Devils vs kemphanen 2016 01

14 oktober 201611:19

Door Joep Meijsen

Game Day: Spanning in de beker

De wekelijkse vooruitblik op het wedstrijdprogramma

De bekercompetitie blijft in volle gang in Nederland. Met verschillende topwedstrijden op het schema kunnen ploegen de komende dagen een flinke stap vooruit zetten richting de halve finales. Trappers krijgt in de Oberliga de kans verder te stijgen op de ranglijst. Een vooruitblik naar het komende ijshockeyweekeinde.

Poule A van de beker

In Poule A van de bekercompetitie heeft Geleen met acht punten uit drie wedstrijden geweldige papieren in handen voor een plek in de hlave finales. Vooral omdat in deze poule slechts zes wedstrijden per ploeg op het programma staan. Eaters speelt zaterdag en zondag een dubbel tegen Den Bosch dat na twee wedstrijden nog maar op Ă©Ă©n punt zit. Den Bosch kan in dezelfde wedstrijdserie op jacht naar aansluiting met Nijmegen en Tilburg in de strijd om de tweede plaats in de poule en daarmee ook kwalificatie voor de halve finales.

15-10 20.15 Den Bosch – Geleen
16-10 19.00 Geleen – Den Bosch

Vrijdagavond treffen Nijmegen en Tilburg al op elkaar in Stappegoor. Devils heeft twee punten meer en een wedstrijd minder gespeeld dan Tilburg. De Nijmegenaren missen wel enkele spelers door schorsingen. Als het goed is, maakt de Fin Kim Wikström wel zijn debuut bij Nijmegen.

14-10 20.30 Tilburg – Nijmegen

Poule B van de beker

Ook in Poule B is er nog volop spanning. Deze teams spelen ieder acht wedstrijden waardoor de stand daar nog relatief minder ver ontwikkeld is. Vooral omdat Den Haag pas Ă©Ă©n wedstrijd speelde en Heerenveen pas twee. Zoetermeer is met zeven punten uit drie wedstrijden de koploper in de poule, gevolgd door Flyers met vijf uit twee. Dit weekeinde moet het beeld wel duidelijker worden. Flyers gaat vrijdag op bezoek in Den Haag en de Hagenaren gaan op zondag op bezoek bij Zoetermeer. Flyers ontvangt zondagmiddag in Leeuwarden de buren uit Groningen. Amsterdam staat vooralsnog derde met vier punten uit drie wedstrijden, maar kan met de dubbel dit weekeinde tegen Groningen en Zoetermeer flink terrein winnen en zich positioneren voor een plek in de halve finales van de beker. Vooral de wedstrijd van zondagavond tegen Panters is daarbij cruciaal.

14-10 20.30 Den Haag – Heerenveen
15-10 20.00 Zoetermeer – Den Haag
15-10 20.30 Groningen – Amsterdam
16-10 17.35 Heerenveen – Groningen (in Leeuwarden)
16-10 20.00 Amsterdam – Zoetermeer

Beneliga

De enige ploeg die niet deelneemt aan de beker, wat de opzet van het seizoen wat onoverzichtelijk maakt, is Eindhoven. Deze ploeg zet zijn queeste in Poule A van de Beneliga voort met een wedstrijd tegen Tilburg. Voor de ploeg uit de Lichtstad is het de derde ontmoeting in de competitie, voor de Tilburgers de eerste. Eindhoven mist Nick Verschuren vanwege een schorsing. Trappers beschikt sinds afgelopen weekeinde over Alexey Loginov en Rico Jonkers.

15-10 20.15 Eindhoven – Tilburg

Oberliga

Na een wat aarzelende start kwam de Trappers-machine in de Oberliga afgelopen weekeinde goed op gang met zeges in Hannover en thuis tegen het sterke Duisburg. Daarmee is de ploeg van coach Bohuslav Subr alweer opgerukt naar de zesde plaats van de ranglijst. De Nederlandse ploeg heeft speelt vrijdag eerst tegen Wedemark Scorpions, dat tot nu toe dit seizoen pas twee keer won, van Timmendorfer Strand en Fass Berlin (overtime). De 27-jarige Canadees Mike Budd was vorig jaar goed voor twee punten per wedstrijd en is tot nu toe dit seizoen ook alweer goed op dreef met tien goals en zeven assists in zes wedstrijden.

Zondag komt Leipzig op bezoek in Tilburg, een ploeg die precies puntgelijk staat met Tilburg. Leipzig heeft een ambitieuze ploeg met enkele spelers met dubbele paspoorten, waaronder de in verschillende minor leagues en Europese competities ervaren doelman Kevin Beech. Dertiger Florian Eichelkraut is met drie goals en zes assists in zes wedstrijden voorlopig de topscorer van de ploeg.

14-10 20.00 Wedemark – Tilburg
16-10 15.00 Tilburg - Leipzig