SPLT2564

30 augustus 201908:32

Door Joep Meijsen

Game Day: Thialf Icehockey Cup opent seizoen

Welkom terug bij Game Day, onze rubriek waarin we vooruitkijken naar het ijshockey van het komende weekeinde. Alle blikken in Nederland zullen de komende dagen gericht zijn op Heerenveen, waar de tweede editie van de Thialf Icehockey Cup wordt gespeeld met drie teams van het hoogste niveau in Duitsland en Tilburg Trappers uit Nederland. Het officieuze startsignaal van het nieuwe ijshockeyseizoen in Nederland.

Zaterdag, 17.00 uur: Tilburg Trappers - Iserlohn Roosters

Het toernooi wordt zaterdag in de namiddag geopend met een ontmoeting tussen Tilburg Trappers en Iserlohn Roosters. Een mooie nieuwe kans voor Trappers om als deelnemer aan het derde niveau in Duitsland te laten zien wat men waard is in een rechtstreekste confrontatie met een ploeg die uitkomt op het hoogste niveau daar. Het is ook direct de eerste kans om de ploeg van Tilburg daadwerkelijk in actie te zien dit seizoen, Trappers speelde nog geen oefenwedstrijden dit seizoen. Dat betekent ook een eerste blik op de twee nieuwkomers in de selectie, Bartek Bison en Diego Hofland. Het is ook de eerste wedstrijd van Mickey Bastings als captain van de ploeg, die verder veel bekende namen bevat. Trappers krijgt een klein beetje versterking in de persoon van forward Adam Bezak, die normaal voor Flyers speelt.

Iserlohn kende vorig jaar een teleurstellend jaar in de DEL en lijkt vastbesloten er dit jaar een beter seizoen van te maken. Met de pas 41-jarige Jason O'Leary als nieuwe coach in de bank staat er een grotendeels vernieuwde ploeg op het ijs, met de Canadese winger Mike Halmo, ooit actief voor de New York Islanders, als een blikvanger. In het doel de ook al nieuwe Canadees Anthony Peters. Vanuit Bolzano zijn de in de Oostenrijkse competitie succesvolle Alex Petan en Brett Findlay overgekomen en zo zijn er veel meer nieuwkomers in de ploeg.

Lees hier de voorbeschouwing van Tilburg >>>

Lees hier de voorbeschouwing van Iserlohn >>>

Zaterdag, 20.30 uur: Fischtown Pinguins - Krefeld Pinguine

De avondwedstrijd op de eerste dag van de Thialf Icehockey Cup is een herhaling van de finale van vorig jaar. Die werd in een doelpuntrijk duel met 6-3 gewonnen door de ploeg uit Bremerhaven, waarvan ook de vele meegereisde supporters vorig jaar veel indruk maakten in Heerenveen. Ook dit jaar brengen zij volop fans mee. Van de twee teams had Bremerhaven nog relatief het beste seizoen, de club eindigde als zevende in het reguliere seizoen en haalde daarmee de pre-play-offs. Daarin werd de club echter geklopt door Neurenberg. De club doet het met een relatief bescheiden budget meestal goed, door slim in te kopen. Ook dit jaar zijn er de nodige nieuwkomers te zien.

Dat geldt ook voor Krefeld, dat vorig jaar voor het vierde seizoen op rij buiten de play-offs viel. De club noteerde de nodige veranderingen in de selectie en zal hopen op een beter jaar.

Lees hier de voorbeschouwing van Bremerhaven >>>

Lees hier de voorbeschouwing van Krefeld >>>

Zondag

Op zondag spelen de verliezers van zaterdag om 13.30 uur tegen elkaar, terwijl de finale vanaf 17.00 uur op het programma staat.

Livestream

De vaste producent van livestreams van ijshockey in Heerenveen, Sports Broadcasting, verzorgt streams van alle wedstrijden tijdens de Thialf Icehockey Cup. Deze kunnen tegen een kleine vergoeding worden bekeken via https://vpntv.nl/. Het commentaar bij de wedstrijden is Engelstalig.