T Ilburg Erfurt 041019 til viert goal

30 december 201909:27

Door Joep Meijsen

Game Day: Leuven wint in Tilburg, Trappers vanavond tegen Erfurt

Geleen verstevigde zijn positie in de Inter Region Cup zondag met een ruime zege. Nijmegen en Herentals leden in die competitie echter nederlagen. In de Beneliga had Tilburg zicht op een mooi resultaat tegen Leuven, maar ging uiteindelijk onderuit. Vanavond spelen de Oberliga-Trappers thuis tegen Erfurt. Een terug- en vooruitblik.

Tilburg Trappers - Leuven Chiefs 4-6 (1-2, 1-1, 2-3)

Leuven Chiefs trok met drie goals in de slotperiode de wedstrijd tegen het Beneliga-team van Tilburg Trappers naar zich toe, nadat het tweede team van de Brabanders eerder in de periode nog voor de 3-3 had gezorgd, waarmee mogelijk de eerste zege van het seizoen leek te lonken.

Via Jeffie Versin en Dean Thurura kwam Leuven al vroeg in de wedstrijd op 0-2, maar via een treffer van Donovan de Zwart kwam trappers terug in de wedstrijd. Halverwege de tweede periode was het Boris Kolyasnikov die voor de 1-3 zorgde, voordat Eruan Hendriks en Wesley de Bruijn de ploegen weer in evenwicht bracht. Rhino Dhondt, Jeffie Versin en Dean Thurura voorkwamen dat Tilburg daadwerkelijk kon gaan stunten. Guy Kunst zorgde in de slotminuut nog wel voor de 4-6.

Select 4-U Nijmegen Devils - Diez-Limburg Rockets 4-8 (1-5, 3-3. 00)

Diez-Limburg flitste uit de startblokken bij Nijmegen in de Inter Region Cup en liep in de eerste periode al uit naar een 1-5 voorsprong. Die marge werd daarna niet meer weggegeven, met een ruime 4-8 zege als gevolg. Ex-Devil RJ Reed had twee goals en een assist namens Diez-Limburg. Voor Nijmegen had Jeffrey Melissant twee goals, kwamen Jay Plamont en Wessel Copier tot scoren en had captain Levi Houkes twee assists.

Microz Eaters Geleen - Neusser EV 8-2 (0-0, 7-0, 1-2)

Geleen Eaters explodeerde met zeven goals in de tweede periode om zijn vijfde zege te boeken in de Inter Region Cup. Nick Verschuren had twee goals en twee assists namens Eaters.

Na een doelpuntloze openingsperiode greep Eaters het duel in de tweede doorgang bij de strot en liep uit naar een ruime zege. Behalve Verschuren kwamen ook Jens Engelen, Renzo Meulenbeek, Lars van Sloun, Vadim Gyesbreghs, Wannes Moons en Marco Postma tot scoren.

Hammer Eisbären - Era Renomar Hyc Herentals 10-3

Herentals ging in de Inter Region Cup met ruime cijfers onderuit bij Hamm. Kevin Orendorz had drie goals en drie assists, Kevin Thau twee goals en twee assists en Thomas Ehlert 2 goals en een assist. Mitch Morgan (2) en Ben Vercammen namen de productie van Herentals voor hun rekening.

20.00 uur: Tilburg Trappers - Tecart Black Dragons Erfurt

Tilburg Trappers sluit het kalenderjaar af met een thuiswedstrijd tegen Oberliga-laagvlieger Erfurt. De Black Dragons zijn met een matig seizoen bezig en staan voorlaatste in de competitie. Van de laatste tien wedstrijden werden er acht verloren, waaronder de laatste drie tegen Krefeld, Hannover en Leipzig. Trappers had het echter bij de laatste ontmoeting, op 8 november, lastig genoeg uit in Erfurt. De ploeg was met 3-2 in overtime te sterk voor de meervoudige Oberliga-kampioen uit Tilburg.

Dat geeft aan dat Trappers toch op zijn tellen moet passen vanavond. Eerder in het seizoen won Trappers in eigen huis overigens met 6-1 van de ploeg uit de voormalige DDR. Mitch Bruijsten had twee goals en twee assists in dat duel. Sean Fischer loopt bij Erfurt op een gemiddelde van anderhalf punt per wedstrijd met dertien goals, Milan Kostourek doet het niet veel minder en scoorde al zeventien keer. De enige andere speler die qua doelpunten in de dubbele cijfers zit in Maurice Keil, die er exact tien heeft voor de ploeg die op -41 staat qua doelsaldo. De eerste doelman van de club, Benedict Rossberg, heeft dan ook matige statistieken.

Trappers speelt, ondanks de soms wat wisselvallige resultaten, weer gewoon mee om het kampioenschap in de Oberliga Nord. De ploeg moest weliswaar de koppositie afstaan aan Herner EV, maar heeft wel minder verliespunten dan de ploeg uit het Roergebied. Van de laatste vijf wedstrijden werden er drie gewonnen, waaronder afgelopen week tegen Essen en Duisburg.

Delen