Wc2010 nl vs romania01

6 november 201511:33

Door Joep Meijsen

Game Day: Oranje in Roemenië

De competitie in de BeNeLiga en de Oberliga ligt voor de Nederlandse ploegen ligt een weekend stil. In plaats daarvan speelt Oranje een oefentoernooi in Roemenië. Een voorbeschouwing met links.

De locatie spreekt Nederlandse ijshockeyfans met historisch besef wel aan. In Galati begon eind jaren zeventig de opmars van het door Nederlandse-Canadezen gedomineerde team dat uiteindelijk deelname aan de Olympische Spelen in Lake Placid en plaatsing voor de toenmalige A-poule bij het WK veiligstelde.

Nu is de havenplaats aan de Donau het toneel voor een vierlandentoernooi met Oranje als deelnemer. Alleen nemen er maar drie landen deel, Kroatië zag op het laatste moment af van deelname waardoor Nederland het op gaat nemen tegen Oekraïne en twee teams namens het gastland. Oranje opent vanmiddag om 17.00 uur het toernooi tegen Roemenië B, een dag later om 20.15 uur staat de wedstrijd tegen Oekraïne op het programma, terwijl er op zondag om 20.15 uur tegen Roemenië wordt gespeeld. Alle tijden zijn lokaal en Roemenië loopt een uur voor op Nederland.

Volgens de website van de Roemeense bond zijn de wedstrijden via onderstaande YouTube-link te bekijken, maar het is niet helemaal duidelijk of dit voor alle wedstrijden in het toernooi geldt. De wedstrijden zijn in Roemenië live te zien op de regionale televisie.

Het Nederlands team treedt, net als eerder in de oefenwedstrijden tegen Essen, zeker niet in zijn sterkste opstelling op. Het regende afmeldingen bij bondscoach Chris Eimers en zijn staf. Opvallend is dat Trappers-coach Bohuslav Subr mee is naar Roemenië als assistent-coach. De afwezigheid van een reeks spelers, betekent echter ook weer de kans voor veel andere spelers.

De selectie van Nederland >>>
De selectie van Roemenië >>>
De selectie van Roemenië B >>>
De selectie van Oekraïne >>>

Als de streams niet werken, is het altijd mogelijk de live-score te volgen via de statistiekenpagina van Pointstreak >>>