Hijs Tijgers Beneliga opstootje voor doel 03 2017

10 maart 201713:32

Door Joep Meijsen

Game Day: Hyc vs Hijs

De halve finales van de play-offs in de Beneliga beginnen vanavond met het eerste duel in de serie tussen Herentals en Den Haag. We kijken kort vooruit.

'De play-offs zijn de play-offs. Je speelt gewoon tegen degene die je voor je hebt', zei de Canadese basketballer Steve Nash ooit. Je hebt het niet voor het uitzoeken en je moet het maar doen met wie je tegenkomt. In het geval van regerend Beneliga-kampioen Herentals is dat dus het team van Den Haag. Hyc rekende in twee wedstrijden af met Geleen, terwijl Den Haag één wedstrijd meer nodig had om de serie tegen Amsterdam te beslissen. De derde wedstrijd werd afgelopen zondag noodzakelijk door de comeback van Amsterdam, maar werd dinsdag met enige overtuiging gewonnen door Hijs. De extra dagen rust voor de spelers van Herentals kunnen echter een factor zijn met weer twee wedstrijden in drie dagen en mogelijk drie in vijf dagen.

Hijs Tijgers na serie 03 2017

Veel historisch materiaal hebben we niet om de twee teams met elkaar te vergelijken. Het wordt het eerste bezoek van Herentals aan Den Haag, omdat beide ploegen dit seizoen in een andere poule van de Beneliga speelden. Het enige onderlinge duel werd begin januari in Herentals gespeeld en door de thuisclub met 4-1 gewonnen. Yente Franssen, Mitch Morgan, Vincent Morgan en Trevor Hunt scoorden de goals namens Hyc, terwijl Alan van Bentem de succesvolle Haagse schutter was. Herentals moet het zonder verdediger Nils Vroemans stellen, die naar aanleiding van het tweede duel tegen Geleen tegen een automatische schorsing aanliep. Den Haag is in principe compleet.

Het duel in De Uithof begint vanavond om 20.30 uur.Er is een livestream beschikbaar.

Hijs Tijgers Beneliga opstootje voor doel 03 2017

Delen