AL HER TIL20190403 100

15 november 201907:49

Door Joep Meijsen

Game Day: Kraker in Stappegoor

Vanavond staat de absolute topper in de Oberliga Nord op het programma tussen Tilburg en Herne. Den Haag komt op bezoek in Nijmegen, terwijl Heerenveen in eigen huis de Beneliga-Trappers ontmoet. Daarnaast zijn er ook nog twee Belgisch-Duitse ontmoetingen in de Inter Region Cup. In deze Game Day kijken we vooruit naar al die wedstrijden.

20.00 uur: Tilburg Trappers - Herner EV

De winnaar van het duel vanavond tussen Tilburg en Herne is de koploper in de Oberliga Nord. De twee teams staan gelijk in punten met ruime voorsprong op de andere teams, Tilburg leidt de competitie op dit moment op doelsaldo. Het is de tweede ontmoeting tussen deze twee teams dit seizoen en in Herne was de tegenstander met 4-3 de sterkste. Nog altijd de enige nederlaag in reguliere speeltijd voor Tilburg. Patrick Asselin scoorde op 11 oktober de winnende goal.

Tilburg en Herne kwamen elkaar vorig jaar in de halve finales van de play-offs tegen, warbij Herne voor een schok zorgde door de eerste uitwedstrijd te winnen. De ploeg weet dus wat het is om in Tilburg de punten te pakken. Van de tien wedstrijden die Trappers en Herne tegen elkaar speelden op Tilburgs ijs de afgelopen jaren won de thuisclub er echter wel acht, met een doelsaldo van 47 doelpunten voor en 23 tegen.

Trappers kwam vorige week één keer in actie en verloor uit bij Erfurt in overtime met 2-3. Daarmee werd een serie van zeven overwinningen op rij gestuit. Max Hermens is de topscorer van de club met zes goals en 18 assists in dertien wedstrijden, voor Mitch Bruijsten met 22 punten, waarvan 14 doelpunten.

Herne verloor zijn laatste twee wedstrijden, uit bij Duisburg werd het zelfs een wat vernederende 9-2, uit bij Hannover Indians werd vervolgens afgelopen weekeinde met 5-4 verloren in overtime. Nils Liesegang is met 5 goals en 14 assists de topscorer van de club, voor Anthony Calabrese die zeventien punten verzamelde. Liesegang is een vraagteken voor de ontmoeting met Tilburg. De topschutter is de eerder genoemde Asselin, die al tien keer het net wist te vinden. In het net bij Herne de in Tilburg gevreesde Björn Linda.

20.30 uur: Select 4-U Nijmegen Devils - Cairox Hijs Hokij Den Haag

De vierde ontmoeting alweer tussen de twee bekerfinalisten van vorig jaar. Drie keer won Den Haag, maar de laatste ontmoeting was een prooi voor Nijmegen, dat in De Uithof met 3-4 wist te winnen, waarbij Raymond van der Schuit alle Nijmeegse treffers voor zijn rekening nam. Dat was echter wel tegen een Den Haag dat de nodige vaste krachten miste.

Nijmegen zette afgelopen week een belangrijke stap met de aanstelling van Frank Gentges als nieuwe hoofdcoach. Een man van wie de passie voor ijshockey afspat, maar ook iemand die zich als coach van Essen in Tilburg niet populair maakte door zijn aanhoudende kritiek op de deelname van de Nederlandse ploeg aan het ijshockey op het derde niveau in Duitsland. In zijn vorige periode in Nijmegen won hij met de club de belangrijke hoofdprijs van de nationale beker en maakte hij indruk door zijn ploeg met veel inzet en structuur te laten spelen.

Den Haag staat inmiddels alweer jaren onder leiding van Chris Eimers en haalde in twee wedstrijden in de Beneleague afgelopen weekeinde drie punten. Thuis werd met 3-5 verloren van Herentals en dit werd gevolgd door een 1-10 zege in Tilburg. Jesse Gabrielle maakte zijn debuut in de ploeg van Den Haag en verzamelde al vier goals en drie assists in zijn eerste twee wedstrijden. Justin Evers was tijdens de bekercompetitie de topscorer van de ploeg met vijf goals en tien assists. Levi Boer scoorde zes keer in tien wedstrijden.

Nijmegen kwam vorig weekeinde één keer in actie in de Beneliga en hield aan de uitwedstrijd in Leuven een punt over. In de bekercompetitie was de enige Nijmeegse import, Branden Eden, goed voor acht goals en 112 assists. Raymond van der Schuit scoorde tien keer tijdens de competitiefase van de bekerstrijd.

20.30 uur: Unis Flyers Heerenveen - Tilburg Trappers

De derde ontmoeting dit seizoen tussen de Flyers uit Heerenveen en het tweede team van Tilburg Trappers. De gecombineerde score van die twee eerdere wedstrijden dit seizoen is 21-2 in het voordeel van Flyers.

Heerenveen sloot de bekercompetitie af als koploper en is op dit moment ook nog de enige ploeg zonder puntverlies in de Beneleague. Vorig weekeinde won het team van Mike Nason de uitwedstrijd in Herentals met 0-4 en werd thuis met 5-2 gewonnen van Zoetermeer. Trevor Petersen heeft al vier goals en een assist, terwijl Trevor Hunt op twee goals en drie assists zit na twee wedstrijden.

Het Beneliga-team van Tilburg blijft zoeken naar het eerste punt van het seizoen. De bekercompetitie werd afgesloten met een doelsaldo van 16 doelpunten voor en 104 tegen en in de Beneleague haalde tegenstander Den Haag in de eerste wedstrijd ook al de dubbele cijfers. Niels Lemans scoorde tijdens de bekercompetitie vier keer, terwijl Bryan Vos op twee goals en twee assists zit. Lemans is een voormalige Nederlandse jeugdinternational, die vorig jaar in Turnhout speelde. Ook Vos speelde in Jong Oranje en kwam twee jaar gelden over vanuit Den Bosch.

19.00 uur: Neusser EV - Era Renomar Hyc Herentals

In de Inter Region Cup speelt Neusser EV vanavond thuis tegen Herentals. Neuss verloor zijn enige wedstrijd in deze competitie begin vorig maand uit bij Heerenveen, maar hield het met een 4-3 score spannend. Herentals haalde tijdens zijn eerste wedstrijd in de competitie een punt in de doelpuntrijke ontmoeting met Dinslaker Kobras. Dat duel werd al eind september afgewerkt.

Neuss staat op de plaatste plaats in de Regionalliga West en pakte in elf wedstrijden pas één punt. Vorig weekeinde werd verloren van Dinslaken en Neuwied. Max Bleyer is met vijf goals en vier assists in elf wedstrijden de topscorer van de ploeg.

20.30 uur: Herforder EV - Leuven Chiefs

Herforder EV, de Ice Dragons, ontvangen in eigen huis Leuven Chiefs. Voor de ploeg is het al het derde duel in de grensoverschrijdende Inter Region Cup. Daarbij werd met 4-0 gewonnen van Luik en werd uit bij Nijmegen maar nipt met 6-5 verloren.

Leuven speelde vorige week zijn eerste wedstrijd in de Inter Region Cup en verloor uiteindelijk met 6-5 bij Diez-Limburg. Herford klopte in de Regionalliga West vorig weekeinde in overtime Neuwied met 6-5. Killian Hutt heeft in 8 wedstrijden al 13 goals en 15 assists oor de club, Ulib Berezovskij ziet op zes goals en 14 assists in 11 ontmoetingen.

Delen