RB schaal6573

28 september 201910:52

Door Joep Meijsen

Game Day: Panters ontvangt Den Haag

Zoetermeer ontvangt vanavond Hijs Hokij voor de Haagse derby. Verder een compleet programma in de Eerste Divisie, met onder meer de eerste wedstrijd op dit niveau voor Yeti's Breda en de terugkeer van Utrecht Dragons. IJshockeynederland.nl kijkt vooruit naar de ijshockeydag.

Vrijdagavond

Drie wedstrijden stonden er op het programma vrijdagavond. Tilburg won zijn ontmoeting in de Oberliga Nord met Essen uiteindelijk dankzij een sterke derde periode, 4-3. Nijmegen werkte tegen Geleen een vroege achterstand weg om uiteindelijk met 6-2 te winnen en Heerenveen was te sterk voor Zoetermeer, 7-3.

Lees de Friday Round-up hier >>>

28 september 2019

20.15 uur: Zoetermeer Panters - Cairox Hijs Hokij Den Haag

De competitie om de Beker van Nederland gaat zaterdag verder met één wedstrijd. Zoetermeer moet minder dan een etmaal na het verlies van vrijdagavond in Heerenveen alweer aan de bak en krijgt in eigen huis de kersverse winnaar van de Ron Bertelingschaal op bezoek.

De twee ploegen speelde in de oefencampagne al een keer tegen elkaar. Doug Rose liet zich toen ook al gelden met twee goals in de 4-1 overwinning voor de formatie van coach Chris Eimers. De Amerikaanse verdediger liet zich niet veel later natuurlijk ook goed gelden in de finale om de Ron Bertelingschaal.

Vrijdagavond gaf de nieuwe Hongaarse import van Panters, Ferenc Kocsis, zijn visitekaartje af door twee keer te scoren. Beide keren in combinatie met het jeugdige duo Jay Huisman en Dean Versteeg. Kocsis kreeg een deel van zijn jeugdlopleiding op goed jeugdniveau in Finland en Zweden en brengt 130 wedstrijden op het hoogste niveau in de Oostenrijkse competitie EBEL mee naar Zoetermeer.

Voor Den Haag is het de eerste wedstrijd in de reguliere competitie. De ploeg begon echter goed aan de jaargang door in de slotfase van de finale om de Ron Bertelingschaal op gelijke hoogte te komen met Nijmegen en vervolgens de winnende goal te scoren in de extra tijd. Vorig jaar bereikte Den Haag de bekerfinale.

In de bekercompetitie kwamen Den Haag en Zoetermeer elkaar vorig jaar al twee keer tegen. In Den Haag werd het 7-3 in het voordeel van de thuisclub, die ook de uitwedstrijd in het Silverdome met 2-4 won.

Eerste Divisie

De Eerste Divisie telt dit jaar veertien teams, die zijn opgedeeld in twee poules van zeven. Dat betekent ieder weekend een vol programma van wedstrijden, waarbij het zwaartepunt meestal op de zaterdag ligt. Vandaag in ieder geval een historische wedstrijd. Yeti's Breda speelt zijn eerste wedstrijd op Eerste Divisie-niveau. Het betreft een team vol min of meer bekende spelers uit het Tilburgse, die vorig jaar nog als Trappers 3 deelnam aan de Eerste Divisie en nu het ijshockey in Breda een nieuwe impuls gaat geven. Yeti's openen hun account vanavond in Dordrecht, met de eerste face-off om 20.15 uur.

Eerder al maakt Utrecht Dragons zijn comeback op het tweede niveau, met direct een lastige wedstrijd. De ploeg gaat op bezoek bij het uit de Beneliga naar de Eerste Divisie teruggekeerde Amsterdam, dat veel van de spelers van de afgelopen jaren wist te behouden. Utrecht heeft echter ook een aardige selectie weten te verzamelen, waardoor het vanavond vanaf 18.00 uur interessant gaat worden in de Jaap Edenhal.

Verder staan er nog twee derby's op het programma. Om 16.30 uur is er het Friese onderonsje tussen Unis Flyers Heerenveen en OrangeGas Capitals Leeuwarden, terwijl om 20.15 uur de Brabantse broederstrijd tussen Den Bosch en regerend Eerste Divisie-kampioen Eindhoven Kemphanen op het programma staat. Tenslotte wordt om 20.30 uur nog het duel tussen Groningen en Den Haag gespeeld op Kardinge.

Delen