoetermeer Panters

Nijmegen Devils moest afgelopen zondag de uitwedstrijd in de Inter Region Cup afzeggen omdat een griepgolf de selectie teisterde en er ook de nodige blessures zijn. Hopelijk zijn er vanavond voldoende spelers hersteld om er een mooie ijshockeyavond van te maken tegen Zoetermeer Panters, dat pas zijn derde Beneliga-wedstrijd speelt.

Panters verraste op 16 november door met liefst 6-0 te winnen van Geleen. Dat kon echter vorig weekeinde geen vervolg worden gegeven omdat de ploeg geen wedstrijden op het programma had staan. Eerder verloor Panters met 5-2 in Heerenveen. Nijmegen won vorige week in de Beneliga met 10-0 van Tilburg en zegde dus de zondagavondwedstrijd af.

In de twee wedstrijden tot nu toe voor Panters verzamelden Joy Turpijn en Ferenc Kocsis ieder vijf punten, waarbij de Hongaar al drie keer scoorde. Bij Nijmegen was Jeffrey Melissant tot nu toe buitengewoon productief met acht goals en vijf assists in vier wedstrijden. Ook Branden Eden zet zijn statistisch sterke seizoen voort met al vier goals en zes assist in vier ontmoetingen.

De ploegen kwamen elkaar twee keer tegen in de beker. In Zoetermeer won Nijmegen uiteindelijk in overtime met 2-3. In het Traivium werd het 6-3 in het voordeel van Nijmegen.

20.30 uur: Diez-Limburg Rockets - Hyc Herentals

De Inter Region Cup gaat door met een uitwedstrijd van Herentals bij Diez. Twee ploegen die in de eigen competitie dominant zijn, maar in deze grensoverschrijdende competitie geen potten kunnen breken. Diez won slechts één van zijn drie wedstrijden, Herentals won een keer en verloor in overtime. Daarmee is het een duel van de nummer tien tegen de nummer zes op de ranglijst die wordt aangevoerd door Geleen en Neuwied.

Delen