44742615011 879698e8d3 k

28 september 201808:25

Door Joep Meijsen

Game Day: Start van de bekercompetitie

De Oberliga-Trappers krijgen de versterkte Moskitos uit Essen op bezoek en in Nederland begint de bekercompetitie, inclusief de kraker tussen Den Haag en Nijmegen. De wekelijkse vooruitblik naar het speelweekeinde dat op komst is.

28 september, 20.00 uur: ESC Wohnbau Moskitos Essen - Tilburg Trappers (Oberliga)

Tilburg Trappers won in het openingsweekend van het seizoen in de Oberliga beide wedstrijden relatief simpel. Essen had in eigen huis moeite met Saale Bulls Halle (5-4) en zag de tweede wedstrijd van het weekend verregenen. Door een gat in het dak was het ijs in Berlijn niet bespeelbaar. In verschillende voorbeschouwingen wordt Essen als een belangrijke uitdager voor Tilburg gezien dit seizoen en tussen Moskitos-coach Frank Gentges en Trappers zal het niet snel goed komen. Dus wordt het vanavond een interessante wedstrijd. Essen moet het wel stellen zonder import Viktor Lennartsson, die geschorst is. Wel vanavond op het ijs de ooit in Nijmegen onder Frank Gentges actieve Stephan Kreuzmann, de makkelijk scorende Aaron McLeod, Oberliga-cracks Carsten Godeck, Lars Grözinger en Andre Gerartz. Patrick Cerveny kreeg vorige week de start. Bij Trappers is de ploeg nog altijd verre van compleet. Mickey Bastings, Brock Montgomery en Nick de Ruijter ontbreken nog altijd wegens blessures en Boet van Gestel is geschorst. Het arbitrale trio is Stefan Wntingmann, Markus Jordan en Philipp Siebel.

28 september, 20.30 uur: Ahoud Devils Nijmegen - Tilburg Trappers (Beneliga)

Nijmegen boekte afgelopen zondag een overwinning op Hammer Eisbären en sloot daarmee de voorbereiding succesvol af. Tilburg won maandag nog van Nederland U20 en boekte daarmee ook een zege aan het eind van de oefencampagne. Het team van Nijmegen bevat de nodige spelers die in langer of korter verleden hebben in Tilburg, waaronder Jim Gudden die vorig jaar nog in het Beneliga-team van Trappers actief was. Andere spelers die op dit genoemd kunnen worden zijn Ritchie van Hulten, Jeffrey Melissant en Danny Mols. Het is bij Nijmegen ook het officiële debuut van de nieuwe imports Eden Branden en RJ Ross. Devils doet het wel zonder de geschorste Roderick van den Hout. Het Beneliga-team van Trappers zal last hebben van de blessures bij het Oberliga-team en bestaat vooral uit jonge spelers voor wie de Beneliga een volgende stap is in hun ontwikkeling die moet leiden naar diezelfde Oberliga. Coach is de in Nijmegen woonachtige Larry Suarez. Pascal Keus leidt het duel samen met Jeroen van den Berg en Wessel van Weert.

29 september, 20.30 uur: Cairox Hijs Hokij Den Haag - Ahoud Devils Nijmegen

Na de wedstrijd in eigen huis moet Nijmegen een dag later alweer aantreden voor de kraker tegen Den Haag. Nijmegen lijkt versterkt aan het nieuwe seizoen te beginnen, terwijl Den Haag de ploeg is die vorig jaar grossierde in prijzen en zijn kampioensteam grotendeels bij elkaar wist te houden. Vorige week verloor Hijs weliswaar in Thialf de strijd om de Ron Bertelingschaal, maar toch zal in Den Haag met optimisme naar het nieuwe seizoen worden gekeken. Jeffrey Melissant speelt zaterdag voor de tegenstander, maar de ploeg kreeg daar Mike Verschuren voor terug. Het wordt voor beide teams een interessante krachtmeting om vroeg in het seizoen te zien hoe de krachtsverhoudingen liggen tussen de gevestigde macht en een van de uitdagers. Ramon Sterkens is de scheidsrechter samen met Stef Oosterling en Jeroen Hesselberth.

29 september, 18.00 uur: Amsterdam Tigers - Zoetermeer Panters

De teams kwamen elkaar in de oefencampagne al twee keer tegen waarbij beide teams de uitwedstrijd wonnen. Zoetermeer won met 3-7 in Amsterdam en werd vervolgens in Dordrecht met 5-7 geklopt. Twee doelpuntrijke duels dus. Zoetermeer oefende vorig weekeinde ook nog in Geleen en verloor daar met 3-1. Valentijn Scheffe scoorde het enige doelpunt namens de Panters. Bij Amsterdam begint John Versteeg aan een nieuw seizoen op het hoogste niveau. Hij doet alweer sinds 1990 mee en was vorig seizoen gewoon weer de topscorer van Amsterdam. Martin de Wilde is de scheidsrechter van dienst, met Gert-Jan Zigterman en Aschwin van Loon op de lijnen.

29 september, 16.45 uur: Tilburg Trappers (Beneliga) - Microz Eaters Limburg

Beetje een ongewoon tijdstip voor ijshockey op het hoogste niveau, maar de opening van de bekercompetitie voor Geleen dat in de voorbereiding een prachtig jubileumfeest vierde met oefentoernooi en met een versterkte selectie aan het nieuwe seizoen begint. Vorig jaar plaatste Geleen zich voor de Final Four, de halve finale van de beker en de play-offs. In de eerste twee halve finales was Den Haag te sterk, in de eerste ronde van de play-offs Luik. Voor het jonge Tilburg de tweede wedstrijd in minder dan 24 uur. John Tallieu leidt het duel met Jeroen van den Berg en Jeroen Klijberg.

30 september, 19.00 uur: Microz Eaters Limburg - Amsterdam Tigers

De eerste thuiswedstrijd van het nieuwe bekerseizoen voor Geleen. Twee ploegen die al een wedstrijd op zaterdag in de benen hebben. Hub van Grinsven leidt het duel met Jeroen Hesselberth en Marco Coenen.

30 september, 15.00 uur: Tilburg Trappers (Oberliga) - Herner EV

Herne begon aan het nieuwe seizoen met een 5-2 overwinning in eigen huis tegen Hamburg, maar verloor vervolgens op zondag met 7-6 in Rostock. In de oefencampagne stonden Trappers en Herne al twee keer tegenover elkaar en beide keren won Tilburg. Thuis had Trappers het lastig, 5-4, maar twee dagen later was het met een 1-4 score al overtuigender. Mitch Bruijsten zal de speler zijn waar de aandacht van Herne extra naar uitgaat. In het eerste oefenduel trof hij liefst vier keer doel en had hij een assist op de vijfde treffer.

Belgische beker

In de Belgische beker werden vorige week al de eerste wedstrijden gespeeld. Mechelen is met twee zeges in twee wedstrijden vooralsnog de koploper en ontvangt zaterdagavond om 19.45 uur het nog puntloze Turnhout, dat vorige week al 23 goals om de oren kreeg in twee ontmoetingen. Dezelfde avond om 20.00 uur de ontmoeting tussen Leuven en Luik, terwijl een half uur later Antwerpen op zoek gaat naar de eerste overwinning van de bekercompetitie tegen Herentals dat vorige week zijn eerste wedstrijd won. Op zondag staan dan nog ontmoetingen tussen Luik en Mechelen (18.30 uur), Turnhout en Antwerpen (20.00 uur) en Herentals en Leuven (20.00 uur) op het programma.

Foto: Robert Bos (Flickr)

Delen